foto

Rob Marshall

  • nar. 17.10.1960 (60 let)
    Madison, Wisconsin, USA

Biografie

Rob Marshall se narodil 17. Října 1960 v Madisonu ve státě Wisconsin (USA). Má sestru Kathleen Marshall. V 82‘ roce dokončil universitu Carnegie Mellon. Je nejen významným režisérem, ale i choreografem a producentem.

Debutoval oscarovým filmem CHICAGO, za režii byl sám na Oscara nominován. Pro svůj druhý film si jako námět vybral život GEJŠI. Ještě před Chicagem natočil Marshall kritiky uznávaný hudební televizní film ANNIE. Často si dělá u svého filmu i choreografii (např. i u Chicaga nebo Annie).

Mnoho lidí neví, že Marshall má za sebou dlouhou a na ceny bohatou (např. nominace na 6 Tony) kariéru u divadla. V současnosti natáčí další celovečerní film/muzikál.

Lukáš "CliffLee" Holý

Režijní filmografie

Filmy

2022 The Little Mermaid
2018 Mary Poppins se vrací
2014 Čarovný les
2011 Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
2009 Nine
2005 Gejša
2002 Chicago
1999 Annie (TV film)

TV pořady

2006 Tony Bennett Show! (TV pořad)
2001 The Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts (TV pořad)

Hudební videoklipy

2010 Marion Cotillard: Take It All (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2022 The Little Mermaid
2018 Mary Poppins se vrací
2014 Čarovný les
2009 Nine

Hudební videoklipy

2010 Marion Cotillard: Take It All (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2003 75. Annual Academy Awards (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(104)