foto

Bianca Guaccero

  • nar. 15.1.1981 (38 let)
    Bitonto, Bari, Itálie

Biografie

"Můj charakter a moje houževnatost byly vždy moje silná stránka již od dětství"

Filmová, televizní a divadelní herečka Bianca Guaccero se narodila v Bitontu v italské provincii Bari 15. ledna 1981. Již ve svých 14 letech vyhrála dvě soutěže krásy, Miss Bitonto a Miss Teenager Italia.

V letech 1996 a 1997 byl vysílán v sobotních večerech na televizním programu Channel 5 program, který uváděli Pippo Franco a Pamela Prati. Zde se poprvé před televizními kamerami objevuje tehdy teprve 16 letá Bianca Guaccero. V roce 1999 dostala svou první filmovou roli ve snímku TERRA BRUCIATA (zde si mimo jiné zahrál například i Michel Placido). Režisér Fabio Segatori zde obsadil mladou Biancu do role dívky Marie, která pomáhá svému příteli vyřešit vraždu jeho rodičů. Od tohoto snímku se Bianca již pravidelněji objevuje v televizi i ve filmu. Hned v roce 2000 hraje hlavní roli v komedii FACCIA DI PICASSO. O rok později ztvárňuje Angelicu ve filmu TRA DUE MONDI (MEZI DVĚMA SVĚTY). Významnějším televizním debutem je v režii Damiana Damianiho roku 2001 role v minisérii AMA IL TUO MEMICO 2 (MILUJTE SVÉ NEPŘÁTELE 2).

Jednu ze svých nejpozoruhodnějších rolí ztvárnila v podobě škodolibé Caroliny Scapece v mini-sérii CAPRI. V roce 2005 přichází do kin koprodukční romantický příběh VE STÍNU SLUNCE (THE SHADOW DANCER), zde hraje v roli Maury Parish. Chudé zamilované neapolské děvče Assuntu, ztvárnila hlavní rolí v televizním filmu ASSUNTA SPINA v roce 2006 (remake filmu z roku 1948, kde hrála Assuntu Anna Magnani). Roku 2010 je Bianca opět televizní hvězdou snímku MIA MADRE (MATKA).

V roce 2007 obdržela Bianca uznání významné evropské osobnosti a čestného občanství města Sant'Agnello. Na přelomu února a března roku 2008 jsme mohli Biancu spatřit po boku maďarské herečky Andrey Osvárt jako hostitelky 58. Festivalu italské písně Sanremo.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

2019 Il grande spirito
2018 In Punta di Piedi (TV film)
2014 Una coppia modello (TV film)
2012 Il caso Enzo Tortora - Dove eravamo rimasti? (TV film)
Si può fare l'amore vestiti?
2010 Mia madre (TV film)
2008 Stella della porta accanto, La (TV film)
2007 Třetí pravda (TV film)
2006 Assunta Spina (TV film)
2005 Hollywoodský hmyz (TV film)
Svatý Petr (TV film)
Ve stínu slunce
2004 Láska prochází žaludkem (TV film)
2002 Il trasformista
Jan XXIII.: Papež míru (TV film)
2001 Ama il tuo nemico 2 (TV film)
Streghe verso nord
Tra due mondi
2000 Faccia di Picasso
1999 Terra bruciata

TV seriály

2009 Il bene e il male (TV seriál)
2006 Capri (TV seriál)
2004 Tassinara, La (TV seriál)
2003 Tutti i sogni del mondo (TV seriál)
2001 Memoria e il perdono, La (TV seriál)