foto

Petra Hřebíčková

  • nar. 20.9.1979 (38 let)
    Hodonín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato mladá talentovaná herečka se narodila ve znamení panny 20.09.1979 v Hodoníně. Zde také vystudovala Obchodní akademii, ve studiu pokračovala na JAMU v Brně, obor činoherní herectví.

V období 2002 až 2003 působila v brněnském divadle Polárka. Také hostovala v Činoherním klubu a v Divadle ABC. Od roku 2003 do roku 2009 byla součástí souboru v Městském divadle Zlín. Zde skvěle ztvárnila roli Zuzanky ve Figarově svatbě a byla za ni nominována na cenu Thálie. V roce 2009 si zahrála titulní roli Maryši, byla opět nominována na cenu Thálie a tentokrát cenu získala. Ze Zlína vedly její kroky do Prahy, kde ji diváci mohli vidět v muzikálu Kudykam ve Státní opeře nebo v Divadle na Fidlovačce v muzikálu Hvězdy na vrbě.

Do povědomí českých diváků se dostala zejména rolí Jarušky v Menzelově filmu OBSLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE a hrála také ve film PROMĚNY. Od září 2010 má angažmá ve Švandově divadle.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Všechno nebo nic
2016 Benny (studentský film)
Bezva ženská na krku
Děda
2014 Intimity
2013 Chameleon (studentský film)
2012 Sejít z cesty (TV film)
2011 Muži v naději
2010 D2
Maryša (divadelní záznam)
Wanda (studentský film)
2009 Kawasakiho růže
Proměny
Sněžná noc (TV film)
2008 Kamarádka (studentský film)
2007 Smrt Hippodamie (divadelní záznam)
Velkofilm (TV film)
2006 Červený a černý (divadelní záznam)
Obsluhoval jsem anglického krále
2000 Dřevěná Marika (TV film)

TV seriály

2016 Přístav (TV seriál)
Něco si stopnu (S02E28)
Ať se houpá (S02E22)
Dotočná (S02E15)
další epizody (8)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Děti na odpis (S02E04)
Slepý svědek (S02E01)
2015 Přístav (TV seriál)
Tichá hospoda (S01E32)
Kýč z lásky (S01E31)
Had na prsou (S01E30)
další epizody (16)
Svatby v Benátkách (TV seriál)
Happy end (S02E40)
Balzám na duši (S02E39)
Leoš Mareš se žení (S02E38)
další epizody (40)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Smrt novináře (S01E13)
Důvod k zabití (S01E12)
Hodinka k dobru (S01E11)
další epizody (12)
Svatby v Benátkách (TV seriál)
Děti jsou moje (S01E39)
Zásnubní papoušek (S01E38)
Až se vdáš (S01E37)
další epizody (39)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Druhý dech (E03)
Škoda lásky (TV seriál)
Mokré tričko (S01E05)
Helena (TV seriál)
Dcery a další cizinci (S03E16)
Zub za zub (S03E15)
Volba partnerky (S03E14)
další epizody (16)
2012 Helena (TV seriál)
Daně (S02E12)
A do druhý nohy! (S02E11)
Všechno nejlepší (S02E10)
další epizody (12)
2011 4teens (TV seriál)
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Lidská skládačka (S02E02)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2003 Strážce duší (TV seriál)

TV pořady

2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)
2012 18 je jen začátek (TV pořad)
7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Ceny Thálie 2008 (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Mig 21 - Chci ti říct (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace