foto

John Wells

  • nar. 28.5.1956 (62 let)
    Alexandria, Virginia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Wells vystudoval výtvarné umění (1979) a posléze dramatickou tvorbu na Jihokalifornské univerzitě (1982). V následujících desetiletích se vypracoval v jednoho z nejoceňovanějších scenáristů, režisérů a producentů v USA. Stál u zrodu TV seriálů ER (Pohotovost), The West Wing (Západní křídlo), Third Watch (Třetí hlídka) a China Beach (Čínská pláž).

Jako výkonný producent se podílel na kriminálním seriálu společnosti NBC Southland. Pořady, s nimiž spojil své jméno, získaly 267 nominací na cenu Emmy a 55 jich v tuto prestižní televizní cenu proměnily. V roce 2003 režíroval jednu epizodu ze seriálu The F.B.I. Files (Akta FBI) a v letech 1998–2009 režíroval devět epizod seriálu ER (Pohotovost). Podílel se např. na výkonné produkci baletního opusu Roberta Altmana The Company (2003) nebo životopisné féerie Todda Haynese I’m Not There (Beze mě: Šest tváří Boba Dylana, 2007). Film Manažeři je jeho režijní debut.

Zdroj: MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2015 Dokonalý šéf
2013 Blízko od sebe
2010 Manažeři

TV seriály

2019 Shameless (TV seriál)
Found (S09E14)
2018 Animal Kingdom (TV seriál)
The Killing (S03E01)
Shameless (TV seriál)
Sleepwalking (S08E12)
2017 Animal Kingdom (TV seriál)
Betrayal (S02E13)
2016 Animal Kingdom (TV seriál)
We Don't Hurt People (S01E02)
Pilot (S01E01)
2014 Shameless (TV seriál)
Simple Pleasures (S04E01)
2012 Shameless (TV seriál)
Fiona Interrupted (S02E12)
Summer Loving (S02E02)
2011 Shameless (TV seriál)
Frank the Plank (S01E02)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Staré časy (S15E19)
2007 Pohotovost (TV seriál)
300 pacientů (S14E10)
2006 Pohotovost (TV seriál)
Dětská skládačka (S13E07)
2005 Pohotovost (TV seriál)
A jede se dál (S11E22)
2002 Pohotovost (TV seriál)
Na pláži (S08E21)
2001 Pohotovost (TV seriál)
Procházka v lesích (S07E14)
2000 Pohotovost (TV seriál)
Tak sladký žal (S06E21)
1999 Pohotovost (TV seriál)
Bouře, první část (S05E14)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Carterovo rozhodnutí (S04E13)

Dokumentární

1998 Případy FBI (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2012 Prodigy Bully (TV film)
2010 Manažeři
2006 Prodigy/Bully (TV film)
1998 The Adversaries (TV film)
1996 Andělé naděje: Příběh Dorothy Day
1992 The Nightman (TV film)
Ulice andělů (TV film)

TV seriály

2019 Shameless (TV seriál)
Found (S09E14)
Lost (S09E13)
2018 Animal Kingdom (TV seriál)
The Hyenas (S03E13)
The Killing (S03E01)
Shameless (TV seriál)
Do Right, Vote White (S09E04)
2017 Animal Kingdom (TV seriál)
Betrayal (S02E13)
Shameless (TV seriál)
We Become What We Think Frank! (S08E01)
2016 Shameless (TV seriál)
Happily Ever After (S07E11)
Ride or Die (S07E10)
Ouroboros (S07E09)
další epizody (22)
2015 Shameless (TV seriál)
Love Songs (In the Key of Gallagher) (S05E12)
Drugs Actually (S05E11)
South Side Rules (S05E10)
další epizody (12)
2014 Shameless (TV seriál)
Lazarus (S04E12)
Emily (S04E11)
Liver, I Hardly Know Her (S04E10)
další epizody (12)
2013 Shameless (TV seriál)
Survival of the Fittest (S03E12)
Order Room Service (S03E11)
Civil Wrongs (S03E10)
další epizody (12)
2012 Shameless (TV seriál)
Fiona Interrupted (S02E12)
Just Like the Pilgrims Intended (S02E11)
Hurricane Monica (S02E09)
další epizody (11)
2011 Shameless (TV seriál)
Father Frank, Full of Grace (S01E12)
Daddyz Girl (S01E11)
Nana Gallagher Had an Affair (S01E10)
další epizody (12)
Policajti z L. A. (TV seriál)
Graduation Day (S03E10)
Let It Snow (S03E01)
2010 Policajti z L. A. (TV seriál)
Phase Three (S02E01)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Všechno jednou skončí (S15E22)
Staré časy (S15E19)
2006 Smith (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Tomorrow (S07E22)
Requiem (S07E18)
Election Day: Part 2 (S07E17)
2005 Západní křídlo (TV seriál)
2162 Votes (S06E22)
King Corn (S06E13)
Pohotovost (TV seriál)
Cañon City (S12E01)
Zamilovaný Carter (S11E21)
2004 Západní křídlo (TV seriál)
The Birnam Wood (S06E02)
NSF Thurmont (S06E01)
An Khe (S05E14)
Pohotovost (TV seriál)
Půlnoc (S10E21)
2003 Západní křídlo (TV seriál)
7A WF 83429 (S05E01)
Pohotovost (TV seriál)
Makemba (S10E10)
Co dál? (S10E01)
Kisangani (S09E22)
2002 Nemocnice Presidio (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
Two Hundred and Thirty-Three Days (S03E21)
Pohotovost (TV seriál)
Na pláži (S08E21)
Tajnosti a lži (S08E16)
2001 Třetí hlídka (TV seriál)
Adam 55-3 (S03E05)
After Time (S03E03)
September Tenth (S03E02)
další epizody (6)
Pohotovost (TV seriál)
Procházka v lesích (S07E14)
2000 Citizen Baines (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
Faith (S02E02)
The Lost (S02E01)
Young Men and Fire... (S01E22)
další epizody (5)
Pohotovost (TV seriál)
Návštěva (S07E06)
Tak sladký žal (S06E21)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
Sunny, Like Sunshine (S01E06)
Welcome to Camelot (S01E01)
Pohotovost (TV seriál)
Klid divočiny (S06E06)
Bouře, druhá část (S05E15)
Bouře, první část (S05E14)
1998 Trinity (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Carterovo rozhodnutí (S04E13)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Otcové a synové (S04E07)
Ještě jeden na cestu (S03E22)
Víra (S03E16)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Vy jste tuším Dr. Carter (S03E01)
Dr. John Carter (S02E22)
Léčitelé (S02E16)
další epizody (4)
1995 Pohotovost (TV seriál)
Vítej zpátky, Cartere! (S02E01)
Staré končí, nové začíná (S01E25)
Narozeninový večírek (S01E17)
další epizody (4)
1994 Pohotovost (TV seriál)
V žáru Chicaga (S01E06)
První den (S01E02)
1988 China Beach (TV seriál)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
1966 The Late Show (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2014 Piranha Sharks

TV seriály

2003 Západní křídlo (TV seriál)
The Dogs of War (S05E02)
1968 Goodbye Again (TV seriál)
1966 The Late Show (TV seriál)

Dokumentární

2017 Americká 90. léta (TV seriál)
Seeing Is Believing: Women Direct
2011 Nejlepší film, jaký byl kdy prodán
2009 Pohotovost: V Pohotovosti jste viděli (TV film)
2007 Tube Tales: TV's Real Stories (TV seriál)
2002 The Perfect Pitch (TV film)

TV pořady

2005 Made in Hollywood (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)
The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Dateline NBC (TV pořad)

Střihačská filmografie

TV seriály

2016 Shameless (TV seriál)
The Defenestration of Frank (S07E06)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2005 Třetí hlídka (TV seriál)
Goodbye to Camelot (S06E22)
End of Tour (S06E21)
How Do You Spell Belief? (S06E20)
další epizody (12)
2004 Třetí hlídka (TV seriál)
Rat Bastard (S06E10)
Sins of the Fathers (S06E09)
Broken (S06E08)
další epizody (22)
2003 Třetí hlídka (TV seriál)
The Spirit (S05E10)
A Ticket Grows in Brooklyn (S05E09)
Fury (S05E08)
další epizody (22)
2002 Třetí hlídka (TV seriál)
Crime and Punishment: Part 2 (S04E10)
Crime and Punishment: Part 1 (S04E09)
Ladies' Day (S04E08)
další epizody (24)
2001 Třetí hlídka (TV seriál)
Act Brave (S03E08)
Childhood Memories (S03E07)
He Said/She Said (S03E06)
další epizody (20)
2000 Třetí hlídka (TV seriál)
History (S02E10)
Run of the Mill (S02E09)
Know Thyself (S02E08)
další epizody (23)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
Modern Designs for Better Living (S01E09)
History of the World (S01E08)
Impulse (S01E07)
další epizody (9)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace