foto

Mylène Jampanoï

  • nar. 12.7.1980 (40 let)
    Aix-en-Provence, Francie

Biografie

Mylene je známá také jako Lena Jam-Panoi. Její otec je číňan, matka francouzka. Svého otce neznala, tudíž se za ním v 17-i letech vydala do Kanady. Poté se vrátila do Francie a začala studovat na právnické škole v Aix-en-Provence.

Již odmalička se ale toužila stát herečkou. Proto v roce 2001 kontaktovala agenta, který hledal nové talenty a poslala mu svůj životopis a fotografie. Ještě tentýž rok si ji vybrali a obsadili jí do vedlejší role v seriálu POD SLUNCEM V roce 2002 začíná chodit na hodiny herectví, kde si ji za další rok všimne Pascal Luneau a nabízí jí její první velkou roli, ve filmu PURPUROVÉ ŘEKY 2. Touto rolí se hodně zviditelnila a záhy si zahrála ve známém snímku VÁLKA POLICAJTŮ.

V roce 2006 strávila čtyři měsíce v Himalájích, kde natáčela film ÚDOLÍ KVĚTŮ a kde se také seznámila s Milindem Somanem, indickým hercem a modelem. Krátce po skončení natáčení se tato dvojice vzala. Nyní jsou údajně rozvedeni. Zatím naposledy se objevila jako nekompromisní, drsná mstitelka Lucie, v krváku zvaném MARTYRS.

Mylène je často srovnávána se Sophií Marceau a Isabelle Adjani a považována za mladou, rostoucí herečku. Kromě hraní se věnuje i fotomodelingu a v roce 2008 byla zvolena, aby zastupovala vyhlášenou kosmetickou firmu Dior na asijském trhu.

Jaromír "Mírouš" Jahelka

Herecká filmografie

Filmy

2020 Madame Claude
2019 Made in China
2017 Vezmeš si mě, kámo?
2012 La Mante religieuse
2010 Peau de chagrin, La (TV film)
Serge Gainsbourg
Život po životě
2008 Choisir d'aimer
Mučedníci
2006 Les filles du botaniste
Pleure en silence
Údolí květů
2005 Detektiv (TV film)
Kavalkáda
2004 Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy
Válka policajtů

TV seriály

2016 Addict (TV seriál)
Kill Skills (TV seriál)
2011 Rani - princezna rebelka (TV seriál)
Marquise (E08)
Reine (E07)
Condamnée (E06)
další epizody (8)
2002 St. Tropez (TV seriál)
De père en fils (S08E40)
Mauvaise vie (S08E39)
Mondino contre Mondino (S08E38)
další epizody (40)
2001 St. Tropez (TV seriál)
Une raison de vivre (S07E42)
Le Saut de l'ange (S07E41)
Fuir le bonheur (S07E40)
další epizody (42)

Host

TV pořady

2008 Ma plus belle émotion de tournage (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
2003 93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce