foto

Gabriel Garko

  • nar. 12.7.1974 (44 let)
    Turíno, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gabriel Garko, vlastním jménem Dario Oliviero, se narodil 12.7. 1974 v Turíně. Ve svých šestnácti letech vyhrál modelingovou soutěž „Mr. Settimo Turinese" a hned další rok soutěž „Mr. Italiano". I v pozdější době se modelingu věnoval a občas se mu věnuje i dnes. Hovoří třemi jazyky – kromě rodné italštiny také anglicky a francouzsky.

Od modelingu se pomalu dostal k herectví, začal se objevovat v televizních filmech a seriálech. Výrazně na sebe upozornil v roce 2001 až rolí ve filmu „Le fate ignoranti" kde ztvárnil roli muže nemocného AIDS. O rok později spolupracoval již s režisérem Frankem Zeffirellim na filmu „Nesmrtelná Callasová" po boku takových hvězd jako Fanny Ardant a Jeremy Irons. Postupně začal hrát také v různých divadlech po celé Itálii. Poté se objevil v jedné z hlavních rolí v historické mimisérii „Trny lásky" a od roku 2006 začal natáčet seriál „Otázka respektu" pojednávající o sicilské mafii. Tento seriál se pak ještě v letech 2009 a 2012 dočkal postupně dalších dvou pokračování.

V roce 2010 se objevil v hlavní roli seriálu „Hříchy a svědomí", kde ztvárnil zápornou roli Nita Valdi. Mezi jeho další role patří postava kněze ve filmu „Odpouštím ti", jednu z hlavních rolí si zahrál ve filmu „Zločinná vášeň" a v roce 2011 se objevil v hlavní roli čtyřdílného krimi-thrilleru „Andělská tvář", který jsem u nás mohli vidět na TV Barrandov. O rok později, v roce 2012 se objevil opět v pokračování seriálu „Hříchy a svědomí 2". Letos by se na obrazovkách italské televize měl objevit dvoudílný životopisný film o americkém herci s italskými kořeny Rodolfo Valentinovi, kde Gabriel Garko ztvárnil právě hlavní postavu Rodolfa Valentina.

Gabriel Garko je držitelem ceny pro nejlepšího herce, kterou získal na festivalu „Roma Fiction Fest".

Lenka "forLeni" Jeřábková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Lazarat
2014 Nepochopená
2013 Rodolfo Valentino - La leggenda (TV film)
2010 Caldo criminale (TV film)
2008 Aspettando il sole
Il sangue e la rosa (TV film)
Odpouštím Ti (TV film)
2004 Colori della vita, I (TV film)
2002 Nesmrtelná Callasová
Černý anděl
2001 Falešné vztahy
Occhi verde veleno (TV film)
1999 Morso del serpente, Il (TV film)
Villa Ada (TV film)
1998 Angelo nero (TV film)
1996 Donna in fuga, Una
La signora della città (TV film)

TV seriály

2011 Andělská tvář (TV seriál)
Sangue caldo (TV seriál)
2010 Hříchy a svědomí (TV seriál)
2006 L'onore e il rispetto (TV seriál)
2001 Bello delle donne, Il (TV seriál)
1999 Tre stelle (TV seriál)

Dokumentární

2014 Enrico Lucherini: Ne ho fatte di tutti i colori
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace