foto

Katie McGrath

  • nar. 1983
    Ashford, County Wicklow, Irsko

Biografie

Katherine Elizabeth McGrath (nar. 24. októbra 1983) je írska herečka, známa hlavne zo seriálu z produkcie BBC - MERLIN (2008), v ktorom stvárnila Morganu.

McGrath vyštudovala históriu na Trinity College v Dubline. Chcela pracovať v módnej žurnalistike a zamestnala sa v magazíne Image. Neskôr pracovala ako asistentka v šatni pre seriál TUDOROVCI (2007). Počas práce na tomto seriáli jej odporučili, aby skúsila herectvo a tak poslala svoje fotografie jednému írskemu agentovi, a získala malú rolu v tomto seriáli.

V roku 2007 sa objavila v írskej dráme POZNAMENANÁ a v roku 2008 v horore FREAKDOG a dráme EDEN, ale známou sa stala až vďaka seriálu MERLIN. Zahrala si aj v divadle, v hre La Marea na Dublin Theatre Festival v roku 2007. Objavila sa tiež v komediálnej dráme A PRINCESS FOR CHRISTMAS a prepožičala svoj hlas jednej z postáv krátkeho animovaného filmu TRID AN STOIRM.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Buttons
2017 Král Artuš: Legenda o meči
2015 Jurský svět
Postradatelní agenti
2014 Leading Lady
2012 Labyrint (TV film)
2011 A Princess for Christmas (TV film)
W.E.
2008 Eden
Freakdog
2007 Poznamenaná (TV film)

TV seriály

2019 Supergirl (TV seriál)
The Quest For Peace (S04E22)
Will The Real Miss Tessmacher Please Stand Up? (S04E20)
American Dreamer (S04E19)
další epizody (12)
2018 Supergirl (TV seriál)
Elseworlds, Part 3 (S04E09)
Rather the Fallen Angel (S04E07)
Call to Action (S04E06)
další epizody (22)
2017 Frontier (TV seriál)
Dead Reckoning (S02E01)
Supergirl (TV seriál)
Reign (S03E09)
Damage (S03E05)
The Faithful (S03E04)
další epizody (11)
2016 Frontier (TV seriál)
The Disciple (S01E05)
Wolves (S01E04)
Slasher (TV seriál)
Soon Your Own Eyes Will See (S01E08)
In the Pride of His Face (S01E07)
The One Who Sows His Own Flesh (S01E06)
další epizody (8)
Supergirl (TV seriál)
Medusa (S02E08)
Crossfire (S02E05)
Survivors (S02E04)
další epizody (6)
2014 Drákula (TV seriál)
Budiž světlo (E10)
Čtyři růže (E09)
Přijď zemřít (E08)
další epizody (4)
2013 Dates (TV seriál)
Drákula (TV seriál)
O netvorech a lidech (E06)
Ďáblův valčík (E05)
Rozbřesk věčné noci (E04)
další epizody (6)
2012 Merlin (TV seriál)
Diamantový den (2. část) (S05E13)
Diamantový den (1. část) (S05E12)
Kresba z temnoty (S05E11)
další epizody (11)
2011 Merlin (TV seriál)
Meč v kameni: část 2. (S04E13)
Meč v kameni: část 1. (S04E12)
Srdce lovce (S04E11)
další epizody (10)
2010 Merlin (TV seriál)
Artušův nástup: část 2. (S03E13)
Artušův nástup: část 1. (S03E12)
Čarodějův stín (S03E11)
další epizody (12)
2009 Královna (TV seriál)
Merlin (TV seriál)
Ohně Idirsholů (S02E12)
Probuzení čarodějnice (S02E11)
Sladké sny (S02E10)
další epizody (11)
2008 Merlin (TV seriál)
Merlin a staré síly (S01E13)
Smrt krále (S01E12)
Legenda jednorožců (S01E11)
další epizody (13)
Tudorovci (TV seriál)
K potěšení jeho veličenstva (S02E05)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2019 Supergirl (TV seriál)
Red Dawn (S04E21)

Host

TV pořady

2012 Sunday Brunch (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(53)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace