foto

Miroslava Součková

  • nar. 7.5.1965 (53 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Miroslava Součková, se narodila 7.5.1965, v moravské metropoli Brně a na prknech, která znamenají svět, se začala objevovat od roku 1979 nejprve v "Dětském studiu Divadla na provázku", kde hrála různé role v představeních Kytice, Bramborový den, Příběhy dlouhého nosu, O jabloňové panně, Karamazovci a Dlouhá cesta, do roku 1985.

Ještě v tomto období už začala vystupovat v televizních filmech a to hned ve třech, z roku 1982 (Lenka, Poslední návrat, Sazička pro štěstí). Rozjezd její filmové kariéry už proto nemohl dlouho čekat. Do hlavní role byla obsazena v roce 1984, režisérem Moskalykem, pro postavu třináctileté Emilky, kterou ztvárnila ve válečném dramatu Kukačka v temném lese, se kterým se v roce 1985 dostala na 2. Mezinárodní filmový festival v Riu de Janieru a na týden českých filmů v Argentině, kde měl tento film velký úspěch a šanci zvítězit. Další významnou roli pak dostala, v psychologickém dramatu Dušana Hanáka Tichá radosť z roku 1985.

Po ukončení studia na gymnáziu, byla přijata na brněnskou JAMU, kde se v letech 1985 až 1989, věnovala oboru "Studium muzikálového herectví". Mezi roky 1989 a 1991, byla členkou divadla Jiřího Wolkera, kde účinkovala ve hrách Skřivánek, Popelka, Ostře sledované vlaky a Bylo nás pět. Od roku 1991 byla pak v angažmá Hudebního divadla v Karlíně v představeních Slaměný klobouk, Podskalák a v Mrštíkově Pohádce Máje.

Mezi její herecké aktivity patří v neposlední řadě také dabing, se kterým se seznámila při namlouvání české mutace slavného seriálu Městečko Twin Peaks, kde namluvila postavu Lucy a od té doby nadabovala nespočet postav v seriálech, jako jsou Beverly Hills 90210, tam propůjčila svůj hlas herečce Tori Spelling, která hrála Donu, Dynastie, Alf (Andrea Elson - starší dcera Linn), Chůva k pohledání (Lauren Lane - CC Babcock) a film Soukromé očko, v němž účinkuje herečka Mia Farrow a který považuje za svůj největší oříšek.

Miroslava má tři syny, kteří se narodili v letech 1994, 1999 a 2002, již dvacátým rokem žije v Praze a jejím partnerem byl herec Zdeněk Mahdal. Dále je také zakladatelkou mateřského centra "Řepánek", v pražských Řeporyjích a v současné době znovu rozjíždí svou filmovou kariéru.

EKLEKTIK

Herecká filmografie

Filmy

2010 Domina (TV film)
1998 Bedřich má psy rád (TV film)
1995 Blue talk show (TV film)
1994 Duhová hora (TV film)
1993 Rajská ryba (studentský film)
1992 Dunajská královna (TV film)
1991 Betlémská hvězda (divadelní záznam)
O líné Pepině, Vojtovi a sedmi raraších (TV film)
1989 Poklad rytíře Miloty
1988 Čas žhavých kamenů (TV film)
1986 Třetí sudička (TV film)
1985 Pohádka o Malíčkovi
Tichá radosť
1984 Kukačka v temném lese
1983 Balkon (TV film)
Mozartovy moravské vánoce (TV film)
1982 Lenka (TV film)
Poslední návrat (TV film)
Sazička pro štěstí (TV film)

TV seriály

2018 Kadeřnictví (TV seriál)
Pomůže adrenalin nakopnout vztah? (S02E07)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Velký průser (S02E06)
2014 Nevinné lži (TV seriál)
Vedlejší příznaky (S02E02)
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
Milenka mrtvého (E03)
2007 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Fotograf (S04E04)
1991 Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)
Siláci (E01)
Území bílých králů (TV seriál)
Dopadení (E07)
Výlet (E05)
Tajná chodba (E03)
další epizody (5)

TV pořady

1999 Čtveráci (TV pořad)
1998 Bakaláři 1998 (TV pořad)
1987 Receptář nejen na neděli (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace