foto

Rune Denstad Langlo

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rune Denstad Langlo (1972) na sebe upoutal pozornost především dvěma dokumentárními filmy, které byly s úspěchem uvedeny v norských kinech: Alt for Norge (Příliš mnoho Norska, 2005) a Upřímný na 99 % (99% ærlig, 2008) o hiphopové formaci Forente Minoriterer, jenž v domácí distribuci startoval v loňském roce a u nás byl uveden na festivalu Jeden svět. Za tento snímek obdržel Langlo prestižní norskou filmovou cenu Kanonprisen v kategorii objev roku. Jeho celovečerní hraný režijní debut, komedie Na sever, slaví na světových festivalech jeden úspěch za druhým: na Berlinale získal Cenu Europa Cinemas Label a Cenu FIPRESCI v rámci sekce Panorama a nedávno zvítězil na newyorském festivalu Tribeca. V současné době Langlo působí jako režisér a producent ve společnosti Motlys a pracuje na svém příštím filmu, komedii Nater.

44. MFF K. Vary 2009

Režijní filmografie

Filmy

2016 Vítejte v Norsku!
2014 Foul
2013 Dohonit vítr
2009 Na sever

TV seriály

2017 Grenseland (TV seriál)
Hans Olavs hemmelighet (E08)
Josefs sjanse (E07)
2015 Bez poskvrny (TV seriál)
Zmařený život (S01E10)
Důkaz (S01E09)
Samé lži (S01E08)
další epizody (5)

Dokumentární

2008 99% ærlig

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Vítejte v Norsku!
2014 Foul
2013 Dohonit vítr

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace