foto

Sam Jaeger

  • nar. 29.1.1977 (41 let)
    Perrysburg, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec, scenárista, producent a režisér Samuel Heath Jaeger se narodil 29. ledna 1977 v Perrysburgu, Ohio, USA. Studoval na Perrysburg High School, kterou ukončil v roce 1995, o čtyři roky později získal bakalářský titul z výtvarného umění na Otterbein College, Ohio. Hrát začínal v New Yorku ještě za studií na univerzitě, hostoval v krimi seriálu PRÁVO A POŘÁDEK (1990). Několik sezón strávil v newyorských divadlech, poté se přestěhoval do Los Angeles.

Do světa filmu vstoupil jako seriálový herec, později mu začaly přicházet i nabídky na filmy - za zmínku stojí HARTOVA VÁLKA (2002) s Colinem Farrellem nebo VRAH OD GREEN RIVER (2004). Objevil se také v NABÍT A ZABÍT (2006) společně s Brucem Willisem a Joshem Hartnettem. Film měl premiéru na festivalu v Sundance a získal kladné recenze kritiků. Nelze opomenout roli nesmělého Dennise v romantické komedii ŽIVOT JDE DÁL (2006) s Jennifer Garner. Naposledy vystoupil v seriálu FAMÍLIE (2010).

Mimo hrání se také aktivně věnuje psaní scénářů a produkci. Podílel se na projektu krátkých filmů QUIZ BOWL a AVANTAGE HART, s Kate Bosworth v hlavní roli. Jeho zatím posledním projektem je krátký autorský film UNTOLD (2009), který dokonce i režíroval, podobně jako chystaná komedie TAKE ME HOME (2011).

Sympatický Sam Jaeger žije v Los Angeles s manželkou, rovněž herečkou Amber Marií Mellot, se kterou jsou svoji od roku 2007. Společně si zahráli v obou jeho režijních prvotinách.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dark, Deadly & Dreadful
2017 S.W.A.T.: Under Siege
2016 Hrdinové z New Jersey
The Cleansing Hour
2015 October Kiss (TV film)
2014 Americký sniper
Skrytá vada
2013 Miss Dial
Ona
The Truth About Emanuel
2011 Take Me Home
2009 Within
2008 Zázraky se nedějí
2006 Nabít a zabít
Život jde dál
2005 Sexuální život
2004 Vrah od Green River (TV film)
2003 Advantage Hart
2002 Hartova válka
Krvavá stopa
2001 Za nepřátelskou linií
1999 Krutá daň (TV film)

TV seriály

2019 Nepohádky (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
2018 Nepohádky (TV seriál)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
další epizody (9)
Reverie (TV seriál)
Despedida (E08)
The Black Mandala (E07)
Pas de Deux (E06)
Příběh služebnice (TV seriál)
Smart Power (S02E09)
2017 Law & Order: True Crime (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
další epizody (5)
When We Rise (TV seriál)
Part IV (E04)
Part III (E03)
Part II (E02)
další epizody (4)
2015 Famílie (TV seriál)
May God Bless and Keep You Always (S06E13)
We Made It Through the Night (S06E12)
Let's Go Home (S06E11)
další epizody (4)
2014 Famílie (TV seriál)
Lean In (S06E09)
Aaron Brownstein Must Be Stopped (S06E08)
These Are the Times We Live In (S06E07)
další epizody (21)
2013 Famílie (TV seriál)
All That's Left Is the Hugging (S05E10)
Election Day (S05E09)
The Ring (S05E08)
další epizody (14)
2012 Famílie (TV seriál)
What to My Wondering Eyes (S04E11)
Trouble in Candyland (S04E10)
You Can't Always Get What You Want (S04E09)
další epizody (18)
2011 Famílie (TV seriál)
Missing (S03E11)
Mr. Honesty (S03E10)
Sore Loser (S03E09)
další epizody (23)
2010 Famílie (TV seriál)
Happy Thanksgiving (S02E10)
Put Yourself Out There (S02E09)
If This Boat Is a Rockin' (S02E08)
další epizody (23)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
2008 Eli Stone (TV seriál)
2007 Bejbybum (TV seriál)
2006 Světla páteční noci (TV seriál)
2005 První prezidentka (TV seriál)
2003 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje filozofie (S02E13)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zlatý důl (S03E16)
2002 Girls Club (TV seriál)
2001 Pohotovost (TV seriál)
Quo Vadis (S08E09)
2000 Takový je život (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
In This White House (S02E04)
1999 Právo a pořádek (TV seriál)
Admissions (S09E22)
1993 Policie New York (TV seriál)

Dokumentární

2005 Infanity (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2011 Take Me Home

TV seriály

2010 Famílie (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace