foto

Lily Rabe

  • nar. 29.6.1982 (34 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lily Rabe se narodila 29. června roku 1982 v New Yorku. Je dcerou herečky Jill Clayburgh a dramatika Davida Rabeho. Má vystudovanou Northwestern universitu a Hotchkissovu školu.

Poprvé se objevila ve filmu OCELOVÉ MAGNÓLIE, jednalo se ale pouze o drobnou roli a byla zde spíše zpestřením pro snímek. Jedna z větších rolí jí čekala ve hře Heartbreak House, kde byla kritikem Charlesem Isherwoodem píšícím pro New York Times vychválena. Poté jí čekalo dalších několik menších rolí v různých filmech, objevila se dokonce v seriálu PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O. Až v roce 2010 si jí všimli režiséři seriálu AMERICAN HORROR STORY a obsadili jí do první i druhé řady. Tato role je pro ní dodnes nejúspěšnější.

Téhož roku v červnu a červenci Rabe hrála Portii ve hře Williama Shakespeara Kupec benátský v Central Parku, New York. Za toto představení, byla Rabe nominována na cenu Tony za nejlepší vedoucí herečku v divadelní hře. Svojí divadelní kariéru ukončila hrou As You Like It od W. Shakespeara dne 30. června 2012.

TheTrox

Herecká filmografie

Filmy

2017 A Midsummer Night's Dream
Čaroděj ze země lží (TV film)
Golden Exits
2016 Miss Stevens
The Veil
2015 Exit Strategy (TV film)
2014 Tah pěšcem
2013 Aftermath
Redemption Trail
2011 Letters from the Big Man
2010 V lepší společnosti
Weakness
2009 Last of the Ninth (TV film)
2008 Co se vlastně stalo
Taktika prstů
2007 Koření života
2006 Zločin
2003 Úsměv Mony Lisy
2001 Never Again

TV seriály

2016 American Horror Story (TV seriál)
Chapter 10 (S06E10)
Chapter 9 (S06E09)
Chapter 8 (S06E08)
další epizody (11)
2015 American Horror Story (TV seriál)
Devil's Night (S05E04)
The Whispers (TV seriál)
2014 American Horror Story (TV seriál)
Sirotci (S04E10)
The Seven Wonders (S03E13)
Go to Hell (S03E12)
další epizody (4)
2013 American Horror Story (TV seriál)
Head (S03E09)
The Sacred Taking (S03E08)
The Axeman Cometh (S03E06)
další epizody (8)
2012 American Horror Story (TV seriál)
Ramínko (S02E09)
Nesvatá noc (S02E08)
Temná sestřenka (S02E07)
další epizody (9)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Afterbirth (S01E12)
Birth (S01E11)
Rubber Man (S01E08)
další epizody (7)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
2005 Medium (TV seriál)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

TV pořady

2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 The Writers' Room (TV pořad)
2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace