foto

Julie Depardieu

  • nar. 18.6.1973 (47 let)
    Paříž, Francie

Biografie

Julie Depardieu se narodila 18. června 1973 v Paříži do rodiny herců Gérarda Depardieu a Élisabeth Guignot-Depardieu. Narodila se během natáčení filmu LES VALSEUSES/BUZÍCI (1973), kde hrál Gérard Depardieu hlavní roli. Julie Depardieu byla sestrou herce Guillauma Depardieu (1971-2008), avšak má ještě nevlastní sestru Roxane a nevlastního bratra Jeana z otcovy strany. Zdálo by se, že dcera tak úspěšných herců bude studovat rovněž herectví, ale nestalo se tak. Místo herecké konzervatoře Julie vystudovala filozofii. K herectví se dostala až v roce 1994, kdy si se svým otcem zahrála hned ve dvou filmech LE COLONEL CHABERT a LA MACHINE. Od té doby byla obsazována v mnoha filmech a TV inscenacích. Objevila se tak například ve filmech MOŽNÁ (1999) po boku Jeana-Paula Belmonda, BŮH JE VELKÝ - JÁ NE (2001) po boku Catherine Jacob, ZA TO MŮŽE FIDEL (2006) nebo UMĚNÍ MILOVAT (2011). Se svým otcem a bratrem Guillaumem si zahrála v TV seriálech HRABĚ MONTE CRISTO (1998) Valentinu de Villefort a PROKLETÍ KRÁLOVÉ (2005) Jeanne de Poitiers. 

Julie Depardieu se stala první francouzskou herečkou, která obdržela hned dva Césary za stejnou roli v roce 2004: Nejlepší nováček a nejlepší herečka ve vedlejší roli pro film LA PETITE LILI v režii Clauda Millera. Později v roce 2008 obdržela ještě třetí trofej za film TAJEMSTVÍ v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli. Julie Depardieu také v roce 2008 režírovala svou první operetu HOFFMANOVY POVÍDKY na zámku Vaux Le Vicomte ve Versailles. Koncem listopadu 2013 se začala objevovat v televizi (např. Canal+), kde aktivně podporuje album písní svého zesnulého bratra Guillauma († 13.10. 2008). Po jeho smrti totiž Julie převzala výrobní proces a finalizaci, s čímž jí pomáhá neteř Louise Depardieu (dcera Guillauma Depardieu). Julie Depardieu v současné době žije s francouzským hercem Philippem Blanchardem (Philippe Katerine), s nímž má dva syny Billyho (*16.6.2011) a Alfreda (*8.8.2012).

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2020 De l’or pour les chiens
Zaï Zaï Zaï
2019 C'est quoi cette mamie ?!
2017 Crash Test Aglaé
2016 C'est quoi cette famille ?!
Le mari de mon mari (TV film)
2015 La Tueuse Caméléon (TV film)
2014 Les Yeux jaunes des crocodiles
2013 Indiscrétions (TV film)
Maminka je v Americe, potkala Buffalo Billa
Opium
À la vie
2011 Bouquet final (TV film)
Possessions
Umění milovat
2010 Je suis un no man's land
Le Mariage à trois
Libre échange
Svatební dort
2009 Bancs publics (Versailles rive droite)
Herečky na scénu!
La Femme invisible (d'après une histoire vraie)
2008 Elles et moi (TV film)
Síla odvahy
2007 Cow-Boy
Křižovatka smrti 3 - Tentokráte v Paříži
Svědci
Tajemství
2006 Essaye-moi
La mémoire des autres
Miluješ-li mě, následuj mě
Poltergay
Ty a já
Za to může Fidel
2005 Celle qui reste (TV film)
Febbre, La
Le Passager
Un fil à la patte
Vyčerpání
2004 Je suis votre homme
Milady (TV film)
Oeil de l'autre, L'
Příliš dlouhé zásnuby
Superstar
2003 Adieu pays
Bolondok éneke
Domek na venkově
La petite Lili
Le Lion volatil
Porteur de cartable, Le (TV film)
Spartacus
2002 Comment faire un enfant à Lio ?
Toothache
2001 Bad Karma
Bůh je velký - já ne
Kdo jinému jámu kopá (TV film)
Les Enfants d'abord (TV film)
Veloma
Zaidina pomsta (TV film)
2000 30 ans
Deux femmes à Paris (TV film)
Grand oral
In extremis
Love me
Prodavači písku
Sentimentální osudy
1999 Možná
1998 Examen de minuit, L'
HLA identique
Intime conviction (TV film)
1996 Les Liens du cœur (TV film)
Passion du docteur Bergh, La (TV film)
1994 La Machine
Plukovník Chabert

TV seriály

2020 Alexandra Ehle (TV seriál)
Le Miracle (S02E03)
La Peste (S02E02)
La Survivante (S02E01)
2018 Alexandra Ehle (TV seriál)
L'Hermaphrodite (S01E04)
La Mort vivante (S01E03)
Fou volant (S01E02)
další epizody (4)
Les Chamois (TV seriál)
Episode 4 (S02E04)
Episode 3 (S02E03)
Episode 2 (S02E02)
další epizody (4)
2017 Le Tueur du lac (TV seriál)
Les Chamois (TV seriál)
Episode 2 (S01E02)
Episode 1 (S01E01)
2015 Capitaine Marleau (TV seriál)
A ciel ouvert (S01E07)
2013 La Famille Katz (TV seriál)
Un aller simple (E06)
Pièces rapportées (E05)
Tout sur la mère (E04)
další epizody (6)
2009 Au siècle de Maupassant: Contes et nouvelles du XIXème siècle (TV seriál)
Chabada (TV seriál)
2005 Prokletí králové (TV seriál)
Le Roi de fer (E01)
Toilet Zone (TV seriál)
2003 La Maison des enfants (TV seriál)
1998 Hrabě Monte Cristo (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)

Dokumentární

2009 La traversée du désir
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
2003 Dessous de Lili, Les
1993 Zone interdite (TV seriál)

Host

TV pořady

2019 Clique dimanche (TV pořad)
2006 Jour de fête (TV pořad)
On n'est pas couché (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
1981 13 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)