foto

Sheryl Crow

  • nar. 11.2.1962 (57 let)
    Kennett, Missouri, USA

Biografie

Tato americká zpěvačka se narodila 11. února ve městě Kennett v Missouri. Její celé jméno je Sheryl Crow Suzanne. Má dvě starší sestry – Kathy a Karen a jednoho mladšího bratra jménem Steven. Její rodiče byli členy místní hudební skupiny. Otec, v civilu právník, hrál na trubku. Vystudovala University of Missouri, poté pracovala jako učitelka hudby na základní škole.

Je velice úspěšnou zpěvačkou. Devětkrát jí byla udělena cena Grammy – v roce 1994 to bylo za „Best New Artist“, „Best Pop Female Vocalist“, „Record of the Year“ a „Song of the Year“. V roce 1996 byla oceněna „Best Rock Album“ a „Best Female Rock Vocalist“. V roce 1998 obhájila „Best Rock Album“. V letech 1999 a 2000 znovu vybojovala ocenění „Best Female Rock Vocalist“.

V roce 2003 vyjadřovala svůj postoj proti válce v Iráku tím, že se na veřejnosti ukazovala v triku s nápisem „Nevěřím ve vaší válku, pane Bushi.“ Ten samý rok se potkala s Lancem Armstrongem. Přesto že spolu začali chodit, oznámili svůj vztah až v roce 2005. Během jejich vztahu byla jeho největší fanynkou, doprovázela ho na všech závodech, včetně Tour de France. V roce 2006 svůj vztah ukončili. Byl to pro ni těžký rok, podrobila se operaci rakoviny prsu – rané fáze.

Vlastní rozlehlou farmu nedaleko Nashville, Tennessee. V roce 2007 adoptovala chlapce – Wyatt Steven Crow. V roce 2010 adoptovala druhého syna – Leviho. Má jizvu na dolním rtu, už od dětství – tenkrát ji pokousal pes.

Její herecká kariéra není zatím nějak moc obsáhlá. Sbírá spíš epizodní roličky v seriálech nebo malé role ve filmech. Vidět jsme ji mohli například v seriálech – ONE TREE HILL nebo COUGAR TOWN.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2015 Imagine John Lennon 75th Birthday Concert (koncert)
2008 Luciano Pavarotti: Nejlepší duety (video kompilace)
2006 Auta
2004 De-Lovely
The Very Best of Sheryl Crow: The Videos (video kompilace)
2002 Christmas in Rockefeller Center (TV film)
1999 The Minus Man
1998 Klub 54

TV seriály

2017 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Loupež (S03E21)
2013 Julius Jr. (TV seriál)
2010 Město žen (TV seriál)
Probuzení (S01E20)
Dokonalý muž (S01E19)
Změna je život (S01E18)
2009 Studio 30 Rock (TV seriál)
Darujte ledvinu (S03E22)
2005 Village départ (TV seriál)
2004 One Tree Hill (TV seriál)
The First Cut Is the Deepest (S01E16)
1995 The Naked Truth (TV seriál)
1990 Cop Rock (TV seriál)

Dokumentární

2018 Sheryl Crow Live at the Capitol Theatre (koncert)
2017 Born in Bristol
2016 The Life & Songs of Emmylou Harris (TV film)
2015 Jmenuji se Johnny Cash
2014 Glen Campbell: I'll Be Me
2013 20 Feet from Stardom
2012 $ellebrity
Michael Jackson: Bad 25
2010 Amerika: Příběh o Spojených státech (TV seriál)
Hope For Haiti Now (koncert)
Rolling Stones: Exile On Main Street
Wild Horses & Renegades
2009 'Hick' Town
Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
Sheryl Crow (TV film) - a.z.
VH1 Divas Live 2009 (TV film)
2008 Johnny Cash's America
2005 All We Are Saying (TV film)
2003 50 Sexiest Video Moments (TV film)
Brian Wilson on Tour
Michael Jackson: Number Ones (video kompilace)
2002 Doors: Soundstage Performances, The (koncert)
2000 My Generation
1997 Behind the Music (TV seriál)
1995 The Concert for the Rock and Roll Hall of Fame (koncert)
1989 Unplugged (TV seriál)

Hudební videoklipy

2011 Kid Rock feat. Sheryl Crow & Bob Seger - Collide (hudební videoklip)
2006 Johnny Cash: God's Gonna Cut You Down (hudební videoklip)
2002 Kid Rock feat. Sheryl Crow & Allison Moorer - Picture (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2004 The Very Best of Sheryl Crow: The Videos (video kompilace)

Host

TV pořady

2016 Greatest Hits (TV pořad)
Match Game (TV pořad)
2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Celebrity Name Game (TV pořad)
John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
The 66th Annual Tony Awards (TV pořad)
2010 2010 American Music Awards (TV pořad)
Grammy Awards 2010 (TV pořad)
Rally to Restore Sanity and/or Fear, The (TV pořad)
The Marriage Ref (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2001 Christmas in Rockefeller Center (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2001 (TV pořad)
2000 Big Brother (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)