foto

Adam Arkin

  • nar. 19.8.1956 (62 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Adam má herectví v krvi. Tak že nebylo pochyb o tom, čím se bude živit. Je synem herce Alana Arkina, v jehož filmu PEOPLE SOUP (1969) se poprvé objevil před kamerou. Jeho bratři, Mathew a Tonny, jsou také herci.

Studoval herectví u Herberta Berghofa. Vystupoval v divadle. Za svůj herecký výkon ve hře Paula Rudnicka Nenávidím Hamleta získal cenu Theatre World Award. Uplatnil se také v TV, kde hrál hlavní role v komediálních a dramatických seriálech. Můžeme jmenovat např.: BUSTING LOOSE ( 1977), TEACHERS ONLY (1982), TOUGH COOKIES (1986), NORTHERN EXPOSURE (1991-1995).

Jeho asi nejznámější rolí je postava lékaře Aarona Shutta ve velmi populárním seriálu CHICAGO HOPE. Za svoji roli byl nominován na cenu EMMY. Velice často hostoval v různých seriálech, např.: THE TWILIGHT ZONE, MACGYVER, L.A. LAW, ZÁKON A POŘÁDEK, PICKET FENCES atd.

Ve filmu se nijak výrazně neprosadil. Vytvořil několik pozoruhodných hereckých kreací, např: studijní poradce Will Brennan a přítel traumatizované a vlastním bratrem pronásledované hrdinky (Jamie Lee Curtis) v hororu HALLOWEEN:H20. V dramatu OSOBNÍ CHYBA vytvořil postavu učitele Jerremyho, jehož kamarád se zamiluje do stejné dívky jako on.

Markéta "blackrain" Rejzková

Režijní filmografie

Filmy

2012 Outlaw Country (TV film)
2003 Pristine Books
2001 Vysněný svět (TV film)

TV seriály

2018 Boj o moc (TV seriál)
I Went to Market (S01E05)
Sad Sack Wasp Trap (S01E04)
Get Shorty (TV seriál)
Pest Control (S02E02)
And What Have We Learned? (S02E01)
Sneaky Pete (TV seriál)
The Sinister Hotel Room Mystery (S02E01)
2017 Get Shorty (TV seriál)
Blue Pages (S01E10)
Turnaround (S01E09)
The Yips (S01E03)
Miliardy (TV seriál)
Indian Four (S02E06)
Sneaky Pete (TV seriál)
Coyote Is Always Hungry (S01E06)
2016 Tajnosti a lži (TV seriál)
The Truth (S02E10)
The Fall (S02E01)
Mystérium sexu (TV seriál)
Návod na rozkoš (S04E03)
Longmire (TV seriál)
Objection (S05E06)
2015 Poručík Backstrom (TV seriál)
I Like to Watch (E11)
Tajnosti a lži (TV seriál)
Bunda (S01E05)
Fargo (TV seriál)
Palindrome (S02E10)
The Castle (S02E09)
Mystérium sexu (TV seriál)
Co jsme udělali opicím (S03E07)
Zákon přitažlivosti (S03E05)
Strážce pořádku (TV seriál)
The Promise (S06E13)
Trust (S06E10)
The Trash and the Snake (S06E04)
2014 Extant (TV seriál)
Zlý sen (S01E06)
Mizera (TV seriál)
Mystérium sexu (TV seriál)
Revoluce se vysílat nebude (S02E12)
Tam dole (S02E10)
The Bridge (TV seriál)
Lamia (S02E07)
Strážce pořádku (TV seriál)
Restitution (S05E13)
Shot All to Hell (S05E05)
Sestřička Jackie (TV seriál)
Džungle lásky (S06E04)
2013 Takoví normální Američané (TV seriál)
The Colonel (S01E13)
Only You (S01E10)
The Clock (S01E02)
Černá listina (TV seriál)
Gina Zanetakos (No. 152) (S01E06)
Zákon gangu (TV seriál)
Salvage (S06E06)
2012 Strážce pořádku (TV seriál)
Thick as Mud (S03E05)
Zákon gangu (TV seriál)
Small World (S05E06)
Laying Pipe (S05E03)
2011 Chicago: Zákon ulice (TV seriál)
Když město šílí (E08)
The Booth at the End (TV seriál)
Strážce pořádku (TV seriál)
Reckoning (S02E12)
The Moonshine War (S02E01)
Anatomie lži (TV seriál)
Ztracené dítě (S03E12)
2010 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Mé vnitřní zvíře (S01E09)
Strážce pořádku (TV seriál)
Bulletville (S01E13)
Long in the Tooth (S01E04)
Zákon gangu (TV seriál)
Mléko (S03E11)
2009 Na doživotí (TV seriál)
Záruční lhůta (S02E17)
Vražda v rezervaci (S02E10)
2007 Chirurgové (TV seriál)
Zázrak (S03E17)
2006 Chirurgové (TV seriál)
Všechno, co potřebuješ, je fantazie (S03E03)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a ta druhá (S01E07)
2001 Ally McBealová (TV seriál)
Hledání Barryho Whitea (S04E19)
2000 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Faith, Hope & Surgery (S06E11)
1999 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Karmic Relief (S05E13)
1996 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Liver Let Die (S03E04)
Right to Life (S02E14)
1990 Zapadákov (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2014 10 Cent Pistol
2013 In Security
2012 Sezení
2011 Smothered (TV film)
2010 Summer Eleven
Tell-Tale
2009 Právě Peck
Seriózní muž
2007 Zkouška z dospělosti
2006 Vražda na Pleasant Drive (TV film)
2005 Chloe
Děti Ameriky
Hitch: Lék pro moderního muže
Škola tance a šarmu
2002 Damaged Care (TV film)
Jak jsem se protloukal (TV film)
Noční loupež
2001 Mimo sezónu (TV film)
Mission
2000 Dropping Out
East of A
Zavěste, prosím
1999 Jezero
Taková malá vražda (TV film)
1998 Halloween: H20
With Friends Like These...
Žízeň (TV film)
1997 Not In This Town (TV film)
1995 In the Line of Duty: Hunt for Justice (TV film)
1993 Dottie dostává na zadek (TV film)
Zápas s Hemingwayem
1991 Doktor
1990 Dodržet svůj slib (TV film)
Děti (TV film)
Horká vlna (TV film)
1989 Oceano (TV film)
1988 Necessary Parties (TV film)
1987 Personal Foul
1985 Čtvrtý z mudrců (TV film)
1983 Tom Edison: The Boy Who Lit Up the World (TV film)
1981 Chu Chu and the Philly Flash
Hotel Pod duhou
Vlkodlak
1976 Baby Blue Marine
1975 All Together Now (TV film)
1974 It Couldn't Happen to a Nicer Guy (TV film)
1971 Made for Each Other
1969 The Monitors

