foto

Brent Sexton

  • nar. 12.8.1967 (51 let)
    St. Louis, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brent Sexton se narodil v St. Louis ve státě Missouri. Tento televizní, filmový a divadelní herec absolvoval EUREKA HIGH SCHOOL a  ELON University, po jejímž ukončení cestoval téměř pět let s divadelní společností po Evropě a Spojených státech jako důstojník Krupke a detektiv Schrank ve WEST SIDE STORY.

Brent Sexton si televizní premiéru odbyl v seriálu BL Stryker, ale tu první výraznější roli dostal v seriálu Soudkyně Amy, kde se objeví v rozmezí dvou let v pěti epizodách jako Oscar Ray Pant Jr.. Brent se objevil v mnoha dalších epizodních rolích jak v seriálu, tak ve filmu. K těm větším seriálovým rolím určitě patří ta ze seriálu DeadWood, kde ztvárnil barmana Harryho Manninga, který se rozhodne kandidovat na šerifa. Za tuto roli byl v roce 2006 nominovaný na cenu SAG. Seriál The Killing je zatím asi vrcholem jeho kariéry. Ve 25. epizodách zde ztvárňuje Stana Larsena, otce zavražděné Rosie. Naplno zde přesvědčil o obrovském charismatu a barvitosti jeho projevu. Typově připomíná Davida Zayase (Angel Batista ze sr. Dexter) a těch není nikdy dost. Nominace na EMMY 2012 nakonec nevyšla, ale při tak silné konkurenci jakou tento rok měl, to nevidím jako prohru.

Brent si zahrál také v mnoha filmech, a i když nejde o velké role za zmínku jejich názvy určitě stojí.: AI UMĚLÁ INTELIGENCE, SKLENĚNÝ DŮM, V ÚDOLÍ ELAH aj. Brent Sexton prý také krátkou dobu působil jako profesionální hráč fotbalu,kde působil jako zadák a to ve Pittsburgh Steelers. Těžko říct, jak se jeho kariéra bude nadále vyvíjet,nutno dodat,že po THE KILLING není pochyb, že má ještě hodně co nabídnout.

Lenka(surka) "Michelle75" Hanzelková

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Belko Experiment
2015 Runner (TV film)
2009 Rukojmí
Within
2008 Pants on Fire
W.
2007 V údolí Elah
2005 Full Disclosure
Tajemný let
Šoféři
2004 Fish Burglars
Mistr zločinu
Píseň prérie (TV film)
2003 Man Who Invented the Moon, The
Nines
Radio
Senor White (TV film)
Zachraňte Jessiku Lynchovou (TV film)
2002 Dost
2001 A.I. Umělá inteligence
Skleněný dům
Super finta
Vanilkové nebe
Zoe
1994 Specialista

TV seriály

2018 God Friended Me (TV seriál)
King's Gambit (E09)
Heavenly Taco Truck (E03)
Unsolved (TV seriál)
The Mack (E03)
Nobody Talks (E02)
2017 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Great Expectations (S18E11)
2016 Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
The Walking Dead (S02E13)
Bosch (TV seriál)
Everybody Counts (S02E10)
Queen of Martyrs (S02E09)
Follow the Money (S02E08)
další epizody (10)
Shameless (TV seriál)
Going Once, Going Twice (S06E04)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Správný postoj (S07E05)
2015 American Crime (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Komplikace (TV seriál)
Critical Condition (E10)
Deterioration (E09)
Relapse (E08)
další epizody (5)
Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Family Secrets (S01E13)
2013 Ironside: Na straně zákona (TV seriál)
Shameless (TV seriál)
Where There's a Will (S03E08)
Strážce pořádku (TV seriál)
The Hatchet Tour (S04E09)
Outlaw (S04E08)
2012 Zločin (TV seriál)
Co vím (S02E13)
Kluk, nebo holka (S02E12)
Buldok (S02E11)
další epizody (13)
2011 Zločin (TV seriál)
Sestup Orfeův (S01E13)
Orfeus (S01E12)
Dám ti vědět, až tam dorazím (S01E10)
další epizody (12)
Anatomie lži (TV seriál)
Plural majesticus (S03E02)
2010 Strážce pořádku (TV seriál)
Veterans (S01E11)
Blind Spot (S01E07)
The Lord of War and Thunder (S01E05)
2009 Na doživotí (TV seriál)
Jedna a jedna (S02E21)
Dvě různé zbraně (S02E20)
Záruční lhůta (S02E17)
další epizody (9)
Agentura Jasno (TV seriál)
Dva stateční (S04E03)
2008 Na doživotí (TV seriál)
Policejní zajíček (S02E09)
Černý pátek (S02E08)
Když se otevře země (S02E06)
další epizody (5)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Zasypej jámu (S01E11)
Vážné problémy s ovládáním (S01E09)
Občanská válka (S01E07)
další epizody (8)
Tráva (TV seriál)
Cankles (S03E11)
2006 Policejní vyjednavači (TV seriál)
Smith (TV seriál)
Deadwood (TV seriál)
Řekněte mu něco hezkýho (S03E12)
Vedoucí postavení (S03E11)
Noc amatérů (S03E09)
další epizody (9)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Anatomie zodpovědnosti (S01E05)
Vetřelci z hlubin (TV seriál)
Deadwood (TV seriál)
Dohodnutá lež - část 1. (S02E01)
Odložené případy (TV seriál)
Pomsta (S02E16)
2004 Policejní odznak (TV seriál)
Bottom Bitch (S03E03)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
To je můj pes (S04E05)
JAG (TV seriál)
Ber to jako chlap (S09E17)
2003 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 12:00 a.m.-1:00 a.m. (S02E17)
Day 2: 11:00 p.m.-12:00 a.m. (S02E16)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Birds of Prey (TV seriál)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
The Innocent (S02E07)
Will a Grace (TV seriál)
Grace v lochu (S04E14)
2001 Lovci netvorů (TV seriál)
My Wife and Kids (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Teorie chaosu (S02E02)
Will a Grace (TV seriál)
Blues o svobodě (S04E04)
Akta X (TV seriál)
Medúza (S08E12)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Policejní okrsek (TV seriál)
Takový je život (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Everybody's Special at Chicago Hope (S06E21)
Akta X (TV seriál)
Trpělivost (S08E03)
1999 Angel (TV seriál)
Kus po kuse (S01E04)
Chicken Soup for the Soul (TV seriál)
Jack & Jill (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Však ty víš (TV seriál)
1998 Becker (TV seriál)
V.I.P. (TV seriál)
1996 Případ pro Sam (TV seriál)
Sedmé nebe (TV seriál)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1989 B.L. Stryker (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace