Reklama

Reklama

Jekatěrina Guseva

Jekatěrina Guseva

nar. 09.07.1976 (47 let)
Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Jekatěrina Guseva, fanoušky nazývaná Káťa, se narodila 9. července 1976 v Moskvě do rodiny krejčího a státní úřednice. Tatínek Káti hrával na housle; s jeho vlastním nástrojem se Káťa objevila v seriálu BRIGÁDA, kde hrála mladou studentku hudby.

Káťa byla talentované dítě, již ve čtyřech letech byla v oddíle sportovní gymnastiky tak výraznou osobností, že byla vybrána jako „mladá rezerva“ sovětské reprezentace. Nicméně u sportovní gymnastiky nezůstala, zabývala se i krasobruslením a plaváním. Na základní škole chodila do souboru národního gruzínského tance Koldicha, se kterým měla možnost procestovat svět.

Po základní škole Káťa pokračovala ve studiu biotechnologie na střední škole. Na konci prvního ročníku přišla ke slovu náhoda…. Jejich školní soubor nastudoval u příležitosti konce školního roku divadelní představení, kde Káťa měla příležitost ztvárnit řadu rozdílných postav v různých převlecích. Představení viděla i asistentka režiséra Jevgenije Simonova a navrhla Kátě, aby vzhledem k jejímu očividnému talentu zkusila přijímací zkoušky na divadelní školu B.V. Ščukina. Káťa zariskovala, během několika dní se stihla na přijímací zkoušky připravit a – byla bez problémů přijata. Opustila biotechnologickou školu, což se neobešlo bez slz maminky, která takovéto náhlé rozhodnutí nechápala a nepodporovala. Svůj názor změnila až v závěrečném ročníku při prezentaci školního absolventského představení na téma Ezopových bajek.

Káťa regulérně hrála v divadle již za studií, rozmanité role dostává i nyní, v rozkvětu své divadelní i filmové kariéry. Na našich obrazovkách jsme ji měli možnost vidět v seriálu BRIGÁDA.

Káťa žije s manželem Vladimírem Abaškinem a dvěma dětmi – Alexejem a Annou, v Moskvě. Hraje v divadle Mossovět a v divadélku Teatrium na moskevské Serpuchovce. Mimo herectví se také věnuje populární hudbě. Účastnila se i v Rusku populárního projektu „Hvězdy na ledě“ – zábavné krasobruslařské show, kde jezdí vždy smíšený pár „profesionální krasobruslař/ka – populární umělec“. Káťa bruslila v páru s Romanem Kostomarovem, několikanásobným mistrem světa a olympijským vítězem v tancích na ledě. A šlo jim to.

Golda "Johgas" Zlatá

Herečka

Host

Pořady
2012

Večernij Urgant

Reklama

Reklama