foto

Haley Joel Osment

  • nar. 10.4.1988 (31 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Asi jeden z nejlepších dětských herců této generace se narodil 10. dubna (beran) roku 1988 v Los Angeles (California, USA). Je synem herce Eugena a učitelky Theresy Osmentových. Vůbec poprvé se před kameru dostal ve čtyřech letech, to když byl vybrán pro účinkování v televizní reklamě. Po pár měsících dostal malou, ale nezapomenutelnou roli coby syn Toma Hankse ve filmu FORREST GUMP (1994) a jednu z hlavních rolí, jako vnuk Edwarda Asnera, v televizním seriálu THUNDER ALLEY (1994).

Jeho komediální talent se projevil velmi brzy, a tak následovaly role pro televizi v dalších dvou sitcomech a namlouvání kreslených postaviček. Dokázal také, že perfektně zvládá dramatické role - poprvé ve filmu BOGUS (1996) režiséra Normana Jewisona. V této době se také zůčastnil konkurzu na roli Anakina Skywalkera ve Hvězdných válkách (Skrytá Hrozba), ale neuspěl. Nicméně filmem ŠESTÝ SMYSL (1999) si pak prorazil cestu a dal o sobě naprosto suverénně vědět. Jeho ohromující výkon pronásledovaného Cole Seara mu vynesl nominaci na Oscara, a to v pouhých 11 letech (osmý nejmladší nominovaný) a nezapomenutelnou poklonu na předávání cen od vítěze Michaela Cainea. Po této roli předvedl stejně kvalitní herectví i ve filmu POŠLI TO DÁL (2000). Jeho talent byl kromě zmíněné nominace oceněn filmovou cenou MTV, jejíž je nejmladším držitelem.

Haleyho největším koníčkem je chov ještěrek - má dva gekony. Miluje čínskou kuchyni, mezi své oblíbené autory počítá J.R.R. Tolkiena a E.A. Poea. Hereckými vzory jsou mu Jodie Foster a Kurt Russel.

Lynn

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Devil Has a Name
Zlo s lidskou tváří
2018 Clara's Ghost
2017 CarGo
Izzy Gets the F*ck Across Town
Oasis (TV film)
Sleepwalker
2016 Almost Friends
Yoga Hosers
2015 Me Him Her
The World Made Straight
Vincentův svět
Wrestling Isn't Wrestling
2014 Mroží muž
Sex Ed
2013 I'll Follow You Down
2012 Montana Amazon
2011 Sacks West
Sassy Pants
2007 Na domácí půdě
2003 Kniha džunglí 2
Vysloužilí lvi
2002 Country Bears
Zvoník u Matky Boží II
2001 A.I. Umělá inteligence
Ministry - What about us?
Moje válka
2000 Discover Spot
Edwurd Fudwupper Fibbed Big
Pošli to dál
Vzpomínky na duben
1999 Šestý smysl
1998 Jezero (TV film)
Taxík do Kanady (TV film)
Výkupné za rošťáka (TV film)
1997 Kráska a Zvíře: Kouzelné Vánoce
Na život a na smrt (TV film)
1996 Přelud
1995 V dobrém i zlém
1994 Blázni a poloblázni
Forrest Gump
Lies of the Heart: The Story of Laurie Kellogg (TV film)

TV seriály

2018 Akta X (TV seriál)
Kotě (S11E06)
2017 Future Man (TV seriál)
Prelude to an Apocalypse (S01E12)
A Riphole In Time (S01E03)
Pilot (S01E01)
Teachers (TV seriál)
School Sweet School (S02E03)
Stranger Danger (S02E02)
Silicon Valley (TV seriál)
Hooli-Con (S04E09)
The Keenan Vortex (S04E08)
Customer Service (S04E06)
2015 The Spoils Before Dying (TV seriál)
2014 The Spoils of Babylon (TV seriál)
Alpha House (TV seriál)
The Apparition (S02E05)
Shelter In Place (S02E04)
Gaffergate (S02E02)
další epizody (5)
2013 Alpha House (TV seriál)
The Rebuttal (S01E09)
Prayer Brunch (S01E07)
Zingers (S01E06)
další epizody (7)
Americký táta (TV seriál)
Faking Bad (S10E07)
2011 Next Time on Lonny (TV seriál)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
2001 Griffinovi (TV seriál)
Tenká bílá linie (S03E01)
2000 Griffinovi (TV seriál)
Něco na tom Pauiliem je (S02E16)
Zhrzený milovník (S02E15)
1999 Ally McBealová (TV seriál)
Andělé a balony (S02E13)
1998 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Memento Mori (S04E13)
1995 The Jeff Foxworthy Show (TV seriál)
1994 Thunder Alley (TV seriál)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1988 Murphy Brown (TV seriál)

Dokumentární

2019 The Road to Kingdom Hearts III - a.z.
2014 Lennon or McCartney - a.z.
Real History of Science Fiction, The (TV seriál)
2002 'The Sixth Sense': Reflections from the Set
AI/FX
AI: A Portrait of David
AI: A Portrait of Gigolo Joe
AI: From Drawings to Sets
Animating 'AI'
Dressing 'AI'
The Music of 'AI'
The Robots of 'AI'
The Sound of 'AI'
1997 Pitch
1967 Omnibus (TV seriál)

Host

TV pořady

2018 James Corden's Next James Corden (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2004 Disney 411 (TV pořad)
2002 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Tom Hanks (TV pořad)
Eigo de shabera-night (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(153)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace