foto

Genie Francis

  • nar. 26.5.1962 (56 let)
    Englewood, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Genie Francis je americká herečka. Narodila se v roce 1962 dne 26. května v Englenwoodu v New Jersey jako Eugenie Ann Francis. Její otec Ivor Francis byl kanadský herec a jeí matka Rosemary Francis (roz. Daley) pracovala jako modelka a herečka. Diváci jí mohli vidět ve filmech jako jsou: VŠECHNO JE DOVOLENO! (1994), MILÁČEK TŘÍDY (2004) nebo LETKA BOUŘLIVÁKŮ (2004). Hrála v seriálech jako jsou: TAK JDE ČAS, ALL MY CHILDREN, MLADÍ A NEKLIDNÍ, HOTEL, TO JE VRAŽDA, NAPSALA, SEVER A JIH, SEVER A JIH II, ROSEANNE, SUPERMAN, NEBE A PEKLO nebo TAKOVÝ NORMÁLNÍ MIMOZEMŠŤANÉ.

Do povědomí diváků se dostala díky roli Laure Vining v seriálu GENERAL HOSPITAL. V roce 2007 získala roli novinářky Peyton v romantickém filmu VZKAZ, kde si zahrála po boku Teda McGinleyho. Následovalo pokračování tentokrát pod názvem DEJ ŠANCI LÁSCE (2009). V roce 2012 se Genie Francis a Ted McGinley dočkali pokračování tentokrát pod názvem NOTES FROM THE HEART HEALER. Tyto filmy byly z produkce Hallmark.

Se svými bratry Ivorem Jr. a Kennethem složila skladbu It's Christmas Time Again, jejíchž výtěžek darovala misii Cuernavaca.

V roce 1982 se při natáčení seriálu BARE ESSENCE setkala s režisérem Jonathanem Frakesem. Znovu se setkali při natáčení minisérie SEVER A JIH, nakonec spolu začali chodit v roce 1985. V roce 1988 se vzali a dnes mají dvě děti: syna Jamesona Ivora Frakese (nar. 1994) a dceru Elizabeth Francis Frakes (nar. 1997). Odstěhovali se z Belfastu z Main do Beverly Hills v Kalifornii. V roce 2008 se opět přestěhovali do Calabasasu v Kalifornii. Genie Francis má staršího bratra Ivora Jr, mladšího bratra Kennetha a nevlastní sestru Shelley. Francis je majitelka obchodu The Cherished Home, kde se prodává nábytek a příslušenství do chat a bytů.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

2012 Vrátím se pro tebe (TV film)
2009 Dej šanci lásce (TV film)
2007 Vzkaz (TV film)
2004 Letka Bouřliváků
Miláček třídy
1995 Terror in the Shadows (TV film)
1994 Všechno je dovoleno!
1993 Perry Mason: Příběh vražedného polibku (TV film)
1982 Bare Essence (TV film)

TV seriály

2010 Bar Karma (TV seriál)
Pretty the Series (TV seriál)
1999 Roswell (TV seriál)
1998 Oh Baby (TV seriál)
1996 Incredible Hulk, The (TV seriál)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
1994 Nebe a peklo (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
Suck Up or Shut Up (S06E13)
1993 Superman (TV seriál)
1986 Sever a Jih II (TV seriál)
1985 Sever a Jih (TV seriál)
1984 Glitter (TV seriál)
Mike Hammer (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Všechno lítá, co peří má (S01E03)
1983 Bare Essence (TV seriál)
Hotel (TV seriál)
Loving (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)
1976 Family (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

2001 Intimate Portrait: Genie Francis (TV film)

TV pořady

2015 The 42nd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2007 The 34th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1995 The 22nd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1993 The 20th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
The 8th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1980 Fridays (TV pořad)
1976 Family Feud (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace