foto

Anne Consigny

  • nar. 25.5.1963 (57 let)
    Alençon, Orne, Francie

Biografie

Anne Consigny je dcerou vrcholného politika Pierra Consigny. Po několika menších rolích na počátku 80. let se z filmu stáhla a věnovala se studiu práv. Comeback zažila po roce 2000, kdy se znovu objevila ve filmu v režii Arnauda Desplechina. Výrazným úspěchem byla její role ve VÁLCE POLICAJTŮ po boku Gérarda Depardieu a Daniela Auteuile. U kritiky sklidila pochvalu za svou roli ve filmu JE NE SUIS PAS LÀ POUR ÊTRE AIMÉ (2004). Za své ztvárnění taneční partnerky Patricka Chesnaise obdržela nominaci na Césara za Nejlepší herečku.

Svůj komediální talent prokázala ve snímku ZE DNE NA DEN (2006) vedle Benoît Poelvoordeho. Menší roli si zahrála po boku paralyzovaného Mathieu Amalrica ve SKAFANDR A MOTÝL. S Amalricem se znovu sešla ve hvězdně obsazeném filmu o jedné rodině VÁNOČNÍ PŘÍBĚH (2008) v režii Arnauda Desplechina. Za svou roli Elizabeth byla nominována na Césara pro Nejlepší vedlejší herečku. Nevyhýbá se ani velkým produkcím, dokladem čehož je její účinkování v LARGO WINCH (2008). Vedle Yvana Attala se objevila v dramatu RAPT (2009), kde si zahrála ženu uneseného magnáta. V roce 2011 se objevila v TV filmu E-LOVE, pojednávajícím o ženě ve středních letech, která se svérázně vypořádá s tím, že ji muž opustil kvůli mladší ženě.

Má syna Vladimira (1988) ze vztahu s režisérem Benoit Jacquotem.

R "fleurette" G

Herecká filmografie

Filmy

2019 Matka
2018 Abdel et la Comtesse
U brány věčnosti
2017 La Deuxième étoile
2016 7 minuti
Diabolique (TV film)
Elle
History's Future
2013 12 ans d'âge
96 heures
Plav, rybičko, plav
2012 Co den dluží noci
Ještě jste nic neviděli
Sous le figuier
2011 De force
E-Love (TV film)
2009 Anděl u moře
Bambou
John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše
La Première étoile
Les Herbes folles
Poslední na cestu
Unesený
2008 Béthune sur Nil (TV film)
Largo Winch
Velké alibi
Veřejný nepřítel č. 1: Epilog
Viník
Vánoční příběh
2007 Anna M.
Skafandr a motýl
2006 Aller simple (TV film)
On va s'aimer
Ze dne na den
2005 Je ne suis pas là pour être aimé
2004 Strážce majáku
Válka policajtů
2003 Bison (et sa voisine Dorine), Le
Hôtel des deux mondes (TV film)
Mužská hra
1995 La place royale (TV film)
1988 Alice
1985 Le Soulier de satin
1983 Miláček (TV film)
1982 Cerisaie, La (TV film)
1981 Ursule Mirouët (TV film)
Yume, yume no ato

TV seriály

2021 Gloria (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2020 Trigonometrie (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2019 Un avion sans elle (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
2018 Medici (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2017 Vraždy podle Agathy Christie (TV seriál)
Rozbité zrcadlo (S02E18)
2015 Znovuzrozeni (TV seriál)
Les Revenants (S02E08)
Etienne (S02E07)
Esther (S02E06)
další epizody (8)
2012 Znovuzrozeni (TV seriál)
La Horde (S01E08)
Adèle (S01E07)
Lucy (S01E06)
další epizody (8)
2011 Frajeři (TV seriál)
2006 L'état de Grace (TV seriál)
2002 Úžasná rodina (TV seriál)
Le Goût de la vie (S05E03)
1988 Auto dělá člověka (TV seriál)
1986 Ami Maupassant, L' (TV seriál)
1984 Allô Béatrice (TV seriál)
1983 Chambre des dames, La (TV seriál)

Dokumentární

2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
1995 Un siècle d'écrivains (TV seriál)
1987 La Nuit des Molières (TV seriál)

Režijní filmografie

Dokumentární

2019 Je prends ta peine

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2019 Je prends ta peine

Producentská filmografie

Dokumentární

2019 Je prends ta peine

Host

TV pořady

1996 Thé ou café (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky