foto

Vincent Spano

  • nar. 18.10.1962 (56 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vincent Spano sa narodil 18.10.1962 v Brooklyne. Lásku k herectvu v sebe objavil už v ranom detstve a svoj sen začal naplňovať už od svojich 14. rokov. Vo svojich 15-tich získal rolu v hre THE SHADOW BOX a o dva roky neskôr aj menšiu úlohu vo filme THE DOUBLE McGUFFIN (1979).
Ako 18-ročný si po dlhom a náročnom castingu, kde musel dokázať aj svoje jazdecké kvality, zahral v THE BLACK STALLION RETURNS. Týmto filmom sa dostal do povedomia produkčnej spoločnosti Francisa Forda Coppolu – Zoetrope family, ktorá film produkovala. Hneď po natáčaní, počas ktorého strávil 6 mesiacov v Taliansku, Maroku a Alžírsku sa Spano vrátil domov, aby prijal rolu v romanci Johna Saylesa o talianskom katolíckom chlapcovi, ktorý sa zaľúbi do židovského dievčaťa – BABY IT'S YOU, pri ktorom mu mnohí predpovedali zlom v jeho kariére. Po celkovom úspechu filmu mal tú česť opäť spolupracovať s jedným z jeho najobľúbenejších režisérov,  Francisom Fordom Coppolom, na filme RUMBLEFISH, kde stvárnil úlohu Stevea. Necelý rok na to mal Spano na konte úlohy v troch väčších projektoch, čím sa vypracoval na úroveň žiadaného herca. V roku 1991 si zahral aj po boku Sylvestra Stalloneho v komédii OSCAR. Spano doteraz hral vo vyše 40-tich divadelných a televíznych projektoch a takisto sa objavil v niekoľkých úspešných televíznych show.
Spano za svoje herecké výkony získal niekoľko ocenení a bol nominovaný aj na cenu Cable ACE Award za rolu Marca Ciuniho v projekte Showtime – BLOOD TIES a bol jedným z najmladších laureátov na Lake Arrowhead Film Festival, kde sa ocitol v prominentnej spoločnosti takých velikánov, akými sú Joe Mantegna, Kirk Douglas či Gena Rowlands.
Vincent Spano má syna Aljoshu zo vzťahu s herečkou Nastassjou Kinski. V súkromí je veľmi dobrým priateľom herca Andyho Garciu.

Roland "rolly" Szopka

Herecká filmografie

Filmy

2019 Inferno by Dante
2018 Bent
2017 Miracle Underground
Torch
2015 Pearly Gates
Wrestling Isn't Wrestling
2014 April Rain
Dante's Hell Animated
2013 This Magic Moment (TV film)
2010 Caldo criminale (TV film)
2009 Balancing the Books
Dante's Inferno: Abandon All Hope
2008 Návrat osamělého jezdce (TV film)
Vražedné pochybení (TV film)
2007 Modern Twain Story: The Prince and the Pauper, A
Nevermore
Pandemie (TV film)
2006 Slepá důvěra (TV film)
2005 Zásnubní prsten (TV film)
2004 V zajetí (TV film)
2003 Mlčení
Pustina (TV film)
2002 Krysy (TV film)
2001 Jenifer (TV film)
Texas Rangers
2000 Proroctví: Černí andělé
Vražedný pohled lásky (TV film)
1999 Goosed
1998 A Brooklyn State of Mind
Christmas Path, The
Unknown Cyclist, The
1997 Dítě Medúzy (TV film)
Naprosto nezávazně
1996 Podzemní komando (TV film)
1995 Pouta
1994 Výstup
1993 Babí léto
Přežít
1992 F-16 zabíjí (TV film)
1991 Město naděje
Oscar
1990 Heart of the Deal
1989 Rouge Venise
1988 A Bůh stvořil ženu
Vysoká frekvence
1987 Dobrý den, Babylónie
1986 Cugino americano, Il
1985 Jiný život
1984 Mariini milenci
Pravidla velkoměsta
1983 Dravé ryby
Miláčku, jsi to ty?
Návrat černého hřebce
1982 A Stranger Is Watching
1981 Gentleman Bandit, The (TV film)
Senior Trip (TV film)
1979 Over the Edge
The Double McGuffin

TV seriály

2018 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Thicker Than Water (S09E05)
2014 Castle na zabití (TV seriál)
Zlý Santa (S07E10)
2011 Sangue caldo (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Nebezpečí paranoie (S08E08)
2009 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Spooked (S11E06)
2007 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Savant (S09E04)
Screwed (S08E22)
Florida (S08E19)
2006 L'onore e il rispetto (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Infiltrated (S08E06)
2004 North Shore (TV seriál)
1997 Prince Street (TV seriál)
1993 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Two for the Show (S05E06)
1951 Search for Tomorrow (TV seriál)

Dokumentární

2003 Intimate Portrait: Rosanna Arquette (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2011 Undivided
2008 Me and My Daddy
2004 Betrunner
2002 High Expectations
Tony & Bobby

TV seriály

1994 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
In the Groove (S06E10)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace