foto

Michael Mendl

  • nar. 20.4.1944 (75 let)
    Lünen, Německo

Biografie

Michael Mendl sa narodil ako Michael Sandrock 20. apríla 1944 v Lünen ako nemanželské dieťa Marthy Sandrock - študentke medicíny z Lipska a duisburgského katolického kňaza. Detstvo strávil v detskom domove do roku 1949, keď sa presťahovali s matkou a nevlastným otcom Ernstom (ktorého meno si osvojil) do Ludwigshafenu. To otčim pracoval v známej firme BASF.

Hereckú kariéru začal ako 14 ročný čoby štatista v Štátnom divadle v Mannheime. Na prvú vážnu filmovú úlohu čakal 25 rokov a dostal ju vo filme Sherry Hormanna „Leise Schatten“ (1992). Obdržal za ňu cenu Max-Ophüls.

Krátko pôsobil aj v Mníchove v divadle Residenztheater. Michael Mendl je charakterovým hercom, ktorý vynikajúco stvárňuje psychopatov, kriminálnikov a väzňov, ako aj šarmantných starých pánov. Za úlohu kancelára Willyho Brandta v biografickom filme dostal v roku 1997 Nemeckú filmovú cenu, v roku 1998 Bavorskú filmovú cenu a v roku 2004 získal „Zlatú kameru“.

Žije v Mníchove s kolegyňou Carolin Fink a majú 3 deti.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2019 Der Auftrag (TV film)
2018 Die Diplomatin - Jagd durch Prag (TV film)
2017 Katie Fforde: Bellino štěstí (TV film)
2016 Böser Wolf (TV film)
Die Diplomatin - Entführung in Manila (TV film)
Fritz Lang
Warum Siegfried Teitelbaum sterben musste
2015 Das goldene Ufer (TV film)
Ein starkes Team - Tödliches Vermächtnis (TV film)
Halbe Brüder
2014 Father Rupert Mayer
Nebezpečně blízko (TV film)
2013 Die Holzbaronin (TV film)
Krokodil (TV film)
Mein Kampf mit Hitler (TV film)
Zurück ins Leben (TV film)
2012 Cesta do Afriky (TV film)
Geheimnis der Villa Sabrini, Das (TV film)
Lilly Schönauer: Láska na druhý pohled (TV film)
Místo činu: Holky na odpis (TV film)
Místo činu: Zlatý náramek (TV film)
2011 Ein starkes Team - Tödliches Schweigen (TV film)
Jedermann Remixed (TV film) - a.z.
Liebe und Tod auf Java (TV film)
Srdce mužů... a jedna opravdová láska
Zázračné děti
Čarodějka Lilly: Cesta do Mandolanu
Željesboj (TV film)
2010 Andělská pomsta (TV film)
Dávné vzpomínky (TV film)
Takiye: Allah yolunda
Utta Danella: Zamilovaná jeptiška (TV film)
Zamilovaní doktoři (TV film)
2009 Alle Sehnsucht dieser Erde (TV film)
Die Rebellin (TV film)
Ellas Geheimnis (TV film)
Meine wunderbare Familie - Hochzeitsvorbereitungen (TV film)
Místo činu: Mnichov - Amnézie (TV film)
Totentanz (TV film)
Zmatek v srdci (TV film)
2008 Der Besuch der alten Dame (TV film)
Inga Lindström: Léto v Norrsundě (TV film)
Mörderischer Norden - Der Tote in der Mauer (TV film)
Zkáza lodi Gustloff (TV film)
Ztracené město (TV film)
2007 Africká romance (TV film)
Drei teuflisch starke Frauen - Die Zerreißprobe (TV film)
Freie Fahrt ins Glück (TV film)
Hotel snů: Dubai (TV film)
Láska na Kubě (TV film)
Niete zieht Hauptgewinn (TV film)
Pompeje: Zkáza (TV film)
Wilsberg - Die Wiedertäufer (TV film)
2006 Afrika: Návrat ztracené lásky (TV film)
Denk ich an Deutschland in der Nacht... Das Leben des Heinrich Heine (TV film)
Die Hochzeit meines Vaters (TV film)
Eine Chance für die Liebe (TV film)
Meine Tochter, mein Leben (TV film)
Odtržené děti (TV film)
2005 Der zweite Blick (TV film)
Ein schöner Tag
Ein starkes Team - Lebende Ziele (TV film)
Hengstparade (TV film)
Herzlichen Glückwunsch (TV film)
Mathilde liebt (TV film)
Meine große Liebe (TV film)
Místo činu - Křest ohněm (TV film)
Naboso
Sterne über Madeira (TV film)
2004 Für immer und jetzt (TV film)
Pád Třetí říše
Zděděné štěstí (TV film)
2003 Im Schatten der Macht (TV film)
Matka Tereza - Pero v Boží ruce (TV film)
Místo činu: Kolín - Neviditelní (TV film)
Willy Brandt (TV film)
2002 Amen.
Bloch - Schwarzer Staub (TV film)
Der Bestseller - Mord auf italienisch (TV film)
Die Katzenfrau (TV film)
Franz und Anna (TV film)
Hiçbiryerde
Hrátky s ohněm (TV film)
Jan XXIII.: Papež míru (TV film)
2001 Bílé peklo
Kelly Bastian - Geschichte einer Hoffnung (TV film)
Oh du Liebezeit (TV film)
Solange wir lieben (TV film)
Stahlnetz - Das gläserne Paradies (TV film)
Tanec s ďáblem: Únos Richarda Oetkera (TV film)
Tatort - Der Präsident (TV film)
Tod durch Entlassung (TV film)
2000 Der Paradiesvogel (TV film)
Die Helden (TV film)
Frauen lügen besser (TV film)
Geliebter Alltag
S ďáblem v duši (TV film)
Weiser
Zwei Asse und ein König (TV film)
1999 Bittere Unschuld (TV film)
Die letzte Chance (TV film)
Liebe und weitere Katastrophen (TV film)
Mann steht auf, Ein (TV film)
Světlovlasý opičák (TV film)
1998 Andrea und Marie (TV film)
Die Diebin (TV film)
Jagdsaison (TV film)
Mammamia (TV film)
Místo určení: Berlín
Místo činu: Brémy - Vypálené rány (TV film)
Nebezpečná pravda (TV film)
Schläfer, Die
Specialisté na vraždy - Paměti zabijáka (TV film)
Tierärztin Christine III: Abenteuer in Südafrika (TV film)
Úhlavní nepřátelé - Špatné rozhodnutí (TV film)
1997 14 Tage lebenslänglich
Die kleine Zauberflöte
Die sieben Feuer des Todes (TV film)
Friedensmission, Die (TV film)
Kóma - Mezi životem a smrtí (TV film)
Napoleon Fritz (TV film)
Stalo se za bílého dne (TV film)
Teneriffa - Tag der Rache (TV film)
Věčná píseň (TV film)
Ztracená dcera (TV film)
1996 Der Schattenmann - Das Chamäleon (TV film)
Der Schattenmann - Janus
Der Schattenmann - Kopfjäger (TV film)
Der Schattenmann - Lautlose Geschäfte (TV film)
Der Schattenmann - Mitten unter uns (TV film)
Die Nacht hat 17 Stunden (TV film)
Tresko - Amigo Affäre (TV film)
Tödliche Wende (TV film)
1995 Schlafes Bruder
Spur eines Zweifels (TV film)
Stirb für mich (TV film)
Tödliche Hochzeit (TV film)
1994 Der letzte Kosmonaut (TV film)
1993 Dann eben mit Gewalt (TV film)
1992 Kleine Haie
Leise Schatten
1991 Killer (TV film)
1989 Místo činu - Nová komisařka (TV film)
1988 Pizza-Express (TV film)
1985 Tatort - Miese Tricks (TV film)

TV seriály

2018 Rozmarné jaro (TV seriál)
Gute Väter, schlechte Väter (E16)
2017 Dark (TV seriál)
Alles ist jetzt (S01E09)
Gestern und Heute (S01E03)
2013 Kripo Holstein - Mord und Meer (TV seriál)
2012 Donna Leonová (TV seriál)
Schöner Schein (E18)
2006 Lilly Schönauer (TV seriál)
2005 Agathe (TV seriál)
Sonáta smrti (E01)
2004 Das Traumhotel (TV seriál)
2002 Bloch (TV seriál)
2000 Utta Danella (TV seriál)
1998 Specialisté na vraždy (TV seriál)
1996 Big Ben (TV seriál)
Mezi přáteli (S01E03)
Der Schattenmann (TV seriál)
1995 Das Schwein - Eine deutsche Karriere (TV seriál)
Pařížský kabaret (TV seriál)
Wilsberg (TV seriál)
1994 Ein starkes Team (TV seriál)
1958 Stahlnetz (TV seriál)

Dokumentární

2012 Vom Reich zur Republik - Reichsgründung/Die nervöse Großmacht (TV film)
2007 Verstörung - und eine Art von Poesie. Die Filmlegende Bernhard Wicki
2006 Karol Wojtyla - Geheimnisse eines Papstes (TV film)
2000 Deutschlandspiel (TV film)

Host

TV pořady

1999 Beckmann (TV pořad)
Volle Kanne (TV pořad)
1994 Brisant (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace