foto

Robin Weigert

  • nar. 7.7.1969 (48 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robin Weigert je americká televizní a filmová herečka. Weigert se narodila ve Washingtonu D.C. a je židovského původu. Po absolvování Brandeis University v roce 1991, navštěvovala Weigert New York University a na Tisch School of the Arts získala titul Master of Fine Arts. Po dekádě divadelního hraní, především v New Yorku, se Weigert přestěhovala do Los Angeles, kde ztvárnila mnoho televizních a filmových rolí.

Weigert je divákům známa pro účinkování v seriálu DEADWOOD /2004-2006/, kde hrála postavu Calamity Jane. V roce 2004 byla nominována na cenu Emmy Award pro mimořádný herecký výkon ve vedlejší ženské roli v tomto drama seriálu. Ve stejné kategorii a za stejný seriál byla nominována na cenu Prism Award /2005/ a s celým štábem byla taktéž nominována na cenu Screen Actors Guild Awards /2007/.

V dramatu THINGS WE LOST IN THE FIRE /2007/ hrála vedlejší roli Brendy spolu s Beniciem Del Torem a Halle Berry v hlavních rolích. V komedii THE SESSIONS /2012/ opět účinkovala ve vedlejší roli Susan a v dramatu CONCUSSION /2013/ ztvárnila jednu z hlavních postav Abby Ableman v režii Stacy Passon. Díky této roli byla v roce 2013 nominována na cenu Breakthrough Award na předáváni cen Gotham Awards.

K dnešnímu dni /2014/ byla její největší rolí postava Hannelore ve stejnojmenné filmové adaptaci románu Josepha Kanona THE GOOD GERMAN /2006/, v režii Stevena Soderbergha. V roli právničky motorkářského klubu se objevuje v drama seriálu SONS OF ANARCHY /2008-současnost 2014/ a pravidelnou roli manipulátorky Gradishar ztvárňuje v drama seriálu CHICAGO PD /2014/.

Jejím vzorem je její 95-letý dědeček Harold Laufman, spisovatel a chirurg v důchodu. Jeden čas se živila jako recepční a číšnice a sama prohlásila, že se považuje za jednu z nejhorších servírek na světě.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Pushing Dead
2015 Hazardní hráči
Home
Take Me to the River
2014 Tah pěšcem
2013 Otřes mozku
2012 Sezení
2009 Můj milý, můj drahý
Potápěč
Soukromé životy Pippy Lee
Undying, The
2008 Okřídlené bytosti
Reservations
Synecdoche, New York
2007 Spálené vzpomínky
2006 Berlínské spiknutí
2005 Loggerheads
2004 What I Came For
2001 Sleepy Time Gal, The
2000 Mary and Rhoda (TV film)
1999 Heart to Heart.com
1998 Twelfth Night, or What You Will (TV film)

TV seriály

2017 Fearless (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
Sedmilhářky (TV seriál)
Dostaneš, co potřebuješ (E07)
Horoucí láska (E06)
Když už tě jednou kousne (E05)
další epizody (5)
2016 Noční směna (TV seriál)
Between a Rock and a Hard Place (S03E10)
American Horror Story (TV seriál) - herec, a.z.
Chapter 10 (S06E10) - a.z.
Chapter 8 (S06E08)
Chapter 7 (S06E07)
2015 Jessica Jones (TV seriál)
AKA 1,000 Cuts (S01E10)
AKA Sin Bin (S01E09)
AKA WWJD? (S01E08)
další epizody (7)
Stoupenci zla (TV seriál)
Svědkyně protistrany (S03E05)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
Different Mistakes (S01E08)
The Price We Pay (S01E07)
Thirty Balloons (S01E05)
další epizody (5)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Ledová bariéra (S04E02)
2013 Full Circle (TV seriál)
Chicago Fire (TV seriál)
Let Her Go (S01E23)
Zákon gangu (TV seriál)
John 8:32 (S06E09)
Los Fantasmas (S06E08)
Sweet and Vaded (S06E07)
další epizody (8)
2012 American Horror Story (TV seriál)
Cukr a bič (S02E02)
Zákon gangu (TV seriál)
J'ai Obtenu Cette (S05E13)
Darthy (S05E12)
To Thine Own Self (S05E11)
další epizody (4)
2010 Zákon gangu (TV seriál)
Prsten (S03E13)
Razie (S03E06)
Čistič (S03E03)
2009 Private Practice (TV seriál)
Strange Bedfellows (S03E05)
Yours, Mine & Ours (S02E22)
2008 Mentalista (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Svátky vzhůru nohama (S15E10)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Zasypej jámu (S01E11)
Vykopej jámu (S01E10)
Vážné problémy s ovládáním (S01E09)
další epizody (10)
Ztraceni (TV seriál)
Jedna z nás (S03E16)
Ne v Portlandu (S03E07)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Vražedný chat (S03E11)
Deadwood (TV seriál)
Řekněte mu něco hezkýho (S03E12)
Vedoucí postavení (S03E11)
Neustálé pulzování (S03E10)
další epizody (10)
2005 Deadwood (TV seriál)
Chlapec, ke kterému promlouvá země (S02E12)
Propustka pro šlapky (S02E11)
Krok vpřed, ale žádný zázrak (S02E10)
další epizody (11)
Odložené případy (TV seriál)
Rozjezd (S03E07)
Uvězněná (S03E05)
Ztracená generace (S02E11)
2004 Deadwood (TV seriál)
Žádní další synové a dcery (S01E09)
Když trpí děti (S01E08)
Bullock se vrací do tábora (S01E07)
další epizody (9)
Odložené případy (TV seriál)
Ulička milenců (S01E23)
2003 Andělé v Americe (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2005 Making 'Deadwood': Season Two (TV film)
2004 Making 'Deadwood': The Show Behind the Show (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace