foto

Dana Sedláková

  • nar. 20.5.1970 (47 let)
    Šumperk, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Dana Sedláková pochází ze Šumperka, na severní Moravě ostatně také absolvovala své umělecké začátky. Herectví studovala na Státní konzervatoři v Ostravě, tady také získala první angažmá a v letech 1990-1994 byla členkou souboru Divadla Petra Bezruče. Jednu z hlavních rolí hrála například v muzikálu Rád to někdo horké?, v Ostravě též získala první zkušenosti s účinkováním v televizi (DIGITÁLNÍ ČAS, 1991). Na tři sezóny pak přešla do Divadla F. X. Šaldy v Liberci (1994-1997), kde našla uplatnění opět v muzikálech (Kabaret).

Od roku 1997 působí Dana Sedláková v Praze bez stálého angažmá, hostuje ale na několika scénách. V Divadle Hudby se znovu objevila v muzikálech (Krysař, Jeptišky), v Činoherním klubu hrála v Tolstého Anně Karenině. Objevila se i na Letních shakespearovských slavnostech, v roce 2005 hrála ve Večeru tříkrálovém. S režisérem tohoto představení Viktorem Polesným pak spolupracovala i v televizi (BOŽÍ POLE, S.R.O., 2006).

Nejširší veřejnosti se představila ve výrazné roli pragmaticky chladné podnikatelky Lenky, v níž vytvořila manželský pár s Ivanem Trojanem ve filmu SAMOTÁŘI (2000). Podobnou roli – ale již na menším prostoru - podváděné manželky pak hrála v adaptaci Páralova románu MILENCI A VRAZI (2004). V televizi dostala další velkou příležitost opět v režii Viktora Polesného (10 ZPŮSOBŮ LÁSKY, 2008). Od počátků svého působení v Praze se Dana Sedláková věnuje i dabingu, nejprve jsme její mohli hlas slyšet v různých seriálech, v poslední době dabuje hlavně filmy pro českou stanici MGM.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2016 Zločin v Polné (TV film)
2008 10 způsobů lásky (TV film)
2007 Cesta do Vídně a zpátky (TV film)
2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
2004 Milenci a vrazi
2000 Samotáři
1999 Decadent Visitor, The
Klika s klikou (TV film)
Lethal Target
1998 Já a Karel (TV film)
1991 Digitální čas (TV film)

TV seriály

2015 Policie Modrava (TV seriál)
Pohřešovaná (S01E11)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Kněz (S01E11)
Odlišnost (S01E10)
2012 Ententýky (TV seriál)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2003 Bourá jen blb?
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace