foto

Andrej Iskanov

  • nar. 28.3.1976 (43 let)
    Chabarsk, Sovětský svaz

Biografie

Andrey Iskanov sa narodil v roku 1976 v Ruskom meste Chabarovsk. Študoval na lekárskej fakulte. Tu sa začal venovať fotografovaniu, ktorým sa neskôr začal aj živiť. V roku 1997 získal významné ocenenie za úspechy v oblasti reklamných fotografií. Jeho fotografie boli opakovane vystavované na osobných výstavách v Rusku a Číne. Popri kariére profesionálneho fotografa bol tiež režisérom, kameramanom, tvorcom make-upu, ako aj tvorcom špeciálnych vizuálnych efektov.

V roku 2003 nakrútil film s názvom Gvozdi. Ten rozpráva o mužovi, ktorý trpí ťažkými halucináciami a bolesťami hlavy a aby sa zbavil tohto utrpenia, začne si vtĺkať klince do hlavy. Jeho ďalšie bizarné dielo vyšlo v roku 2006 s názvom Visions of Suffering. Filmové publikum šokoval v roku 2008 a to hneď dvoma filmami. Film Tourist vyvolal veľké diskusie najmä kvôli obrovskej dávke brutality, kanibalizmu a nekrofílie. Druhým počinom bol snímok Philosophy of a Knife, v ktorom sa zameral na problematiku japonskej vojensko-lekárskej jednotky 731, ktorá vykonávala neľudské pokusy na väzňoch počas druhej svetovej vojny.

Socom

Herecká filmografie

Filmy

2016 Andrey Iskanov's Uroboros
2010 Turist
2006 Videniya uzhasov
2003 Gvozdi

Dokumentární

2008 Filosofija noža
2007 A Glimpse of Hell

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Kameramanská filmografie

Producentská filmografie

Střihačská filmografie

Scénografická filmografie

Filmy

2003 Gvozdi

Skladatelská filmografie

Filmy

2003 Gvozdi