foto

Esther Ralston

  • nar. 17.9.1902
    Bar Harbor, Maine, USA
  • zem. 14.1.1994 (91 let)
    Ventura, California, USA

Biografie

Rodným jménem Esther Worth se narodila v městečku Bar Harbor v americkém státě Maine. Esther měla celkem čtyři bratry. K herectví a filmové kariéře se dostala již v období dospívání. Po několika nepříliš významných rolích se postupně stala jednou z nejlépe placených filmových hvězd éry němých filmů – zářila především v seriálech a westernech.

K jejím nejznámějším rolím patří role Mrs. Darling v němé klasice PETER PAN a role Fairy Godmother ve snímku A KISS FOR CINDERELLA z roku 1925. Poté, co se v roce 1926 objevila ve snímku THE AMERICAN VENUS, už jí tato přezdívka zůstala. V roce 1941 film definitivně opustila a objevovala se dále pouze v divadle a v rádiových pořadech. Esther boužel postupně přišla o všechny své peníze, které si vydělala jako herečka, a byla tak donucena pracovat a vydělávat si na živobytí jako prodavačka v obchodních domech nebo vyhledávačka talentů ve filmové agentuře.

Její osobní život nebyl tak úspěšný jako ten filmový. Jejím prvním manželem se stal v roce 1925 herec a režisér George Webb, ale manželé se v roce 1933 rozvedli. Druhým manželem se o rok později stal zpěvák a herec Will Morgan, ale i toto manželství skončilo v roce 1938 rozvodem. Jejím posledním manželem se v roce 1939 stal Ted Lloyd, ale manželé se rozvedli v roce 1954. Esther zemřela v kalifornském městě Ventura v lednu roku 1994.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1946 Jungle Terror - a.z.
1941 San Francisco Docks
1940 Tin Pan Alley
1938 Letter of Introduction
Slander House
The Spy Ring
1937 As Good as Married
Jungle Menace
The Mysterious Pilot
1936 Hollywood Boulevard
Reunion
The Girl from Mandalay
We're in the Legion Now
1935 Forced Landing
Ladies Crave Excitement
Mister Dynamite
Shadows of the Orient
Streamline Express
Together We Live
1934 Romance in the Rain
Sadie McKee
Strange Wives
The Marines Are Coming
1933 Black Beauty
Při světle svící
To the Last Man
1932 After the Ball
Římský expres
1931 Lonely Wives
The Prodigal
1929 Popeleční středa
The Case of Lena Smith
The Mighty
The Wheel of Life
1928 Half a Bride
Love and Learn
Sawdust Paradise
Something Always Happens
1927 Děti rozvodu
Fashions for Women
Figures Don't Lie
Spotlight, The
Ten Modern Commandments
1926 Old Ironsides
The American Venus
The Blind Goddess
The Quarterback
1925 Beggar on Horseback
Kiss for Cinderella, A
Little French Girl, The
Lucky Devil, The
The Best People
The Goose Hangs High
Trouble with Wives, The
Womanhandled
1924 $50,000 Reward
A Society Knockout
All's Swell on the Ocean
Fight and Win
Jack O'Clubs
K.O. for Cupid
Líc a rub manželství
Peter Pan
The Heart Buster
The Title Holder
Winning His Way
Wolves of the North
1923 Blinky
Pure Grit
Railroaded
Rivals, The
The Phantom Fortune
The Prisoner
The Victor
The Wild Party
Under Secret Orders
1922 Come Clean
Daring Danger
Dead Game
Kings of the Forest
Love Taps
Oliver Twist
Pals of the West
Pure But Simple
Remembrance
The Further Adventures of Yorke Norroy
The Gypsy Trail
The Lone Hand
Timberland Treachery
Tracked Down
Unmasked
Youth to Youth
1921 Crossing Trails
Good Black Sheep, The
Kid
What Do Men Want?
1920 Dangerous to Men
Huckleberry Finn
The Butterfly Man
The Peddler of Lies
To Please One Woman
Whispering Devils
1918 Doctor and the Woman, The
For Husbands Only
1915 The Deep Purple

TV seriály

1962 Our Five Daughters (TV seriál)
1952 Broadway Television Theatre (TV seriál)
1951 Tales of Tomorrow (TV seriál)
1947 Kraft Television Theatre (TV seriál)

Dokumentární

1999 Clara Bow: Discovering the It Girl (TV film) - a.z.
1993 Silent Feminists: America's First Women Directors, The
1965 The Love Goddesses - a.z.
1933 The Film Parade - a.z.
1927 A Trip Through the Paramount Studio
1924 Screen Snapshots, Series 5, No. 1

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace