foto

Don Messick

  • nar. 7.9.1926
    Buffalo, New York, USA
  • zem. 24.10.1997 (71 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Don Messick je americký dabér. Narodil se v roce 1926 dne 7. září v Buffalu v New Yorku jako Donald Earl Messick. Syn matky Leny Birch (roz. Hughes) a otce Binforda Earla Messicka. Jeho otec pracoval jako malíř. Jako dítě se chtěl živit břichomluvectvím. Jeho první krátkometrážní film byl THE HOUSE OF TOMORROW (1949). V roce 1957 začal pracovat pro Hannu-Barberu jako dabér pro animovanou sérii THE RUFF AND REDDY SHOW.  Kromě tohoto seriálu má na kontě také seriály jako jsou: PŘÍBĚHY PSA FILIPSA, MÉĎA BÉĎA, THE NEW HANNA-BARBERA CARTOON SERIES nebo THE FLINSTONE COMEDY SHOW.
Největší úspěch získal díky seriálu SCOOBY DOO NA STOPĚ, ve  které daboval od roku 1969 postavu psa Scooby Doo. Scoobyho daboval i ve filmech a seriálech až do roku 1985, kdy ho nahradil Frank Welker.
V roce 1996 utrpěl mozkovou mrtvci pří dabování pro Hannu-Barberu. Dne 24. října 1997 umírá na následky druhé mrtvice.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

2003 Scooby-Doo meets the Harlem Globetrotters
1994 Velikonoční Méďa Béďa (TV film)
1990 Cartoon All-Stars to the Rescue (TV film)
1989 The 16th Annual Daytime Emmy Awards - vyp.
1988 Yogi and the Invasion of the Space Bears (TV film)
1987 Méďa Béďa - Velký útěk (TV film)
Méďa Béďa: Kouzelný let fešné husy
1985 Pound Puppies, The (TV film)
1983 Wrong Way Kid (TV film)
1982 Vánoční dovádění Médi Bédi (TV film)
1980 Méďa Béďa: První vánoce (TV film)
Pontoffel Pock, Where Are You? (TV film)
1972 Scooby-Doo a Batman
Yogi's Ark Lark (TV film)
1970 Tales of Washington Irving (TV film)
1965 Pork Chop Phooey
1964 Elephantastic
Raggedy Rug
1963 Chicken Hearted Wolf
Crook Who Cried Wolf
Drum-Sticked
Fallible Fable, A
Just a Wolf at Heart
Not in Nottingham
Sheep Stealers Anonymous
Whatcha Watchin'
Wolf in Sheep Dog's Clothing
1962 Bearly Able
Beef for and After
Bungle Uncle
Bunnies Abundant
Chicken Fracas-See
Rancid Ransom
Swash Buckled
1961 Catch Meow
Child Sock-Cology
Fee Fie Foes
Loopy's Hare-do
1960 Creepy Time Pal
Here, Kiddie, Kiddie
Life with Loopy
No Biz Like Shoe Biz
Tale of a Wolf
The Do-Good Wolf
1959 Wolf Hounded
1949 House of Tomorrow, The

TV seriály

1991 Yo Yogi! (TV seriál)
1988 The New Yogi Bear Show (TV seriál)
1987 Příběhy Pepka námořníka (TV seriál)
1985 Yogi's Treasure Hunt (TV seriál)
1984 Mighty Orbots (TV seriál)
1980 The Flintstone Comedy Show (TV seriál)
1978 Godzilla (TV seriál)
Yogi's Space Race (TV seriál)
1973 Yogi's Gang (TV seriál)
1969 Dastardly and Muttley in Their Flying Machines (TV seriál)
Dobrodružství Penelopy Pitstopové (TV seriál)
1968 Wacky Races (TV seriál)
1962 New Hanna-Barbera Cartoon Series, The (TV seriál)
The Jetsons (TV seriál)
Wally Gator (TV seriál)
1961 Kočičí banda (TV seriál)
Méďa Béďa (TV seriál)
1959 Matty's Funday Funnies (TV seriál)
Rychlý pistolník McGraw (TV seriál)
1958 Příběhy psa Filipsa (TV seriál)
1957 Ruff & Reddy Show, The (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace