foto

Jana Kramer

  • nar. 2.12.1983 (36 let)
    Detroit, Michigan, USA

Biografie

Tato 163 cm vysoká americká herečka se narodila 2. prosince 1983 v Detroitu, Michigan, USA. Již od 19 let si začala budovat svoji hereckou kariéru. Jana se nevzdávala a brala téměř každou roli.

Do její filmografie patří například filmy JARNÍ PRÁDNINY, MATURITNÍ PLES, KLICK - ŽIVOT NA DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ a seriály ALL MY CHILDREN či 90210. Jednalo se ale pouze o menší role.

Velká příležitost pro ni přišla v roce 2009, kdy podepsala smlouvu se CW a stala se jednou z hlavních postav seriálu ONE TREE HILL, kde ztvárňuje postavuju Alex Dupre, slavnou herečku a tvář značky Clothes Over Bros. V OTH působí dodnes.

22. prosince 2009 se Jana zasnoubila s hercem Johnathonem Schaechem, se kterým se seznámila při natáčení filmu MATURITNÍ PLES. Vzali se v létě 2010, ale manželství se po roce rozpadlo.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2019 Christmas in Louisiana (TV film)
2018 Holky sobě
2017 Christmas in Mississippi (TV film)
Láska na první štěknutí (TV film)
2016 Country Crush
2013 Approaching Midnight
Rodinné pouto
2009 Jarní prázdniny
Laid to Rest
2008 Bar Starz
Maturitní ples
The Poker Club
2007 Frajeři v krabici
2006 Klik - život na dálkové ovládání
2005 Return of the Living Dead 4: Necropolis

TV seriály

2012 One Tree Hill (TV seriál)
In the Room Where You Sleep (S09E02)
Know This, We've Noticed (S09E01)
2011 One Tree Hill (TV seriál)
This Is My House, This Is My Home (S08E22)
Flightless Bird, American Mouth (S08E21)
The Man Who Sailed Around His Soul (S08E20)
další epizody (9)
2010 One Tree Hill (TV seriál)
Darkness on the Edge of Town (S08E11)
Lists, Plans (S08E10)
Between Raising Hell and Amazing Grace (S08E09)
další epizody (19)
2009 90210: Nová generace (TV seriál)
Večírek skončil (S01E22)
Rozhodnutí (S01E20)
Miluj mě nebo odejdi (S01E13)
Private Practice (TV seriál)
What Women Want (S02E19)
Vincentův svět (TV seriál)
Stačí trochu dát (S06E12)
Zmobilován zaživa (S06E10)
Bezpečnostní opatření (S06E09)
One Tree Hill (TV seriál)
Some Roads Lead Nowhere (S07E12)
You Know I Love You, Don't You (S07E11)
You Are a Runner, and I Am My Father's Son (S07E10)
další epizody (9)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)
Kdo doopravdy jsem (S01E11)
Světla páteční noci (TV seriál)
May the Best Man Win (S02E15)
Humble Pie (S02E13)
Who Do You Think You Are? (S02E12)
další epizody (5)
Chirurgové (TV seriál)
Studie svobody 2/2 (S04E17)
Studie svobody 1/2 (S04E16)
2007 Světla páteční noci (TV seriál)
Pantherama! (S02E07)
2006 Kriminálka New York (TV seriál)
Sladkých šestnáct (S03E10)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Post Mortem (S07E07)
1970 All My Children (TV seriál)

Host

TV pořady

2019 RuPaul (TV pořad)
2014 Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2008 Celebrity Family Feud (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)