foto

Romana Goščíková

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se ve znamení štíra v roce 1982 v Ostravě, kde také, již coby studentka víceletého gymnázia, složila přijímací zkoušky na hudebně- dramatický obor Janáčkovy konzervatoře. Po maturitě na gymnáziu, které dokončovala souběžně se studiem prvních dvou ročníků herectví, přestoupila díky natáčení Tv filmu Svatá noc na Pražskou konzervatoř, kde absolvovala pod vedením Jany Preissové a Jaroslava Satoranského. Hrála mj. v Černém divadle Jiřího Srnce, v dalších Tv filmech Jiřího Krejčíka Slečna Julie, Osudové peníze, v projektech Besipu v režii Mirjam Landy, ale do povědomí diváků se dostala rolí v seriálu Ošklivka Katka. V té době také dokončila studium divadelní vědy na FFUK, hrála v divadle Ta Fantastika, hlavní roli Alenky v Alence v říši divů, v představeních zájezdového Divadla Různých Jmen, kde se stala ředitelkou a nyní produkuje dvě inscenace ročně. Zároveň se věnuje i moderování (pořady Sazky, soukromé akce), natáčení reklam i seriálů.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Cuky Luky Film
2010 Osudové peníze (TV film)
2009 Malá pražská víla (studentský film)
2001 Svatá noc (TV film)

TV seriály

2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
2015 Atentát (TV seriál)
Trhej (E07)
Policie Modrava (TV seriál)
Případ Strnad (S01E03)
2014 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
2012 Život je ples (TV seriál)
Podezření (E15)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nemáte sestru? (S02E63)
2005 Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2003 Auto je zbraň
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace