Reklama

Reklama

Brigitta Cimarolli

Brigitta Cimarolli

nar. 11.11.1958 (65 let)
Salzburg, Rakousko

Biografie

Brigitta Sieglinde Cimarolli je rakouská fotomodelka, která se v osmdesátých letech minulého století také „mihla" ve světě filmování.

Brigitta se narodila v Salzburgu, 11. listopadu 1958. Její rodiče se rozvedli, když byly Brigittě pouhé čtyři roky. Její matka neměla dost času ani peněz na ní, ani jejího dvouletého bratra. Brigitta se naučila postarat se v domě o všechno, byla vždy velmi silná. Přes její silnou vůli a její píli, však poznala i neúspěch a to v klášteře. V klášterní škole byla vždy nejlepší ve své třídě, ale když jí bylo 15 let, našli jí opilou na lavičce v parku. Jeptišky jí daly do domova pro nepřizpůsobivé děti. "To byla nejhorší doba mého života", vzpomíná později. Po letech teroru chtěla studovat na obchodní akademii, ale zbožné sestry pro Brigittu neměly peníze. Poslaly jí do jednoduché obchodní školy. I toto zklamání Brigitta překonala  a ve věku sedmnácti let šla na soutěž Miss Salzburg. Soutěž vyhrála a to zcela změnilo její život. Od této chvíle byla respektována všemi muži a dokonce i jeptiškami.

Pak se všechno seběhlo hrozně rychle. Pohledná Brigitta triumfovala také v soutěži Miss Young International v Tokiu. Její popularitu naplno podtrhlo to, když byla v listopadu 1977 zvolená dívkou měsíce v německém vydání časopisu Playboy. V roce 1978 definitivně odchází z kláštera a v té době se pyšní mírami 90-60-90 při výšce 172cm a váze 58kg, tedy absolutní „tabulkové" míry. Brigitta se stala hvězdou. Téměř všechny a nejen pánské časopisy, v tomto období přinášely všemožné fotografie s mladou kráskou. Německý Penthouse byl dalším časopisem, ve kterém se Brigitta stala dívkou měsíce. Bylo to v září roku 1983. Ve stejném roce účinkovala v produkci TAIFUN DER ZÄRTLICHKEIT. V roce 1984 hrála ve filmu THE STORY OF THE DOLLS (PŘÍBĚH PANENEK), který je skutečným příběhem Tetchi Agbayani, která sa stala Miss Filipíny.

V roce 1985 byla součástí reklamy na spodní prádlo EIN SOMMERNACHTSTRAUM. Toto reklamní video, kde vystupuje čtrnáct krásek v klubu Charly M v Mnichově a představují spodní prádlo je pastvou pro pánské oči. Roku 1986 jsme mohli Brigittu vidět ve videoklipu švédské skupiny Treat. Tento videoklip s názvem World Of Promises, ale nebyl jejím nejznámějším. V roce 1984 hrála ve videoklipu rakouského popového idolu osmdesátých let. Falco a jeho klip NO ANSWER (HALLO DEUTSCHLAND) dává možnost obdivovat její vnady nejen v bílém spodním prádle, ale i nahoře bez. Podívejte se sami: http://www.youtube.com/watch?v=Z8M680EU-V8. Po smrti Falca (6.2.1998) vystupuje Brigitta také v dokumentu o tomto zpěvákovi FALCO – HOCH WIE NIE.

V roce 2006 vyšla sbírka „softporna" GIRLS IN ACTION, které mimo jiné obsahuje video EIN SOMMERNACHTSTRAUM (1985). Teprve ve svých devatenácti letech se Brigitta naučila hrát šachy, ale hraje je opravdu výborně. S mistrem světa Karpovem uhrála remízu, je trojnásobnou mistryní šachu města Salzburg. Její úroveň se podle bodovacího systému Elo (Arpad Elo vyvinul základní objektivní bodovací systém v roce 1960 pro americkou šachovou federaci USCF) je na hodnotě okolo 1700 (tedy třída B). Její tělo je ale určitě ve třídě A, což znovu dokázala v srpnu roku 2012, kdy se její fotografie od Stefana Dokoupila opětovně objevily v časopise Penthouse.

Dnes žije Brigitta v Mnichově  na Schleißheimer Straße. Je spolumajitelkou modelingové agentury „Lipstick" v Londýně.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herečka

Filmy
1985

Ein Sommernachtstraum

1984

Příběh panenek

Dokumentární
1998

Falco - Hoch wie nie

Hudební videoklipy
1990

Falco: Charisma Kommando

1984

Falco: Ihre Tochter

 

Falco: No Answer (Hallo Deutschland)

Krátkometrážní
1984

Helden von Heute (TV film)

Reklama

Reklama