foto

Andrej Panin

  • nar. 28.5.1962
    Novosibirsk, Rusko, Sovětský svaz
  • zem. 6.3.2013 (50 let)
    Moskva, Rusko

Biografie

Andrej Panin je významný herec a režisér Ruské federace. Narodil se 28. května 1962 v Novosibirsku. Vyrůstal v Kemerovo, kde vystudoval Univerzitu umění a kultury. Poté hrál v Minusinském divadle, praxi prodělal ale v Anglii, v divadle W. Shakespeara. Tam se nejenom naučil plynně anglicky, ale také zdokonalil svůj herecký talent. Po návratu do rodné země, začal studovat vyšší školu-studii MChAT, absolvoval také univerzitu umění A. Kaljagina.

Ve filmu začal hrát prý zcela náhodně, ale k dnešnímu dni má na kontě víc než 30 rolí, z drtivé většiny záporných. Proslavil se účinkováním ve filmech SVADBA (2000) a 24 CHASA (2000). Později hrál v mnoha seriálech, např. jako Čezare v seriálu YADY: ILI VSEMIRNAYA ISTORIYA OTRAVLENIY (2001), ale nejvýznamnější se stala jeho role v seriálu BRIGÁDA (2002).

Kromě hereckého talentu, Andrej Panin projevil také svůj režisérský. Roku 2005 natočil seriál POLNYY VPERED, dalším celovečerním snímkem je VNUK GAGARINA (2007). Kromě toho je známo, že Andrej Panin je výborný malíř. Své práce však ukazuje jenom rodině. Z prvního manželství má dospělou dceru Naděždu, jeho současnou manželkou je významná ruská herečka Natalja Rogozhkina, s kterou má syna Alexandra.

Dne 7. března 2013 byl nalazen mrtev ve svém domě. Oficiálně se jedná o zranění způsobené pádem, vyrojily se však spekulace o vraždě.

NGP

Herecká filmografie

Filmy

2013 Poka ješčjo živa
2012 Horda
Moja bezumnaja semja
2011 Boj s těňju 3: Poslednij raund
Generation P
Vykoupení
Vysockij. Aspoň že jsem živ
2010 Apelsinovyj sok
Kandahár
Unaveni sluncem 2: Odpor
2009 Buratino
Probka
Staršaja žena
Volki
2008 Illuzija stracha
Morfij
2007 Boj s těňju 2: Revanš
Gagarinův vnuk
Vaněčka
2006 Poslední obrněný vlak
Svoloči
2005 Boj se stínem
Mama, ně gorjuj 2
Slepá bába
2004 Jezdec jménem smrt
Vjanět-propadajet (TV film)
Řidič pro Věru
2003 Daže ně dumaj!
Oblek
Trio
2002 Letnij dožď
Spartak i Kalašnikov
Žizň zabavami polna
2001 Jady, ili Vsemirnaja istorija otravlenij
2000 24 časa
Puberta
Svatba
Vmesto meňa
Ženščin obižať ně rekomendujetsja
1999 Mama
1998 Děň polnolunija
Mama, ně gorjuj!
1994 Prochindiada 2

TV seriály

2014 Bomba (TV seriál)
Getěry majora Sokolova (TV seriál)
2013 Šerlok Cholms (TV seriál)
Sobaka Baskervil (E08)
Posledněje dělo Cholmsa (E07)
Galifax (E06)
další epizody (8)
2012 Otryv (TV seriál)
2011 Kamenskaja (TV seriál)
Pružina dlja myšelovki (S06E06)
Čjornyj spisok (S06E05)
2010 Žurov (TV seriál)
Rozovyj zajac (S02E08)
122 santimetra (S02E07)
Něvinovnyj (S02E06)
další epizody (8)
2009 Žurov (TV seriál)
Šabes-goj (S01E08)
Smertělnyj nomer (S01E07)
Predvybornyj chod (S01E06)
další epizody (8)
Kamenskaja (TV seriál)
Zakon trech otricanij (S05E06)
Soavtory (S05E05)
Posmertnyj obraz (S05E04)
další epizody (6)
2007 Prestuplenije i nakazanije (TV seriál)
2005 Doktor Živago (TV seriál)
2003 Kamenskaja (TV seriál)
Sedmaja žertva (S03E04)
Illjuzija grecha (S03E01)
2002 Brigada (TV seriál)
Episode 15 (S01E15)
Episode 14 (S01E14)
Episode 13 (S01E13)
další epizody (13)
Marš Tureckogo (TV seriál)
Oborotěň (S02E12)
Kamenskaja (TV seriál)
Ja umer včera (S02E02)
2001 Děň rožděnija Buržuja 2 (TV seriál)
Granica. Tajožnyj roman (TV seriál)
Pjatyj ugol (TV seriál)
Semejnyje tajny (TV seriál)
2000 Kamenskaja (TV seriál)
Ně mešajtě palaču (S01E08)
Čužaja maska (S01E07)
1999 Kamenskaja (TV seriál)
Stěčenije obstojatělstv (S01E01)

Režijní filmografie

Filmy

2007 Gagarinův vnuk