foto

Sergio Rubini

  • nar. 21.12.1959 (58 let)
    Grumo Appula, Bari, Apulia, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sergio Rubini studoval na Národní dramatické akademii v Římě. Po herecké a režisérské činnosti v divadle a v rozhlase se v roce 1987 objevil jako protagonista filmu F. Felliniho Interview (Intervista). Roku 1990 natočil jako režisér film Nádraží (La stazione), který získal národní cenu Donatellova Davida a Cenu FIPRESCI v Benátkách. Dále režíroval snímky, na nichž se podílel i scenáristicky : La bionda (Blondýna, 1992), Prestazione straordinaria (Mimořádný výkon, 1994), Il viaggio della sposa (Cesta nevěsty, 1997), Tutto l’amore che c’è (Všechno je to láska, 2000), L’anima gemella (Milovaná bytost, 2002), La terra (Země, 2006). Obvykle ve svých filmech vystupuje, ale hraje také ve snímcích jiných tvůrců.

Zdroj: MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2018 Il bene mio
2017 Non è un paese per giovani
Terapia di coppia per amanti
2016 La stoffa dei sogni
2015 Promluvme si
Sei mai stata sulla Luna?
2014 Mafie a rajčata
2013 A Estrada 47
Jak zvláštní jméno Federico!
L'ultima ruota del carro
Mi rifaccio vivo
2012 Do Říma s láskou
Scoperta dell'alba, La
2011 Qualunquemente
2010 Genitori & figli:) - Agitare bene prima dell'uso
Tutto l'amore del mondo
2009 Cosmonauta
Svatební horečka v Campobello
Černá ovce
2008 Colpo d'occhio
No Problem
2007 Manuale d'amore 2 (Capitoli successivi)
2006 Commediasexi
La contessa di Castiglione (TV film)
2005 Manuale d'amore
Sacco & Vanzetti (TV film)
2004 Návrat lásky
Umučení Krista
2003 A.A.A. Achille
Mio cognato
2002 Amnèsia
Anima gemella, L'
Síla minulosti
2001 Momo alla conquista del tempo
2000 Denti
Tutto l'amore che c'è
1999 Balzac (TV film)
Cizinec
Talentovaný pan Ripley
Špinavé šaty
1998 A je to
Albero delle pere, L'
Del perduto amore
Letzte Station, Die
1997 Nirvana
Viaggio della sposa, Il
1996 Il cielo è sempre più blu
1995 Storia d'amore con i crampi
1994 Pouhá formalita
Prestazione straordinaria
1993 Condannato a nozze
1992 Al lupo, al lupo
Bionda, La
1991 Chiedi la luna
1990 Nádraží
Oltre l'oceano
1989 Mortacci
1988 Giorni randagi, I
Notte, un sogno, Una
Treno di panna
1987 Il grande Blek
Interview
1986 Aféra Moro
Casa di bambola (TV film)
1985 Desiderando Giulia
Figlio mio infinitamente caro

TV seriály

1998 Hrabě Monte Cristo (TV seriál)

Dokumentární

2012 Giuseppe Tornatore: Ogni film un'opera prima
2006 Marcello, una vita dolce
2004 Cinecittà: Domov F. Felliniho

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Promluvme si
2009 Černá ovce
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace