foto

Dušan Urban

  • nar. 17.4.1972 (48 let)
    Brno, Československo

Biografie

Dušan Urban je český herec a režisér. Po střední škole absolvoval herectví na brněnské JAMU v roce 1994. Hned po studiu nastoupil do angažmá do souboru činohry Moravského divadla v Olomouci. Odehrál zde role, jako Chlestakov, D'Artagnan, Lenský („Oněgin“), Andrej („Tři sestry“) a mnoho dalších.

V roce 2009 nastoupil do Divadla Petra Bezruče, kde ho mohli diváci vidět např. ve „Scapinovi“, „Čekání na Godota“ (širší nominace na cenu Thálie za roli Vladimíra) či „Romeovi a Julii“.

V roce 2017 se pustil do divadelní režie, kdy v ostravském divadle Mír zrežíroval hru „Bůh Masakru“. Ve filmu a v televizi se objevuje v menších rolích. Větší prostor dostal v roce 2005 ve filmu Sametoví vrazi a minisérii Spravedlnost.

Dušan "Dusan.Urban" Urban

Herecká filmografie

Filmy

2020 Stockholmský syndrom (TV film)
2018 Dvě nevěsty a jedna svatba
Povídky z městského parku
2013 Pestré vrstvy (TV film)
2010 Doktor pro zvláštní případy (TV film)
2005 Sametoví vrazi

TV seriály

2020 Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Pro nic za nic (E05)
2019 Modrý kód (TV seriál)
Prachy ani práce nečekají (S03E59)
2018 Modrý kód (TV seriál)
Horké chvíle (S03E11)
Specialisté (TV seriál)
Na válečné stezce (S03E10)
2017 Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2016 Kosmo (TV seriál)
Řekl někdo kočička? (E04)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pomsta (S03E01)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2003 Četnické humoresky (TV seriál)
Čest rodu (S02E05)

Dokumentární

2010 Ležáky 42

Divadelní záznam

2009 Evžen Oněgin (divadelní záznam)
2000 Přijď království tvé (divadelní záznam)