foto

Yong-ha Park

  • nar. 12.8.1977
    Jižní Korea
  • zem. 30.6.2010 (32 let)
    Soul, Jižní Korea

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Namja yiyagi (TV seriál) (2009)

    - Se seriálem se pojí i jedna nepříjemná událost. Seriálový představitel Shin Kim, jihokorejský herec Yong-ha Park, byl ve svém bytě v Soulu 30. 6. 2010 nalezen mrtev. Herec spáchal sebevraždu oběšením. Ačkoliv po sobě Park nezanechal žádný dopis, jeho čin, jak se nicméně posléze osvětlilo, korespondoval s narůstajícím tlakem na hercovu hereckou kariéru, na jeho vlastní společnost a k jeho špatnému duševnímu rozpoložení přispěl v neposlední řadě i stále se zhoršující otcův zdravotní stav. Ten trpí rakovinou. Hercovo tělo bylo vlastní matkou nalezeno v ranních hodinách. Na hercovu počest byla v Čadu, státě střední Afriky, jeho hereckými kolegy, Hyeong-joon Kim a Hee-soon Park, posléze založena škola pro místní mládež, Yona School. Seriál se tak stal hercovou vůbec poslední prací. (Conspi)

Herecká filmografie

Filmy

2009 Jakjeon

TV seriály

2009 Namja yiyagi (TV seriál)
2008 On eeo (TV seriál)
2002 Gyeoul yeonga (TV seriál)
Leobing yu (TV seriál)
2001 Somunnan yeoja (TV seriál)
2000 Nunkkot (TV seriál)
Sarangeun amuna hana (TV seriál)
1999 Saranghaseyo? (TV seriál)
Urineun gil ilheun jakeun saereul boatda (TV seriál)
1998 Bogo tto bogo (TV seriál)

Host

TV pořady

2008 김정은의 초콜릿 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky