foto

Xiaoshuai Wang

  • nar. 22.5.1966 (52 let)
    Šanghaj, Čína
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Wang Xiaoshuai (1966, Šanghaj, Čína) náleží k takzvané šesté generaci čínských režisérů. Po absolvování pekingské Filmové akademie debutoval příběhem dvou přátel, umělců, nazvaným The Days (Dongchun de rizi, 1993). Pod nezávislým snímkem Frozen (Jidu hanleng, 1996) byl podepsán jako Wu Ming. Snímek So Close to Paradise (Biandan, guniang, 1995, uveden 1998) byl před omezeným distribučním uvedením v Číně poznamenán vynucenými zásahy. Pekingské bicykly (Shiqi sui de dan che, 2001) získaly na MFF v Berlíně Velkou cenu poroty a byly stejně jako Wangův snímek Unášeni proudem (Er di, 2003) uvedeny i v Karlových Varech. Snímek Shanghai Dreams (Qing hong, 2005) získal v Cannes Cenu poroty. Věříme v lásku je jeho devátý celovečerní film.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Herecká filmografie

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Sbohem, synu
2014 Red Amnesia
2012 One More Try - původní scénář
2011 Wo 11
2007 Věříme v lásku

Producentská filmografie

Filmy

2018 Sedící slon
2011 Wo 11
2010 Rizhao Chongqing

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace