foto

Michael Winslow

  • nar. 6.9.1958 (60 let)
    Spokane, Washington, USA

Biografie

Michael Winslow je americký herec a komik, známý jako "Man of 10,000 Sound Effects", tedy jako "Muž 10,000 zvukových efektů". Dokáže totiž pomocí úst ze sebe dostat realistické zvukové efekty.

Michael Winslow se narodil dne 6. září 1958 Robertu a Verdie Winslowovým na letecké základně Fairchild Air force Base ve Spokane County, ve statě Washington. Je nejmladším ze šesti bratrů. Už odmala zkoušel vydávat z úst různé zvuky. Po dokončení střední školy (Lisa Maile School of Acting, Modeling, and Imaging) poprvé profesionálně vystoupil v coloradském Tulagiho divadle, které připomínalo spíše klub. Pro Michaela Winslowa to byla velice vzrušující zkušenost, jelikož zde hrálo mnoho známých zpěváků a skupin, jako Jimmy Hendrix, The Doors a další.

Vzhledem k tomu, že uměl dokonale napodobit kytaru i zpěv Jimmyho Hendrixe, tak se jednoho dne rozhodl, že předvede lidem, jak dokáže tohoto zpěváka imitovat. Měl obrovský úspěch a od této dobý si řekl, že se stane komikem. Zabalil si kufry a vyrazil do Venice Beach v Los Angeles, kde žil chvíli jako bezdomovec, jelikož neměl peníze. Díky svým hlasovým dovednostem se dostal do televizního pořadu THE GONG SHOW, kde imitoval filmového psa BENJIHO, dále amerického zpěváka a kytaristu Jimmyho Hendrixe a také napodobil píseň "Immigrant Song" od Led Zeppelin. V této show vyhrál $516 a konečně si mohl dovolit jezdit po losangeleských klubech. Všiml si ho Budd Friedman, který ho obsadil v seriálu EVENING AT THE IMPROV. Později přicházely další role a herecká kariéra Michaela Winslowa se začínala postupně rozvíjet.

Nejznámější rolí Michaela Winslowa je bezpochyby role seržanta Larvella Jonese v sérii filmů POLICEJNÍ AKADEMIE, kde také několikrát předvedl svůj hlasový um. Jako jediný z původních herců této série si zahrál v televizním seriálu POLICEJNÍ AKADEMIE. Dále hrál Michael Winslow například ve Sci-Fi komedii Mela Brookse: SPACEBALLS nebo v komedii Joea Danteho: GREMLINS. Ukázal se také v reklamě na americkou pojišťovnu Geico, kde napodoboval zvuk auta.

Nyní žije Michael Winslow ve Winter Garden na Floridě, krajním předměstí Orlanda.

Míra "meera.mi" Michl

Herecká filmografie

Filmy

2018 Fury of the Fist and the Golden Fleece
2017 Killing Hasselhoff
2016 CHARACTERz
Hospital Arrest
Renaissance Man
Turbotarantule 2: Druhá láva
2015 Turbotarantule: Láva poraženým (TV film)
Žraločí tornádo 3 (TV film)
2013 Gingerclown
2009 RoboDoc
The History of the Typewriter Recited by Michael Winslow
2008 Redirecting Eddie
Velký Buck Howard
2006 Coming Attractions
2005 Lenny, zázračný pes
2003 Crimebusters
2002 Biggest Fan, The
Michael Winslow: Comedy Sound Slapdown! (divadelní záznam)
2001 Labutí trumpetka
2000 He Outta Be Committed
1999 Blur of Insanity, The
Lycanthrope
Michael Winslow Live
1994 Policejní akademie 7: Moskevská mise
1993 Extralarge: Condor Mission (TV film)
Extralarge: Diamonds (TV film)
Extralarge: Gonzales' Revenge (TV film)
Extralarge: Indians (TV film)
Extralarge: Lord of the Sun (TV film)
Extralarge: Ninja Shadow (TV film)
1991 Vzhůru ke dnu!
1990 Buď v klidu
1989 Podnikejte ve vězení
Policejní akademie 6: Město v obležení
Závod s časem
1988 Něžní zmatkáři 2
Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach
Starke Zeiten
1987 Něžní zmatkáři
Policejní akademie 4: Občanská patrola
Spaceballs
1986 Policejní akademie 3
1985 Legenda o Orinovi
Policejní akademie 2
1984 Grandview USA
Gremlins
Noty lásky
Policejní akademie
Pravidla velkoměsta
1982 Heidina píseň
Vražedná hra
1981 Krásné sny
Underground Aces
1980 Nightside (TV film)
Příběhy Cheeche a Chonga

TV seriály

2015 The Jack and Triumph Show (TV seriál)
2006 Robot Chicken (TV seriál)
Sausage Fest (S02E16)
2002 Griffinovi (TV seriál)
Nad dopisy diváků (S03E21)
1997 Policejní akademie (TV seriál)
1995 Baywatch Nights (TV seriál)
1981 Space-Stars (TV seriál)

Dokumentární

2011 Phunny Business: A Black Comedy

Scenáristická filmografie

Filmy

2002 Michael Winslow: Comedy Sound Slapdown! (divadelní záznam)

Producentská filmografie

Filmy

2002 Michael Winslow: Comedy Sound Slapdown! (divadelní záznam)

Host

TV pořady

1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1982 Ebony/Jet Showcase (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace