foto

Queen Latifah

  • nar. 18.3.1970 (49 let)
    Newark, New Jersey, USA

Biografie

Tahle temperamentní afroameričanka pravým jménem Dana Elaine Owens (Queen Latifah je její umělecké) se narodila 18.března 1970 ve znamení Ryb. A něco to o ní vypovídá, protože životem do slova a do písmene „proplouvá“. O cokoliv se pokusí to jí vychází. Kromě své herecké kariéry se angažuje jako zpěvačka, spisovatelka, moderátorka, manažerka hvězd a v neposlední řadě se také výrazně podílí na charitě.

Jejím filmovým debutem byla role v televizním seriálu LIVING SINGLE, která jí zajistila jistou popularitu. A té už se Queen dokázala šikovně chytnout a následně se objevila ve filmech jako SBĚRATEL KOSTÍ, CHICAGO, DŮM NARUBY, VABANK, HAIRSPRAY a mnohé další.

Kromě filmových úspěchů stihla Queen vydat již několik desek, zařídit si svou vlastní televizní show a vydat knihu (s názvem Ladies First: Revelations of a Strong Woman). Není tedy vyloučeno, že na tuhle svéráznou dámu ještě narazíme v mnoha dalších odvětvích.

Za svou tvrdou práci a talent byla nominována na příklad na Zlatý glóbus, cenu SAG Award nebo na cenu Grammy, kterou v roce 1994 dokonce získala.

Karolína "vernerka" Vernerová

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Trap
2017 Flint (TV film)
Girls Trip
King of the South
2016 Doba ledová: Mamutí drcnutí
Doba ledová: Velikonoční překvapení (TV film)
Zázraky z nebe
2015 Bessie (TV film)
Čaroděj (TV film)
2014 22 Jump Street
2013 House of Bodies
2012 Doba ledová 4: Země v pohybu
Nahlas a naplno
Ocelové magnólie (TV film)
2011 Dilema
Doba ledová: Mamutí Vánoce
2010 Jedině ona
Na sv. Valentýna
2009 Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů
The 36th Annual Daytime Emmy Awards - a.z.
2008 Mejdan v Las Vegas
Tajný život včel
Ženy v balíku
2007 Hairspray
The Perfect Holiday
Životní poslání
2006 Doba ledová 2: Obleva
Horší už to nebude
Poslední prázdniny
2005 Salon krásy
The Muppets' Wizard of Oz (TV film)
2004 Crash Nebula (TV film)
Holičství 2
Taxi
The Cookout
2003 Dům naruby
Scary Movie 3
2002 Chicago
Country Bears
Karamelka
O.Z., The (TV film)
Pinocchio
Skryté hlasy (TV film)
1999 Počítání mrtvých
Sběratel kostí
1998 Koule
Polibek
Rodina matky Flory (TV film)
1997 Gangster
1996 Vabank
1993 Kdo je kdo
Můj život
1992 Respekt
1991 Horečka džungle
House party 2: Pyžamový mejdan

TV seriály

2019 Star (TV seriál)
Toxic (S03E12)
Watch the Throne (S03E11)
When Stars Fall (S03E10)
2018 Star (TV seriál)
Zion (S03E09)
Roots and Wings (S03E08)
Someday We'll All Be Free (S03E05)
další epizody (7)
2017 Star (TV seriál)
A House Divided (S02E08)
Ghetto Symphony (S02E07)
Faking It (S02E06)
další epizody (19)
Empire (TV seriál)
Noble Memory (S04E01)
2016 Star (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2011 Single Ladies (TV seriál)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Let's Stay Together (S05E03)
Vincentův svět (TV seriál)
Pornoscény z italské restaurace (S07E09)
2009 Russell Simmons Presents Brave New Voices (TV seriál)
2001 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Spát s nepřítelem (S06E07)
Jo, dítě! (S06E06)
2000 Remarkable Journey, The (TV seriál)
1993 Living Single (TV seriál)

Dokumentární

2017 And the Winner Isn't
2014 Hollywood Film Awards (TV film)
2012 Street Dogs of South Central (TV film) - vyp.
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)
2009 Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000 - a.z.
Kids' Inaugural: We Are the Future (koncert)
Michael Jackson: Pohřeb (koncert)
Životopisy: Queen Latifah (TV film)
2007 Polární příběh
2004 Making 'Scary Movie 3'
2001 Intimate Portrait: Kim Fields (TV film)
2000 And Ya Don't Stop: Hip Hop's Greatest Videos, Vol. 1
1996 Intimate Portrait: Queen Latifah (TV film)
1994 Apollo Theatre Hall of Fame (TV film)
1993 Seven Deadly Sins: An MTV News Special Report (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

Hudební videoklipy

2002 Aaliyah - Miss You (Aaliyah Tribute) (hudební videoklip)
1997 Lil' Kim feat. Da Brat, Left Eye, Missy Elliott & Angie Martinez - Not Tonight (Ladies Night Remix) (hudební videoklip)
1995 Brandy feat. MC Lyte, Queen Latifah & Yo-Yo - I Wanna Be Down (Remix) (hudební videoklip)
Various Artists - Freedom (hudební videoklip)
Various Artists - Freedom (Rap Version) (hudební videoklip)
1994 Queen Latifah - Black Hand Side (hudební videoklip)
Queen Latifah - I Can't Understand (hudební videoklip)
Queen Latifah feat. Tony Rebel - Weekend Love (hudební videoklip)
Queen Latifah: Just Another Day (hudební videoklip)
1993 Naughty By Nature: Hip Hop Hooray (hudební videoklip)
Queen Latifah: U.N.I.T.Y (hudební videoklip)
1991 MC Hammer - 2 Legit 2 Quit (hudební videoklip)
1989 De La Soul feat. Q-Tip, Phife Dawg, Queen Latifah, Monie Love & Jungle Brothers - Buddy (Remix) (hudební videoklip)
Queen Latifah feat. Monie Love - Ladies First (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2019 2019 MTV Movie & TV Awards (TV pořad)
Oscar 2019 (TV pořad)
Untold Stories of Hip Hop (TV pořad)
2018 Black Girls Rock! (TV pořad) - mod.
2017 Nejlepší místo k pobytu (TV pořad)
2016 2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
Grammy Awards 2014 (TV pořad)
Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
2013 65. Emmy Awards (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2012 Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2010 82. Annual Academy Awards (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
BET Awards 2009 (TV pořad)
Grammy Awards 2009 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
The Mo'Nique Show (TV pořad)
2008 80. Annual Academy Awards (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 78. Annual Academy Awards (TV pořad)
Amerika má talent (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
Show Tyry Banksové (TV pořad)
2003 75. Annual Academy Awards (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Reel Comedy: Bringing Down the House (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

1994 Queen Latifah - Black Hand Side (hudební videoklip)
Queen Latifah - I Can't Understand (hudební videoklip)
Queen Latifah feat. Tony Rebel - Weekend Love (hudební videoklip)
1989 Queen Latifah feat. Monie Love - Ladies First (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

1994 Queen Latifah feat. Tony Rebel - Weekend Love (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(390)