TV seriály

2018 Santa Clarita Diet (TV seriál)
The Queen of England (S02E04)
2016 Vražedná práva (TV seriál)
Anna Mae (S02E15)
There's My Baby (S02E14)
Something Bad Happened (S02E13)
další epizody (4)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Lež má krátké nohy (S07E19)
2015 Fargo (TV seriál)
Palindrome (S02E10)
Did You Do This? No, You Did It! (S02E07)
Waiting for Dutch (S02E01)
2014 Mystérium sexu (TV seriál)
Revoluce se vysílat nebude (S02E12)
Show za všechny prachy (S02E11)
Tam dole (S02E10)
The Bridge (TV seriál)
Jubilex (S02E13)
Quetzalcoatl (S02E12)
Beholder (S02E11)
Strážce pořádku (TV seriál)
Shot All to Hell (S05E05)
2012 Newsroom (TV seriál)
Šestej smysl (TV seriál)
Strážce pořádku (TV seriál)
Slaughterhouse (S03E13)
Measures (S03E11)
2011 Chicago: Zákon ulice (TV seriál)
Konečné zúčtování (E13)
Drogový král (E07)
Closer (TV seriál)
Sloužit s láskou (S07E03)
2009 Zákon gangu (TV seriál)
Přizpůsob se a zvykni si (S02E13)
Válka gangů (S02E12)
Musíme si pomáhat (S02E11)
další epizody (11)
Na doživotí (TV seriál)
Jedna a jedna (S02E21)
Dvě různé zbraně (S02E20)
Pět litrů krve (S02E19)
další epizody (12)
2008 Na doživotí (TV seriál)
Policejní zajíček (S02E09)
Černý pátek (S02E08)
Jackpot (S02E07)
další epizody (9)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Zasypej jámu (S01E11)
Vykopej jámu (S01E10)
Vážné problémy s ovládáním (S01E09)
další epizody (11)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
Baby Bob (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a obr Dale (S01E03)
Západní křídlo (TV seriál)
Holy Night (S04E11)
Posse Comitatus (S03E21)
Night Five (S03E13)
2001 Late Boomers (TV seriál)
2000 Západní křídlo (TV seriál)
Noël (S02E10)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Have I Got a Deal for You (S06E22)
Everybody's Special at Chicago Hope (S06E21)
Thoughts of You (S06E20)
další epizody (13)
1999 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
The Golden Hour (S06E09)
The Heart to Heart (S06E08)
White Rabbit (S06E07)
další epizody (22)
1998 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
McNeil and Pray (S05E11)
Gun with the Wind (S05E10)
Tantric Turkey (S05E09)
další epizody (24)
1997 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
On Golden Pons (S04E11)
All in the Family (S04E10)
Cabin Fever (S04E09)
další epizody (24)
1996 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Mummy Dearest (S03E11)
V-Fibbing (S03E10)
Divided Loyalty (S03E09)
další epizody (22)
1995 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Christmas Truce (S02E11)
The Ethics of Hope (S02E10)
Stand (S02E09)
další epizody (25)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Death Be Proud (S01E08)
Genevieve and Fat Boy (S01E07)
Shutt Down (S01E06)
další epizody (8)
1993 Big Wave Dave's (TV seriál)
1992 Právo a pořádek (TV seriál)
Self Defense (S03E07)
1989 MacGyver (TV seriál)
Neviditelný zabiják (S04E15)
1987 A Year in the Life (TV seriál)
1986 Tough Cookies (TV seriál)
Year in the Life, A (TV seriál)
1982 Teachers Only (TV seriál)
1979 $weepstake$ (TV seriál)
1978 Pearl Harbor (TV seriál)
1977 Busting Loose (TV seriál)
1955 Captain Kangaroo (TV seriál)

Dokumentární

2014 The Roosevelts: An Intimate History (TV seriál)
2011 Prohibition (TV seriál)
2009 National Parks, The: America's Best Idea (TV seriál)
2007 The War (TV seriál)
2002 Intimate Portrait: Joely Fisher (TV film)
1999 Not for Ourselves Alone: The Story of Elizabeth Cady Stanton & Susan B. Anthony (TV seriál)
1998 CBS: The First 50 Years (TV film)
Unmasking the Horror
1997 Lewis & Clark: The Journey of the Corps of Discovery (TV film)
1996 West, The (TV seriál)
1994 Baseball (TV seriál)

TV pořady

1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Producentská filmografie

TV seriály

2011 The Booth at the End (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace