foto

Jana Stryková

  • nar. 22.4.1979 (38 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mladá herečka s výraznýma očima se narodila v Brně jako nejmladší ze tří sourozenců. Rodiče se rozvedli, když jí bylo deset let a mladá dívka se rozhodovala, co bude dělat. Nejdřív chtěla být jeptiškou, což ji brzy opustilo, později si vyzkoušela práci barmanky, prodavačky i au pair. Na DAMU se přihlásila ze zajímavosti a neplánovala, že by se někdy živila prací před kamerou nebo na divadelních prknech. Řekla si, že se o přijetí jednou pokusí, a když to nevyjde, půjde studovat jinam. Vyšlo to hned napoprvé a Stryková v roce 2003 absolvovala.

Dnes hraje herečka na několika divadelních scénách a s velikým zájmem střídá různé typy postav i žánrů. Dokáže ztvárnit hlavní roli v Ibsenově HEDĚ GABLEROVÉ se stejným nasazením, jako se objevuje ve hrách Williama Shakespeara nebo i v nových autorských kusech. Televizním divákům se představila hned v několika populárních seriálech. Především to byl seriál DOKONALÝ SVĚT, kde se jako produkční Vanda, která pracuje pro módní časopis, snaží otěhotnět a vyhlíží si k tomu vhodného partnera. Dále to byla například ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ a několik dalších.

Zatím se popularita Jany Strykové drží na divadelních scénách a televizní obrazovce. S jejím talentem a sympatickou tváří by se však mohla stát skutečně oblíbenou herečkou a ukázat divákům všechny polohy jejího hereckého talentu. Budeme jí to přát!

Robert "Gary" Vrba

Herecká filmografie

Filmy

2018 Bratříček Karel
Prahala
2017 Případ Andrey S.
2016 Jak se zbavit nevěsty
Manžel na hodinu
Případ pro malíře (TV film)
2015 Dítě číslo 44
2014 Hodinový manžel
Serena
Zakázané uvolnění
2012 Velkej Honza (studentský film)
2011 Čtyři kontejnery Šaolinu
Vetřelci a lovci: Užij si se psem (TV film)
2010 Bludičky (TV film)
2009 Hospoda U bílé kočky (TV film)
2007 Stop (TV film)
2003 Iguo Igua (TV film)
Nadměrné maličkosti: Muž, kterého chtějí (TV film)

TV seriály

2017 Specialisté (TV seriál)
Past (S02E12)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (5)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Jak žijí milionáři (S12E80)
Vzhůru mezi elitu (S12E60)
Radši tě zabiju (S12E59)
další epizody (13)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
Recept na smrt (S01E14)
Běžné rituály (S01E13)
další epizody (15)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Vaše noci mají křídla (S12E33)
Živé vzpomínky (S12E26)
Raritní případ (S12E25)
další epizody (7)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Případ kocoura Mikeše (S01E09)
Cigaretový kouř (S01E08)
Vražda za úplňku (S01E07)
další epizody (6)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Sestra Katastrofa (S11E11)
Arsenál krásy (S11E10)
Musíme se vzít (S11E05)
další epizody (6)
2014 Legenda (TV seriál)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Mokré tričko (S01E05)
2010 Dokonalý svět (TV seriál)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)

Dokumentární

2011 Šamani odcházejí (TV film) - vyp.
2005 Czechtekk Love

TV pořady

2017 Bydlet jako... (TV pořad) - mod.
2012 18 je jen začátek (TV pořad)
7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Barbora Poláková - Nafrněná (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace