foto

Barbara Bredero

Biografie

Barbara Brederová (1962) je nizozemská filmová a TV režisérka a producentka. Vystudovala divadelní vědu v Amsterdamu a Akademii médií Santbergen. Dlouhodobě se věnuje TV tvorbě, režírovala např. seriály Zmizeli beze stopy (Spoorloos verdwenen, 2005) či Svobodná země (Vrijland, 2010–2011). Úspěšně debutovala celovečerním rodinným filmem Morrison bude mít sestřičku (Morrison krijgt een zusje, 2008), který později následovala komedie Super třída (Mees Kees, 2012).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2018 Taal is zeg maar echt mijn ding
2017 Moje žirafa
2014 Super třída v divadle
2013 Super třída na škole v přírodě
2012 Super třída
2008 Morrison bude mít sestřičku

TV seriály

2019 Kerst bij Koosje (TV seriál)
2010 Vrijland (TV seriál)
2009 Floor Faber (TV seriál)
Verborgen gebreken (TV seriál)
2006 Zmizeli beze stopy (TV seriál)
2002 Meiden van de Wit (TV seriál)
1999 Západní vítr (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky