foto

Pavel Tesař

  • nar. 5.7.1967 (52 let)
    Jablonec nad Nisou, Československo

Biografie

V roce 1994 absolvoval katedru alternativního divadla na pražské DAMU. Jeho spolužáky byli např. Jan Vondráček, Peter Varga, Michaela Doležalová a jiní. Ihned po absolvování této vysoké školy se stal spoluzakládajícím členem pražského Dejvického divadle, kde působil 4 sezóny. Po nich se s celým souborem přesunul do nově vzniklého Divadla v Dlouhé (původní Divadlo Jiřího Wolkera).

Pavel Tesař je významným dabérem. Na svém kontě desítky hlasů nejrůznějších pohádkových bytostí a kreatur, ale i dramatické role v blockbusterch. Nejznámější je jeho hlas v seriálu Simpsonovi, kde dabuje Milhouse a profesora Frinka, či Lokomotiva Tomáš, nebo postava Strach ve filmu V hlavě. Ovšem daboval také J. Phoenixe ve filmu Joker (2019).

Ve filmech je spíš hercem menších rolích, ale od roku 2000 se pravidelně objevuje v různých seriálech (od Ulice přes Ordinaci v růžové zahradě až po Specialisty).
 
Pavel Tesař je ženatý a má dva syny.

Kevin "Kevinator" Kevinator

Herecká filmografie

Filmy

2017 Zahradnictví: Dezertér
2016 Rodiny jedoucí nocí (studentský film)
2015 Kobry a užovky
2007 Bloody Merry Christmas (studentský film)
Crash Road
2003 Pátek čtrnáctého (TV film)
2002 Jak chutná láska (TV film)
Mrtvá hlídka
2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
2000 Vlci ve městě (TV film)
Český Telecom, dobrý den

TV seriály

2019 Specialisté (TV seriál)
Nový život (S03E18)
2018 Krejzovi (TV seriál)
Narozeninová překvapení (S01E01)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Princezna na hrášku (S02E29)
Ohnivý kuře (TV seriál)
To bude výbuch! (S04E30)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Láska (S02E01)
2016 Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Rapl (TV seriál)
Smrt na lovu (S01E03)
Křížová cesta (S01E02)
Nástřel (S01E01)
Doktor Martin (TV seriál)
O jezevcích a lidech (S02E03)
2013 Méďové na cestách (TV seriál)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Bolavá hlava (S01E27)
Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Archiv Felixe Burgeta (E06)
2011 Comeback (TV seriál)
Holter (S02E16)
2010 Přešlapy (TV seriál)
Loučení (S02E11)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Staré vraždy (S01E08)
2006 Letiště (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Láska na druhý pohled (S01E74)
Nechte mě snít (S01E68)
Cirkus na kolečkách (S01E43)
další epizody (5)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Modré z nebe (S01E29)
U mě jsi doma (S01E20)
Krásné ženy mají krásný život (S01E19)
další epizody (6)
Ulice (TV seriál)
2000 Policejní pohádky strážmistra Zahrádky (TV seriál)

Dokumentární

2018 Defenestrace 1618 (TV film)

Divadelní záznam

2011 Naši furianti (divadelní záznam)
2009 Maškaráda čili Fantom Opery (divadelní záznam)
2008 Běsi (divadelní záznam)
2005 Lhář (divadelní záznam)
2002 Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2013 Čtení do ouška (TV pořad)
1999 Kouzelná školka (TV pořad)