Reklama

Reklama

Tonya Graves

Tonya Graves

nar. 17.12.1969 (54 let)
Peekskill, New York, USA

Biografie

Tonya Graves, americká zpěvačka černé pleti žijící v Praze, se narodila 17. prosince 1969 v Peekskill, (stát New York, USA). Roku 1992 absolvovala divadelní a hudební herectví na State Univesity of New York v New Paltzu.

Od února 1995 žije v Praze, kde se jako zpěvačka zvládající blues, swing, rock, pop i funk trvale zabydlela na české hudební scéně, kde střídavě působila v kapelách Luboš Andršt Blues Band, Liquid Harmony, Tonny Blues Band, Monkey Business, Tonya Graves & Her Rhytm Desperados.

V letech 1996–2004 získala s Liquid Harmony a Monkey Business celekm 11 nominací v nejrůznějších kategoriích a 4 vítězství. Svými vokály se podílela na četných koncertních i studiových projektech (její diskografie je už takřka nepřehledná). Je držitelkou 6 výročních cen Akademie populární hudby Anděl. Typem, temperamentem i projevem zaujala také filmaře. Nejprve si zahrála v tv. filmech IGUO-IGUA (2002) a RYTMUS V PATÁCH (2009). Na plátna kin se uvedla rolí Mbo, sestry černošského malíře Samuela (Jean Michel Francis Gogo), hlavního hrdiny Svátkovy tragikomedie BLÍZKO NEBE/CLOSE TO HEAVEN (2005). Jiří Menzel ji ve své adaptaci Hrabalova románu OBSLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE (2006), svěřil roli habešského císaře.

Zahrála si i sekretářku amerického diplomata Thorna (Liev Schreiber), hlavního hrdiny remakového hororu SATAN PŘICHÁZÍ/THE OMEN (2006), který točil hlavně v Praze irský režisér John Moore.

Cucina_Rc

Herečka

Host

Ovládací panel

Reklama

Reklama