foto

Haley Joel Osment

  • nar. 10.4.1988 (32 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Asi jeden z nejlepších dětských herců této generace se narodil 10. dubna (beran) roku 1988 v Los Angeles (California, USA). Je synem herce Eugena a učitelky Theresy Osmentových. Vůbec poprvé se před kameru dostal ve čtyřech letech, to když byl vybrán pro účinkování v televizní reklamě. Po pár měsících dostal malou, ale nezapomenutelnou roli coby syn Toma Hankse ve filmu FORREST GUMP (1994) a jednu z hlavních rolí, jako vnuk Edwarda Asnera, v televizním seriálu THUNDER ALLEY (1994).

Jeho komediální talent se projevil velmi brzy, a tak následovaly role pro televizi v dalších dvou sitcomech a namlouvání kreslených postaviček. Dokázal také, že perfektně zvládá dramatické role - poprvé ve filmu BOGUS (1996) režiséra Normana Jewisona. V této době se také zůčastnil konkurzu na roli Anakina Skywalkera ve Hvězdných válkách (Skrytá Hrozba), ale neuspěl. Nicméně filmem ŠESTÝ SMYSL (1999) si pak prorazil cestu a dal o sobě naprosto suverénně vědět. Jeho ohromující výkon pronásledovaného Cole Seara mu vynesl nominaci na Oscara, a to v pouhých 11 letech (osmý nejmladší nominovaný) a nezapomenutelnou poklonu na předávání cen od vítěze Michaela Cainea. Po této roli předvedl stejně kvalitní herectví i ve filmu POŠLI TO DÁL (2000). Jeho talent byl kromě zmíněné nominace oceněn filmovou cenou MTV, jejíž je nejmladším držitelem.

Haleyho největším koníčkem je chov ještěrek - má dva gekony. Miluje čínskou kuchyni, mezi své oblíbené autory počítá J.R.R. Tolkiena a E.A. Poea. Hereckými vzory jsou mu Jodie Foster a Kurt Russel.

Lynn

Herecká filmografie

Filmy

2020 Bad Therapy
Death of a Telemarketer
2019 The Devil Has a Name
Zlo s lidskou tváří
2018 Clara's Ghost
2017 CarGo
Izzy Gets the F*ck Across Town
Náměsíčná
Oasis (TV film)
2016 Skoro přátelé
Yoga Hosers
2015 Me Him Her
The World Made Straight
Vincentův svět
2014 Mroží muž
Sex Ed
2013 I'll Follow You Down
2012 Montana Amazon
2011 Sacks West
Sassy Pants
2007 Na domácí půdě
2003 Kniha džunglí 2
Vysloužilí lvi
2002 Country Bears
Zvoník u Matky Boží II
2001 A.I. Umělá inteligence
Moje válka
2000 Discover Spot
Edwurd Fudwupper Fibbed Big
Pošli to dál
Vzpomínky na duben
1999 Šestý smysl
1998 Jezero (TV film)
Taxík do Kanady (TV film)
Výkupné za rošťáka (TV film)
1997 Kráska a Zvíře: Kouzelné Vánoce
Na život a na smrt (TV film)
1996 Přelud
1995 V dobrém i zlém
1994 Blázni a poloblázni
Forrest Gump
Lies of the Heart: The Story of Laurie Kellogg (TV film)

TV seriály

2020 Star Trek: Lower Decks (TV seriál)
Moist Vessel (S01E04)
Co děláme v temnotách (TV seriál)
Resurrection (S02E01)
2019 The Boys (TV seriál)
The Self-Preservation Society (S01E07)
The Innocents (S01E06)
Kominského metoda (TV seriál)
Kapitola 16: Thetan přichází (S02E08)
Future Man (TV seriál)
The Brain Job (S02E12)
Dia de Los Robots (S02E11)
Exes and O’s AKA 10 Things I Hate About Stu (S02E10)
další epizody (9)
2018 Swedish Dicks (TV seriál)
Floyd Cal Who? (S02E04)
Akta X (TV seriál)
Kotě (S11E06)
2017 Future Man (TV seriál)
Prelude to an Apocalypse (S01E12)
Girth, Wind & Fire (S01E08)
Justice Desserts (S01E05)
další epizody (5)
Teachers (TV seriál)
School Sweet School (S02E03)
Stranger Danger (S02E02)
Silicon Valley (TV seriál)
Hooli-Con (S04E09)
The Keenan Vortex (S04E08)
Customer Service (S04E06)
2015 The Spoils Before Dying (TV seriál)
2014 The Spoils of Babylon (TV seriál)
Alpha House (TV seriál)
The Apparition (S02E05)
Shelter In Place (S02E04)
Gaffergate (S02E02)
další epizody (5)
2013 Alpha House (TV seriál)
The Rebuttal (S01E09)
Prayer Brunch (S01E07)
Zingers (S01E06)
další epizody (7)
Americký táta (TV seriál)
Faking Bad (S10E07)
2011 Next Time on Lonny (TV seriál)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
2001 Griffinovi (TV seriál)
Tenká bílá linie (S03E01)
2000 Griffinovi (TV seriál)
Něco na tom Pauiliem je (S02E16)
Zhrzený milovník (S02E15)
1999 Ally McBealová (TV seriál)
Andělé a balony (S02E13)
1998 Chameleon (TV seriál)
Rodokmen: 2. část (S02E22)
Rodokmen: 1. část (S02E21)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Memento Mori (S04E13)
1995 The Jeff Foxworthy Show (TV seriál)
1994 Thunder Alley (TV seriál)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1988 Murphy Brown (TV seriál)

Dokumentární

2020 Halušky: Dobrodružství s psychedeliky
2019 The Road to Kingdom Hearts III - a.z.
Walrus Yes: The Making of Tusk
2018 Eli Roth: Historie hororu (TV seriál)
Duchové (S01E07)
2015 Wrestling Isn't Wrestling
2014 Lennon or McCartney - a.z.
The Real History of Science Fiction (TV seriál)
Invasion (E03)
Robots (E01)
2002 'The Sixth Sense': Reflections from the Set
AI/FX
AI: A Portrait of David
AI: A Portrait of Gigolo Joe
AI: From Drawings to Sets
Animating 'AI'
Dressing 'AI'
The Music of 'AI'
The Robots of 'AI'
The Sound of 'AI'
1997 Pitch
1967 Omnibus (TV seriál)

Hudební videoklipy

2001 Ministry - What about us? (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2018 James Corden's Next James Corden (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2004 Disney 411 (TV pořad)
2002 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Tom Hanks (TV pořad)
Eigo de shabera-night (TV pořad)
2000 72. Annual Academy Awards (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(149)