foto

Roma Gąsiorowska

  • nar. 29.1.1981 (39 let)
    Bydgoszcz, Polsko

Biografie

Roma Gąsiorowska absolvovala v roce 2005 Národní divadelní akademii v Krakově. Během té doby spolupracovala s divadlem Old Theatre v Krakově a Divadlem v Düsseldorfu. Co se týká filmu, debutovala již ve druhém ročníku studií filmem Počasí na zítra (2003, r. Jerzy Stuhr) a o rok později se ujala jedné z rolí v Komasově Ódě na radost. Po ukončení školy byla přijata do jednoho z nejlepších polských divadel – TR ve Varšavě, kde excelovala v hrách jako Miedzy nami dobrze jest, Cokolwiek się zdarzy, kocham cię a Dwoja biednych Rumunów mówiących po polsku.

Ve filmu si Roma zahrála v řadě ambiciózních projektů a získala mnoho nominací na prestižní cenu Zbyszek Cybulski – Červená a bílá (2009, r. Xawery Żuławski) a Jestem twój (2010, r. Mariusz Grzegorzek. Také natočila filmy Nula (2009, r. Paweł Borowski), Moja krew (2009, r. Marcin Wrona) a Moja nowa droga (2009, r. Barbara Białowąs). V roce 2011 natočila dva důležité snímky: Místnost sebevrahů Jana Komasa a Jmenuji se Ki Leszeka Dawida, ve kterých ztvárnila herecky komplexní postavy, které balancují na hranici skutečného světa.

Film Europe

Herecká filmografie

Filmy

2019 1800 gramów
Całe szczęście
Ciemno, prawie noc
2018 Plan B
Podatek od miłości
Serce nie sługa
2017 Bodo
Dvojité trable
PolandJa
2016 Kochaj
2015 Noc plná zázraků 2
Vábení sirén
2014 Kochanie, chyba cię zabiłem
Mezi námi dobrý
Warsaw by Night
2012 Kac Wawa
2011 Jmenuji se Ki
Místnost sebevrahů
Noc plná zázraků
Ve jménu ďábla
2010 Jestem twój
2009 Esterhazy
Love and Dance
Moja krev
Nula
Puškvorec
Červená a bílá
2008 Rozmowy nocą
2007 Futro
Wieża
2005 Karol (TV film)
Óda na radost
2003 Počasí na zítra

TV seriály

2019 Przyjaciółki (TV seriál)
Episode 10 (S13E10)
Episode 9 (S13E09)
Episode 8 (S13E08)
další epizody (9)
2018 Przyjaciółki (TV seriál)
Episode 12 (S12E12)
Episode 11 (S12E11)
Episode 9 (S12E09)
další epizody (21)
2016 Bodo (TV seriál)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
další epizody (6)
2015 Krew z krwi (TV seriál)
Episode 10 (S02E10)
Episode 9 (S02E09)
Episode 8 (S02E08)
další epizody (9)
2014 Sama słodycz (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (9)
2013 Komisarz Alex (TV seriál)
Zemsta (S04E01)
2010 Ratownicy (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 11 (E11)
Episode 9 (E09)
další epizody (5)
2008 Londyńczycy (TV seriál)
2007 Pitbull (TV seriál)
Episode 11 (S02E11)
Episode 10 (S02E10)
Episode 9 (S02E09)
další epizody (9)