foto

Ik-joon Yang

  • nar. 1975
    Jižní Korea

Biografie

Yang Ik-june (1975, Jižní Korea) se po skončení povinné vojenské služby začal věnovat divadelnímu herectví, které absolvoval na univerzitě v Kongju a jež dále rozvíjel na hereckém institutu Actor’s 21 Academy. Následně našel uplatnění jako filmový herec. Většinou účinkuje v krátkých snímcích začínajících režisérů nebo přijímá vedlejší role v celovečerních produkcích uměleckého i komerčního charakteru. V roce 2005 se bez předchozího studia či asistentských zkušeností chopil režie vlastního krátkometrážního snímku Baraman bonda (Ona se dívá) a od té doby natočil další dva krátkometrážní filmy. Vloni dokončil svůj celovečerní debut Trosky, který také sám napsal, stříhal, produkoval a v němž ztvárnil hlavní roli. Film získal hlavní cenu na MFF v Rotterdamu.

44. MFF K. Vary 2009

Herecká filmografie

Filmy

2017 Siineui sarang
Á, Kója: Kóhen
Á, Kója: Zenpen
2016 Gyechoonhalmang
Haru no jume
2015 Naui jeolchin akdangdeul
2014 Geo in
2013 Saibi
Čúgakusei Marujama
2012 Juri
Náš domov
2010 Jipnaon namjadeul
2008 Kyeongchuk! Urisarang
Trosky
Yeonindeul
2006 Gangjeok
Urideului haenbokhan sigan
2005 Baraman bonda
2004 Arahan jangpung daejakjeon
2003 Haepi ero keuriseumaseu

TV seriály

2018 Tujeni (TV seriál)
Nappeun nyeoseokdeul (TV seriál)
Episode 16 (S02E16)
Episode 15 (S02E15)
Episode 14 (S02E14)
další epizody (10)
2017 Churieui yeowang (TV seriál)
Nappeun nyeoseokdeul (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
2015 Bameul geotneun sunbi (TV seriál)
2014 Gamgyukshidae : tooshinui tansaeng (TV seriál)
Gwaenchana, sarangiya (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2012 Sesang eodiedo eobneun chakhan namja (TV seriál)
Episode 20 (E20)
Episode 19 (E19)
Episode 18 (E18)
další epizody (20)

Režijní filmografie

Filmy

2012 Šibata to Nagao
2008 Trosky
2005 Baraman bonda

Scenáristická filmografie

Filmy

2008 Trosky

Fanoušci tvůrce