foto

Rune Denstad Langlo

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rune Denstad Langlo (1972) na sebe upoutal pozornost především dvěma dokumentárními filmy, které byly s úspěchem uvedeny v norských kinech: Alt for Norge (Příliš mnoho Norska, 2005) a Upřímný na 99 % (99% ærlig, 2008) o hiphopové formaci Forente Minoriterer, jenž v domácí distribuci startoval v loňském roce a u nás byl uveden na festivalu Jeden svět. Za tento snímek obdržel Langlo prestižní norskou filmovou cenu Kanonprisen v kategorii objev roku. Jeho celovečerní hraný režijní debut, komedie Na sever, slaví na světových festivalech jeden úspěch za druhým: na Berlinale získal Cenu Europa Cinemas Label a Cenu FIPRESCI v rámci sekce Panorama a nedávno zvítězil na newyorském festivalu Tribeca. V současné době Langlo působí jako režisér a producent ve společnosti Motlys a pracuje na svém příštím filmu, komedii Nater.

44. MFF K. Vary 2009

Režijní filmografie

Filmy

2016 Vítejte v Norsku!
2014 Foul
2013 Dohonit vítr
2009 Na sever

TV seriály

2015 Bez poskvrny (TV seriál)
Sannheten (S01E10)
Løgnen (S01E09)
Flukten (S01E08)
další epizody (5)

Dokumentární

2008 99% ærlig

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Vítejte v Norsku!
2014 Foul
2013 Dohonit vítr

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace