foto

Janet Montgomery

  • nar. 29.10.1985 (35 let)
    Bournemouth, Dorset, Anglie, Velká Británie

Biografie

Janet Montgomery se narodila 29. října 1985 v Bournemouth v Anglii. Svoji hereckou kariéru započala ve dvanácti letech, kdy spolu s bratrem Jasonem účinkovala v britském pořadu pro děti Short Change. Po několika letech strávených v Londýně, si 168 cm vysoká herečka splnila dětský sen a přestěhovala se do Los Angeles.

V roce 2008 dostala roli Beth v jedné z epizod seriálu SKINS. O rok později se naskytla šance zviditelnit se o něco více, a to v hororu z produkce Dark Castle Entertainment, HORY ZALITÉ KRVÍ. Film se natáčel v Bulharsku a Janet si ve filmu zahrála roli Seriny. Ve filmu se potkala se známějšími kolegy, Sophií Monk a Tedem Hilgenbrinkem. Film se ale ani nedostal do kin, vyšel pouze na DVD a filmový kritici zhodnotili herecký výkon Janet spíše negativně. Ten samý rok si Janet zahrála ještě v jednom hororu, ve video filmu PACH KRVE 3, druhém pokračování poměrně úspěšného hixploitation hororu Pach krve z roku 2003. Janet si ve filmu zahrála hlavní ženskou roli dívky Alex. Film se opět natáčel v Bulharsku. Další role přišla v kriminálním dramatu ACCUSED AT 17, kde si Janet zahrála roli Fallyn.

V roce 2010 se Janet vrátila do Londýna, aby zde ztvárnila roli Giselle v hororu DEAD CERT, který nesklidil velký úspěch. V březnu 2010 dostala vedlejší roli baletky Madeline v psychologickém dramatu ČERNÁ LABUŤ, ve kterém si zahrála po boku takových hvězd, jakými jsou Mila Kunis, Winona Ryder a především Natalie Portman, která za roli v tomto filmu dostala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. V roce 2011 by se měla Janet objevit v komedii MY IDIOT BROTHER.

Jiří "Hrabka" Hrabala

Herecká filmografie

Filmy

2020 Mysli jako pes
2019 Nighthawks
2018 In a Relationship
2017 Romans
Vesmír mezi námi
2016 Bláznivá noc
Happily Ever After
2015 The Rapture
2014 10 Things I Hate About Life
2013 Gothica (TV film)
Live at the Foxes Den
The Republic of Two
2011 Beznadějný trouba
Everything Carries Me to You
2010 Dead Cert
Černá labuť
2009 Hory zalité krví
Pach krve 3
Podezřelá
2008 Dis/Connected (TV film)
Flushed

TV seriály

2020 New Amsterdam (TV seriál)
In the Graveyard (S02E13)
14 Years, 2 Months, 8 Days (S02E12)
Hiding Behind My Smile (S02E11)
další epizody (4)
2019 New Amsterdam (TV seriál)
The Island (S02E09)
What the Heart Wants (S02E08)
Good Soldiers (S02E07)
další epizody (18)
2018 New Amsterdam (TV seriál)
As Long As It Takes (S01E09)
Three Dots (S01E08)
The Domino Effect (S01E07)
další epizody (9)
The Romanoffs (TV seriál)
The Royal We (E02)
2017 Tohle jsme my (TV seriál)
Udělej, co se sluší (S01E11)
Salem (TV seriál)
Black Sunday (S03E10)
Saturday Morning (S03E09)
Friday's Knights (S03E08)
další epizody (4)
2016 Tohle jsme my (TV seriál)
Výlet (S01E09)
Poutník Rick (S01E08)
Profesní den (S01E06)
další epizody (4)
Salem (TV seriál)
Wednesday's Child (S03E06)
The Witch is Back (S03E05)
Night's Black Agents (S03E04)
další epizody (6)
2015 Salem (TV seriál)
The Witching Hour (S02E13)
Midnight Never Come (S02E12)
On Earth as in Hell (S02E11)
další epizody (13)
2014 Salem (TV seriál)
All Fall Down (S01E13)
Ashes to Ashes (S01E12)
Cat and Mouse (S01E11)
další epizody (13)
Černé zrcadlo (TV seriál)
Bílé Vánoce (S02E04)
2013 Dancing on the Edge (TV seriál)
Spies of Warsaw (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
2012 Made in Jersey (TV seriál)
Merlin (TV seriál)
Žal druhých (S05E04)
2011 Merlin (TV seriál)
Srdce lovce (S04E11)
Vincentův svět (TV seriál)
Velký třesk (S08E06)
Domov, sladký domov (S08E01)
2010 Liga snů (TV seriál)
Vegas Draft (S02E01)
Vincentův svět (TV seriál)
Ztratit sám sebe (S07E10)
Pornoscény z italské restaurace (S07E09)
Šňupání a porno (S07E08)
další epizody (8)
2008 Skins (TV seriál)
Tony (S02E06)
1992 Červený trpaslík (TV seriál)
Hololoď (S05E01)