foto

Cezary Pazura

  • nar. 13.6.1962 (58 let)
    Niewiadów, Polsko

Biografie

Cezary se narodil 13. 6. 1962 v Tomaszowie Mazowieckim. Lásku k herectví zdědil po otci, který velmi úspěšně účinkoval v amatérském divadle. Po ukončení umělecké školy, kde studoval klarinet a piáno se napoprvé neúspěšně hlásil na filmovou a divadelní školu v Łodzi, povedlo se mu to až napodruhé a v roce 1986 ji také úspěšně dokončil. Po studiu zůstal věrný hlavně divadlu.

Jeho filmovým debutem je dobrodružný film Waldemara Podgórskiego CZARNE STOPY. Více na sebe upozornil po fenomenální kreaci ve snímku Władysława Pasikowskiego KROLL a vlastně ze dne na den se stal hvězdou. Za vedlejší roli v tomto filmu získal v roce 1991 cenu Zlatého Gdaňského Lva. V letech 1993, 1997 a 2003 získal ocenění pro nejlepšího polského herce. V roce 1995 získal ocenění na mezinárodním filmovém festivalu ve Valenciennes (Francie) za roli ve filmu PSY – OSTATNIA KREW. V roce 1998 byla slavnostně odhalena jeho hvězda na Chodníku Hvězd v Łodzi.

V současnosti je jedním z nejvyhledávanějších a nejoblíbenějších polských herců.

Bogdan "Tygrys" Bogdanović

Herecká filmografie

Filmy

2020 Psy 3. W Imię Zasad
2019 Czapa, czyli śmierć na raty (TV film)
Diablo. Wyścig o wszystko
Futro z misia
Kurýr
2018 7 citů
Jak pokonać kaca
Pitbull: Ostatni pies
2017 Saga o trzech prawiczkach
Volta
2015 Jak uratować mamę
2012 Felix, Net a Nika a teoreticky možná katastrofa
Sztos 2
2010 Belcanto
Létající prasata
Piotrek trzynastego
2009 Złoty środek
2005 Emilia
2003 Magiczna Gwiazda
Nienasycenie
Show
2002 Den cvoka
Kariera Nikosia Dyzmy
Teorie relativity
2000 Chlapi nepláčou
Zakochani
1999 Ajlawju
Kiler a ten druhý
1997 Dzieci i ryby
Kiler
Szczęśliwego Nowego Jorku
Sztos
Sára
1996 Engelchen
Słodko-gorzki
Wirus
1995 Nic směšného
Tatínek
The Poison Tasters
Velký týden
Zolotoje dno
1994 Oczy niebieskie
Polska śmierć
Psy 2. Ostatnia krew
Tři barvy: Bílá
1993 Czlowiek z...
Dwa księżyce
Jen strach (TV film)
Kraj świata (TV film)
Lepiej być piękną i bogatą
Mejdan
Pamiętnik znaleziony w garbie
Pierścionek z orłem w koronie
Pozegnanie z Maria
Únos Agáty
1992 Czarne slonca
Psi
Wielka wsypa
1991 Kontrolované hovory
Kroll
V.I.P.
1990 Déjà vu
1986 Černé stopy

TV seriály

2020 Temné lesy (TV seriál)
Dlouhá cesta domů (E06)
Tvoje sestra je mrtvá (E05)
Co oči nevidí (E04)
další epizody (4)
2019 Zmijovisko (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
další epizody (6)
2018 Oslněni světlem (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (6)
Ucho prezesa (TV seriál)
Tytan (S03E12)
Kadry (S03E11)
Na Warszawę (S03E10)
další epizody (12)
2017 Vraždy na přelomu století (TV seriál)
Únos dítěte (E07)
2016 Powiedz TAK! (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (13)
2015 Aż po sufit! (TV seriál)
Kuzyn (E13)
Zacznijmy od nowa (E12)
Podróż sentymentalna (E11)
další epizody (13)
Przypadki Cezarego P. (TV seriál)
Wielki film (E13)
Mąż (E12)
Szkoła filmowa (E11)
další epizody (13)
2014 Jak szaleć to szaleć! (TV seriál)
Ojciec Mateusz (TV seriál)
Kurtka (S11E11)
2013 Hotel 52 (TV seriál)
Episode 5 (S07E05)
2012 Siła wyższa (TV seriál)
Porwanie (E03)
Buddyjski grom (E01)
2010 Faceci do wzięcia (TV seriál)
Koniec wszystkiego (E91)
Za długi (E90)
Metro miłośc (E89)
další epizody (6)
2009 Faceci do wzięcia (TV seriál)
Z piosenką na ustach (E85)
Dyskretny czar arystokracji (E84)
Kwestia zaufania (E83)
další epizody (15)
2008 Trzeci oficer (TV seriál)
Tak zginął (E13)
Mechanizm zegarowy (E12)
Rząd oficjalny (E11)
další epizody (12)
Faceci do wzięcia (TV seriál)
Życie to teatr (E70)
Grubymi nićmi szyte... (E69)
Odurzeni eterem (E68)
další epizody (17)
2007 Faceci do wzięcia (TV seriál)
Pierwsze dziecko (E53)
Taniec z gwizdami (E52)
Fortuna bilą się toczy (E51)
další epizody (37)
2006 Faceci do wzięcia (TV seriál)
Praca w wielkim stylu (E16)
Dziecko sąsiadów (E15)
Wierzmy w cuda (E14)
další epizody (16)
Oficerowie (TV seriál)
Oddany chleb (E13)
Słowo honoru (E12)
Paszport (E11)
další epizody (13)
2003 Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście (TV seriál)
2000 13 posterunek 2 (TV seriál)
Ścinki 3 (E42)
Nowe pokolenie (E41)
Gwiazdy telewizji - część 2 (E40)
další epizody (42)
1998 13 posterunek (TV seriál)
Tylko dla dorosłych (E41)
Szczęśliwy dzień (E40)
Cudotwórcy (E39)
další epizody (39)
1997 13 posterunek (TV seriál)
Trupy w szafie (E02)
Nowy komendant (E01)
1988 Pogranicze w ogniu (TV seriál)

Dokumentární

2017 Dwie korony

Režijní filmografie

Filmy

2010 Weekend

TV seriály

2007 Faceci do wzięcia (TV seriál)
Sen sprawiedliwych (E23)

Producentská filmografie

Filmy

2006 Wstyd

Fanoušci tvůrce