foto

Anne Meara

  • nar. 20.9.1929
    New York City, New York, USA
  • zem. 23.5.2015 (85 let)
    Manhattan, New York City, New York, USA

Biografie

Anne Meara, narozená 20.září 1929, je americká herečka a komička. Meara se narodila v New Yorku v Brooklynu, rodičům irského původu. V roce 1954 si vzala Jerryho Stillera se kterým má dvě děti, slavného herce a komika Bena Stillera a méně slavnou herečku Amy Stiller.

Ona a její manžel, Jerry Stiller byli členové improvizační společnosti, Compass Players, kde vystupovali jako duo pod názvem "Stiller a Meara". Jejich kariéra ale postupně klesala. Anne pokračoval v hraní v několika televizních seriálech. Nejvíce se proslavila v seriálu Rhoda, kde hrála jednu z vedlejších postav, za výkon v seriálu později získala Zlatý glóbus.

Jiří "JORDY" Waas

Herecká filmografie

Filmy

2014 Letadla 2: Hasiči a záchranáři
Simpler Times
2010 Podzimní úplněk
2007 The Shallow End of the Ocean
2006 Noc v muzeu
2003 Crooked Lines
2002 Jako Mike
Yard Sale, The
2001 Kauza: Dítě (TV film)
Zase bude fajn
Zoolander
2000 Nezávislý
Šupák
1999 Judy Berlin
Ryba ve vaně
Tekerőlantos naplója, A
1998 Southie
Tenká růžová čára
1997 Jitters (TV film)
1996 Cesta do města
1995 Polibek smrti
Těžké váhy
1994 Bolestná realita
Pátrání po Jednookém Jimovi
1993 Through an Open Window
1991 Avenue Z Afternoon (TV film)
Pozdrav z cesty do pekla
1990 Čas probuzení
1989 That's Adequate
1988 Hustler of Money, The (TV film)
1987 My Little Girl
1986 Perils of P.K., The
Riskantní sázka
Stiller & Meara Show, The (TV film)
1983 Ta druhá (TV film)
1980 Sláva
1978 Hoši z Brazílie
1977 'Twas the Night Before Christmas (TV film)
Nasty Habits
1975 Kate McShane (TV film)
1972 Irish Whiskey Rebellion
1971 Dames at Sea (TV film)
1970 Burani ve městě
Milenci a další cizinci
1960 Ninotchka (TV film)

TV seriály

2012 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Dreams Deferred (S14E09)
2010 Stiller & Meara (TV seriál)
2009 Nemocnice Mercy (TV seriál)
The Last Thing I Said Was (E06)
2007 Dva z Queensu (TV seriál)
China Syndrome: Part 2 (S09E13)
China Syndrome: Part 1 (S09E12)
2006 Four Kings (TV seriál)
2005 Dva z Queensu (TV seriál)
Buy Curious (S07E22)
Domestic Disturbance (S07E10)
2004 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Mrchožrout (S06E04)
Dva z Queensu (TV seriál)
Name Dropper (S07E05)
Icky Shuffle (S06E23)
Multiple Plots (S06E17)
Sex ve městě (TV seriál)
Američanka v Paříži II. (S06E20)
Fuj faktor (S06E14)
2003 Charlie Lawrence (TV seriál)
Dva z Queensu (TV seriál)
Dog Shelter (S05E23)
S'Poor House (S05E17)
Sex ve městě (TV seriál)
Jeden, jedna, jedno (S06E12)
2002 Good Morning, Miami (TV seriál)
Sex ve městě (TV seriál)
Prvotní hřích (S05E02)
Oz (TV seriál)
Wheel of Fortune (S05E05)
2001 Will a Grace (TV seriál)
Volební dilema (S04E08)
2000 Ed (TV seriál)
1999 Dva z Queensu (TV seriál)
S'Ain't Valentine's (S01E16)
Oz (TV seriál)
Legs (S03E03)
1993 Good Advice (TV seriál)
Zločin v ulicích (TV seriál)
1989 Alf (TV seriál)
Hádka (S04E10)
1988 In the Heat of the Night (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
Příšery (TV seriál)
Alf (TV seriál)
Přátelé (S02E25)
1987 Alf (TV seriál)
Kosmická škytavka (S02E08)
Nebezpečný hazard (S01E23)
Výpadek paměti: část 2. (S01E17)
další epizody (7)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)
1979 Archie Bunker's Place (TV seriál)
Time Express (TV seriál)
1977 The Love Boat (TV seriál)
1975 Kate McShane (TV seriál)
1974 Rhoda (TV seriál)
1972 Temperatures Rising (TV seriál)
The Corner Bar (TV seriál)
The Paul Lynde Show (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1969 Love, American Style (TV seriál)
Medical Center (TV seriál)
The Courtship of Eddie's Father (TV seriál)
1964 Linus! The Lion Hearted (TV seriál)
1957 The DuPont Show of the Month (TV seriál)
1954 Greatest Gift, The (TV seriál)
1948 The Philco Television Playhouse (TV seriál)

Dokumentární

2013 Moms Mabley: I Got Somethin' to Tell You
2010 Let It Begin! A Filmmaker's Journey
2007 Fired!
1980 On Location with: FAME

Host

TV pořady

1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1984 Super Password (TV pořad)
1981 The 32nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1977 Shoot for the Stars (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1974 Celebrity Sweepstakes (TV pořad)
1973 Match Game 73 (TV pořad)
The $10,000 Pyramid (TV pořad)
1971 Great Performances (TV pořad)
1970 Flip (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
The Engelbert Humperdinck Show (TV pořad)
1967 The Carol Burnett Show (TV pořad)
1962 The Merv Griffin Show (TV pořad)
The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)
1961 The Mike Douglas Show (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace