foto

Sonja Bennett

  • nar. 24.8.1980 (39 let)
    Vancouver, British Columbia, Kanada

Biografie

Mladá talentovaná herečka Sonja Bennett se narodila 24. srpna 1980 ve Vencouveru v Kanadě. Je to herečka, jejíž tvář je v poslední době známa především díky roli ve velmi úspěšné kanadské komedii YOUNG PEOPLE FUCKING.

Do její filmografie patří především celá škála TV seriálů a TV filmů. Ze seriálů se jedná např. o divácky úspěšný MISTŘI HRŮZY z roku 2005 a HEURÉKA-MĚSTO DIVŮ z roku 2006. Její první velká filmová role přišla v roce 2002 s filmem PUNCH, ke kterému napsal scénář a který také režíroval její otec Guy Bennett. Za svůj výkon za roli Ariel v tomto filmu získala Sonja hlavní ženskou cenu na filmovém festivalu ve Vancouveru. O rok později ji za tutéž roli ocenili také kritikové.

V roce 2005 byla nominována na cenu Leo pro herečku ve vedlejší roli za ztvárnění Daisy v epizodě Having Her Cake v seriálu GODIVA'S a také byla nominována na cenu Gemini pro herečku ve vedlejší roli za roli detektivky Samanthy Waltersové z dramatického seriálu COLD SQUAD (epizoda Righteous). O rok později, tedy v roce 2006, byla na cenu Leo nominována opět a to za epizodu Dead Flowers and Out the Door v již zmiňovaném seriálu GODIVA'S.

V roce 2008 přišel do kin kanadský film Young People Fucking, ve kterém ztvárnila Sonja postavu Mii, za kterou vyhrála později na Vancouverském filmovém festivalu cenu kritiků pro nejlepší kanadskou herečku. Rok na to následovala role ve filmu UMÍRAJÍCÍ ZVÍŘE, kde dostala možnost zahrát si vedle poněkud úspěšnější herečky Penélope Cruz a herce Bena Kyngsleyho. Poté následovaly filmové propadáky jako CONTROL ALT DELETE či SEJMI ESO 2.

Do budoucna budeme mít možnost tuto mladou sympatickou herečku vidět převážně v kanadských filmech, např. COLE či FATHERS & SONS. A v zatím posledním ohlášeném filmu Ruperta Wyatta RISE OF THE APES.

Pavel "PauloZ" Ivičič

Herecká filmografie

Filmy

2018 Cesta do Klemtu
2014 Preggoland
2012 In No Particular Order
Random Acts of Romance
2011 Donovan's Echo
Pohřešovaná (TV film)
Zrození Planety opic
Útěk z minulosti (TV film)
2010 Fathers & Sons
Laskavý dotek (TV film)
Sejmi eso 2
Stained
2009 Cole
Held Hostage (TV film)
Opatrovnictví (TV film)
Pes jménem Krismes (TV film)
2008 Control Alt Delete
Milující manželka (TV film)
Umírající zvíře
2007 Bezstarostný sex
Plácek 3
2006 Fido
Život jde dál
2005 Marker (TV film)
Max Rules
Mlha
Pravda nebo lež
Zpověď kariéristky (TV film)
2004 Perfektní skóre
2003 Můj život beze mne
2002 Dents in the Sky
Rána pěstí
The Water Game

TV seriály

2019 The InBetween (TV seriál)
While the Song Remains the Same (E08)
2017 Ghost Wars (TV seriál)
Post-Apocalypse Now (E09)
Two Graves (E08)
Whistle Past the Graveyard (E07)
další epizody (9)
When We Rise (TV seriál)
Part IV (E04)
2016 Lovci duchů (TV seriál)
Don't Call Me Shurley (S11E20)
2015 Mistresses (TV seriál)
Goodbye Girl (S03E13)
Reasonable Doubt (S03E12)
Guilt by Association (S03E11)
další epizody (10)
Motiv (TV seriál)
Pilotova chyba (S03E07)
2009 Agentura Jasno (TV seriál)
Úterý sedmnáctého (S03E15)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Someone to Watch Over Me (S04E17)
Sometimes a Great Notion (S04E11)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
In Sickness and in Health (E04)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Revelations (S04E10)
2007 Mistři science fiction (TV seriál)
Traveler (TV seriál)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Není všechno zlato co se třpytí (S02E12)
Objekt touhy (S02E11)
Nevídaná podívaná (S02E09)
2006 Blade (TV seriál)
This Space for Rent (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Croatoan (S02E09)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Převrat (S02E17)
2005 Godiva's (TV seriál)
Mistři hrůzy (TV seriál)
Deer Woman (S01E07)
2004 Volání mrtvých (TV seriál)
The Getaway (S01E15)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2017 Ghost Wars (TV seriál)
We Need to Talk About Abigail (E06)
2016 Kim's Convenience (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace