foto

Vladimír Šmicer

  • nar. 24.5.1973 (47 let)
    Děčín, Československo

Biografie

Vladimír Šmicer se narodil 24.5. 1973 v Děčíně a v jeho mladých létech rozhodně nečekal, že se jednou objeví na televizní obrazovce coby herec. Jeho život se totiž ubíral naprosto jiným směrem. Směrem fotbalisty. Během svého fotbalového působení například v dresu Liverpoolu dokázal vyhrát Ligu Mistrů, v dresu české reprezentace získal třetí místo na EURU 2004.

Poprvé se na delší dobu objevil Šmicer na televizní obrazovce jako spolukomentátor a moderátor fotbalového EURA na televizi Prima. Jeho moderování bylo mnohými považováno za prkené a nepřirozené, to však nevadilo tvůrcům nekonečného nováckého seriálu ULICE. Na začátku roku 2009 se objevily první informace, že se Vladimír Šmicer mihne v Ulici v zatím neznámé cameo roli. Zanedlouho tomu doopravdy bylo a Vladimír Šmicer si odbyl svoji premiéru před kamerou v pozici herce. Hrál sám sebe coby hvězdu jednoho hospodského fotbalového turnaje. V dalších dílech Ulice se prý Vladimír Šmicer ještě objeví, uvídíme tedy, jak se mu před objektivem bude dařit i nadále.

Jan "Kašák" Kašpar

Herecká filmografie

TV seriály

2014 Nevinné lži (TV seriál)
Zrádce (S02E01)
2005 Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2020 Made in Eden (TV seriál)
2019 Totáln! sezona (TV seriál)
77 let (E07)
Finále!!! (E06)
2018 Spolu jsme silnější
2016 Se lvíčkem v srdci (TV film)
Věčná Slavia
2011 Pavel Verbíř č. 9
2010 ČT Live - Nightwork (koncert)
2004 Fotbalové portské s příchutí bronzu (TV film)

Hudební videoklipy

2020 Kryštof: Milan Baroš (hudební videoklip) - a.z.

Host

TV pořady

2017 TIKI-TAKA (TV pořad)
2016 Co na to Češi (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Nejlepší scénka (TV pořad)
SLAVIA - hvězda na správném místě (TV pořad)
T-Mobile Fotbalista roku 2012 (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)