foto

Michael Vartan

  • nar. 27.11.1968 (49 let)
    Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, Île-de-France, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Vartan se narodil 27. listopadu 1968 ve Francii. Jeho matka pochází z Polska, otec z Bulharska (je však napůl Arménec a napůl Maďar). Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo pět let, a tak dětství strávil cestováním mezi Francií a Amerikou. V šestnácti opustil školu a chtěl se stát umělcem.

Jeho Matka Doris je americkou občankou a znovu se vdala. Jeho otec Eddie Vartan, jazzový muzikant, zemřel roku 2001. Michael má jednoho nevlastního bratra Nicholase, z druhého manželství jeho otce.

Debutoval ve francouzském filmu UN HOMME ET DEUX FEMMES. Poté si zahrál ještě v několika francouzských i amerických filmech, byly to však spíše role menší a nenápadné. Mezi nimi byla i jeho kreace v seriálu PADLÍ ANDĚLÉ. Následovalo několik dalších rolí v amerických filmečcích. Do povědomí diváků vstoupil až rolí šarmantního učitele, který se zamiluje do své studentky (Drew Barrymore) v romantické komedii NEPOLÍBENÁ. Získat další role pak už nebylo těžké. Zahrál si v romantických komediích PŘÍŠTÍ SPRÁVNÁ VĚC a OSUD TOMU CHTĚL. Legendárního rytíře Lancelota ztvárnil v televizních MLHÁCH Z AVALONU. Jeho další serálovou rolí je Michael Vaughn v úspěšném ALIAS, akčním seriálu ze světa špionů. Nepřestal se objevovat ani ve filmech (EXPRES FOTO, PŘÍŠERNÁ TCHÝNĚ).

Má tetování - iniciály SG - podle své přítelkyně Shannon Gleason. Na natáčení seriálu ALIAS se zamiloval do Jennifer Garner. Jeho koníčkem je sport, především lední hokej. Také hraje na kytaru a maluje. Miluje STAR WARS. Mluví plynule anglicky i francouzsky.

Tereza "Tery16" Opatová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Small Town Crime
2016 Crawlspace
2012 Ohnivý armagedon (TV film)
2011 Colombiana
Demoted
2010 High School
2008 Jolene
2007 Krokodýl: Návrat do krvavé laguny
2005 Příšerná tchyně
2002 Expres foto
2001 Mlhy Avalonu (TV film)
2000 Osud tomu chtěl
Příští správná věc
Sand
1999 Nepolíbená
1998 Dead Man's Curve
1997 Otisky prstů
Touch Me
1996 Smuteční host
1995 Tři muži v negližé
1993 Florén
1992 Promenades d'été
1991 Un homme et deux femmes
1988 Black Leather Jacket (TV film)

TV seriály

2017 The Arrangement (TV seriál)
The New Narrative (S01E10)
Sins (S01E09)
The Betrayal (S01E08)
další epizody (10)
2014 Batesův motel (TV seriál)
Bedna (S02E09)
Kolaps (S02E08)
Presumpce neviny (S02E07)
další epizody (6)
2013 Rectify (TV seriál)
2009 Sestra Hawthornová (TV seriál)
2007 Big Shots (TV seriál)
2006 Alias (TV seriál)
Všechen čas světa (S05E17)
Odveta (S05E16)
Nic ve zlém (S05E15)
další epizody (5)
2005 Alias (TV seriál)
Horizont (S05E09)
Sólo (S05E06)
Prorok Pět (S05E01)
další epizody (25)
2004 Alias (TV seriál)
Vzkříšení (S03E22)
Odkaz (S03E21)
Pokrevní svazky (S03E20)
další epizody (12)
2003 Alias (TV seriál)
Střípky paměti (S03E10)
Při smyslech (S03E09)
Bod zlomu (S03E08)
další epizody (22)
2002 Alias (TV seriál)
Únos (S02E10)
Sbližování 2. část (S02E09)
Sbližování 1. část (S02E08)
další epizody (22)
2001 Alias (TV seriál)
Odvaha (S01E10)
Má vina (S01E09)
Čas ukáže (S01E08)
další epizody (10)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Chandler v bedně (S04E08)
1993 Padlí andělé (TV seriál)

Dokumentární

2014 Give Me Shelter

TV pořady

2011 25th Annual Genesis Awards, The (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace