foto

Larry King

  • nar. 19.11.1933 (85 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA

Biografie

„Ti, kdo uspěli v jakémkoliv oboru a nemluví o štěstí, lžou sami sobě.“

Narodil se jako Lawrence Harvey Zeiger 19. listopadu 1933 v Brooklynu. Již od útlého mládí snil o práci v rádiu. Na radu hlasatele, se kterým se setkal, se vydal do Miami, kde měl větší šanci se prosadit. Po několika pokusech skutečně dostal práci, jako uklízeč a pomocník v rádiu WAHR (nyní WMBM) v Miami Beach. Po odchodu jednoho z hlasatelů nastoupil na jeho místo a manažer stanice mu poradil, aby si zvolil své umělecké jméno. Larry King poprvé vysílal 1.5.1957.

„Nemůžete být šťastní bez toho, abyste byli nešťastní, protože jinak byste nevěděli, co je štěstí.“

V roce 1960 získal místo moderátora v lokální televizní stanici, vysílal v rádiu WIOD a měl i sloupek v Miami Beach Sun. V roce 1970 a 1971 byl komentátorem zdejšího NFL týmu, Miami Dolphins. Na konci roku 1971 byl však propuštěn z televize i rádia poté, co byl obviněn z krádeže a zatčen. Obvinění byl zproštěn o tři měsíce později. I přes to, musel několik následujících let strávit obnovováním své kariéry.

„Nevěřme špíně z titulních stran jen proto, že je to jednodušší.“

V letech 1974 a 1975 tak například pracoval jako spolu komentátor WFL týmu Shrevenport Steamer a měl také malý sportovní pořad v méně známém rádiu. Nakonec byl znovu přijat do WIOD a v roce 1978 začal uvádět celonárodní noční talk show v Mutual Broadcasting System. Show běžela až do roku 1994. Od roku 1982 měl svůj sloupek v novinách USA Today, až do roku 2001. V roce 2008 byl však obnoven ve formě blogu a o rok později na Twitteru.

„Lidi by zaplatili za to, aby mohli pracovat v CNN.“

V červnu 1985 začal na CNN pořad Larry King Live. Ten uspěl především díky Kingově nekonfrontačním přístupu, navíc se King proslavil téměř nulovou přípravou před interview. V pořadu vystoupilo nespočet známých osobností, od politiků přes herce, sportovce až po vědce a různé odborníky. Oprah Winfrey v něm například poprvé veřejně podpořila kandidaturu Baracka Obamy na post prezidenta USA (podle odborníků tím získala Obamovi přes milion hlasů).

„Když něco děláte, očekávejte následky.“

Na začátku roku 1987 utrpěl rozsáhlý infarkt a podstoupil operaci, při níž mu byl proveden pětinásobný bypass. O svém životě se srdečními nemocí (na kterou zemřel i jeho otec) vydal dvě knihy v letech 1989 a 2004. V roce 2010 poté ve svém pořadu během diskuze o srdečních potížích s Billem Clintonem přiznal, že podstoupil o měsíc dříve operaci na odstranění nečistot v srdci.

„Když dosáhnete mého věku, neměli byste dělat, co dělat nechcete.“

29.6.2010 oznámil King, že po 25 letech odchází z Larry King Live. Podle záznamů CNN provedl během své kariéry víc jak 40 000 interview. Larry King je držitelem mnoha ocenění a členem Rádiové síně slávy. Proslavil i díky mnoha svým kontroverzním názorům a osobním záležitostem. Byl ženatý celkem osmkrát a má šest dětí. Na adresu novinářů vyptávajících se na jeho aféry odpověděl: „Ohledně četných dotazů k mým manželstvím a rozvodům. Jednou jsem se zeptal Stephena Hawkinga, nejchytřejšího člověka na světě, čemu nerozumí. A on mi odpověděl, „Ženám“. Když jim neodkáže rozumět nejchytřejší člověk na světe, co očekáváte ode mě?“

„Miliardáři o sobě nikdy neřeknou, že jsou miliardáři.“

Sám sebe si zahrál ve filmech jako například KROTITELÉ DUCHŮ, DAVE, KONTAKT, NEPŘÍTEL STÁTU nebo TERMINÁL. Objevil se v seriálech ZÁPADNÍ KŘÍDLO, 30 ROCK, ŽRALOK, KAUZY Z BOSTONU nebo ZÁKON A POŘÁDEK. Jeho animovaný obraz jsme poté mohli vidět v seriálech SIMPSONOVI, SOUTH PARK a ve filmu PAN VČELKA. Sám také nadaboval postavu Doris v posledních třech dílech Shreka.

„Lidé, kteří mají peníze tvrdí, že peníze nejsou důležité. Nikdy jsem neslyšel, jak by chudý člověk říkal, že peníze nejsou důležité.“

Sony1994

Herecká filmografie

Filmy

2019 Lundon's Bridge and the Three Keys
2017 American Satan
2016 The Remake
2015 Chloe and Theo
Dude Bro Party Massacre III
2013 The Power of Few
2012 Fatal Honeymoon (TV film)
2011 All Kids Count
2010 Shrek: Zvonec a konec
2007 Pan Včelka
Sea Tales
Shrek Třetí
2004 Catching Kringle
Far Far Away Idol
Shrek 2
Stepfordské paničky
2001 Zlatíčka pro každého
1996 Dlouhý polibek na dobrou noc
1990 Vymítač ďábla III
1989 Eddie a Cruiseři 2

TV seriály

2016 American Crime Story (TV seriál)
Dar z nebes (S01E09)
Uvězněná porota (S01E08)
100% nevinný (S01E04)
další epizody (4)
2014 Murder in the First (TV seriál)
Family Matters (S01E09)
2010 S tebou je mi líp (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
Konec světa (S04E09)
2009 Studio 30 Rock (TV seriál)
Larry King (S03E12)
2007 Žralok (TV seriál)
Wayne's World 2: Revenge of the Shark (S01E22)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Virtuální Willow (S06E10)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
2005 Closer (TV seriál)
Zákon a pořádek: Porota (TV seriál)
Day (E11)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Upřímně, šíleně, hluboce (S02E07)
2004 Clubhouse (TV seriál)
1997 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Velkolepý skandál (S01E17)
Frasier (TV seriál)
Frasier v sukních (S05E07)
1994 Simpsonovi (TV seriál)
Návrat Leváka Boba (S06E05)
1991 Simpsonovi (TV seriál)
Není ryba jako ryba (S02E11)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
1961 Miami Undercover (TV seriál)

Dokumentární

2018 Billy Graham: An Extraordinary Journey (TV film)
Evil Genius: The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist (TV seriál) - a.z.
Fahrenheit 11/9
Proslavil mě skandál (TV seriál)
Making a Murderer (TV seriál) - a.z.
A Legal Miracle (S02E03) - a.z.
2017 Only the Dead Know the Brooklyn Americans - vyp.
Unstoppable Irving Fields
2016 Bowery Rhapsody: The Rise and Redemption of Hollywood's Original 'Brat Pack'
Burzynski: The Cancer Cure Cover-Up
Third Party President: Citizen Rocky
Září po patnácti letech (TV film)
2015 Deli Man
2013 80. léta: Dekáda inspirace (TV seriál)
2012 Addicted to Fame
Glickman
2009 Sheryl Crow (TV film) - a.z.
UFO: Vím co jsem viděl (TV film)
2008 Proboha!
Xaviera Hollander, the Happy Hooker: Portrait of a Sexual Revolutionary
2007 Mr. Warmth: The Don Rickles Project
2006 Odkaz Steva Irwina (TV film)
2005 Last Mogul, The (TV film)
2004 Helen's War (TV film)
Marilyn's Man
2001 I Love Lucy's 50th Anniversary Special (TV film)
1993 TNT Extra: A Very Special Conversation with Elizabeth Taylor (TV film)
1991 Trump: What's the Deal? - a.z.

Host

TV pořady

2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 Betty White's 2nd Annual 90th Birthday (TV pořad)
Breaking the Set (TV pořad)
2012 Larry King Now (TV pořad)
2011 GGN: Snoop Dogg's Double G News Network (TV pořad)
Grilování Donalda Trumpa (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
Skutečný zločin s Aphroditou Jonesovou (TV pořad)
2008 Trable Denise Richards (TV pořad)
2006 Bizarní jídla (TV pořad)
Portrét (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Real Time with Bill Maher (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 The Larry Sanders Show (TV pořad)
1990 The Howard Stern Show (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace