foto

Jeremy Strong

  • nar. 25.12.1978 (41 let)
    Boston, Massachusetts, USA

Biografie

Jeremy Strong je americký filmový a divadelní herec. Studoval státní školu v Bostonu. Hereckou dráhu začal na Yaleově univerzitě, kterou absolvoval a kde hrál v mnoha divadelních představení. Jeremy se oženil v červnu 2008 s Gillie Strong. Spolu vychovávají dvě děti Daniela a Jessicu. Rovněž adoptoval dvě děti Gillie z předcházejícího manželství.

Do povědomí diváků se dostal hlavně díky excelentní roli Kala v seriálu Boj o Moc. Mezi jeho další filmové role patří učast ve filmi Ticho před bouří, Detroit anebo Velká hra. Byl také 3x nominován na nejlepšího herce mimo Broadway. Zajímavé je, že Jeremy při své výšce skoro 180 cm váží pouze okolo 60 kg.

Jakub "KubasLibi" Libič

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Trial of the Chicago 7
2019 Gentlemani
Ticho před bouří
2017 Velká hra
Černobílá spravedlnost
2015 Black Mass: Špinavá hra
Sázka na nejistotu
2014 Selma
Soudce
Čas beznaděje
2013 Nemocnice Parkland
2012 Dívka na útěku
Lincoln
Robot a Frank
2010 Romantici
2009 Contact High
Otcohra
Posel
2008 Humboldt County
Stalo se

TV seriály

2019 Boj o moc (TV seriál)
Dundee (S02E08)
Return (S02E07)
Argestes (S02E06)
další epizody (8)
2018 Boj o moc (TV seriál)
Nobody Is Ever Missing (S01E10)
Pre-Nuptial (S01E09)
Prague (S01E08)
další epizody (10)
2016 Mystérium sexu (TV seriál)
Soukromá věc (S04E10)
Noc a den (S04E09)
Topeka (S04E08)
další epizody (9)
2013 Mob City (TV seriál)
Oxpecker (E05)
Red Light (E03)
Reason to Kill a Man (E02)
další epizody (4)
Dobrá manželka (TV seriál)
A More Perfect Union (S04E21)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Obětní beránek (S02E17)
Ochranný štít (S02E16)
Stříbrná kulka (S02E15)
další epizody (4)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney

Host

TV pořady

2020 77th Golden Globe Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky